2023rociak wrote: ↑20 Feb 2025, o 14:08Który rocznik auta? Masakra...marekh wrote: ↑16 Feb 2025, o 15:27 Właśnie mój NX 450h+ postał przez 8 dni na lotnisku przy temperaturach około zero lub lekko poniżej . Po powrocie z wakacji otworzył sie i przy próbie uruchomienia sie skończyło, zamknął mnie w środku i zero reakcji na wszystko. Dobrze, ze pamietałem jak wyjść ze środka ( nie jest to takie oczywiste, jak się wie tylko jak normalnie otwiera się dzrzwi od środka). Ponad godzina na lekkim mrozie oczekiwania na lexus assistance, średnia przyjemnośc. Nie wierzyłem do końca wczesniej w opinie innych, że tak się dzieje w hybrydach ( zwłaszcza w nietanim i jakby nie było aucie premium jakim jest lexus), dopóki mnie to nie spotkało. Tydzień nie używany na lekkim przymrozku i całkowicie rozładowany akumulator? Porażka totalna.Zwlekałem, ale widzę że booster jest niezbędny.
Zakup NX 450h+
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: nx450h+
Re: Zakup NX 450h+
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX450h+
Czy ma ktoś problem z poziomem paliwa? U mnie jest taki problem ze zasięg pokazuje mi 10km na paliwie albo i już 0, rezerwa się od dawna pali po czym na stacji benzynowej wchodzi max 37l, a bak niby 56l jest. I tak za każdym razem a w trasie jest to irytujące i powoduje niepewność co do tego ile faktycznie paliwa jest jeszcze. Ma ktoś taki problem? Zgłoszę w tym tyg na gwarancji zobaczymy.
- marek_wasowicz
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
Problem jest znany od dawna.Jest biuletyn serwisowy na to, ale wiąże się z wymianą baku, czujników i chyba wyświetlacza przed kierownica ( albo aktualizacją softu ). Ja olewam rezerwę jak jeżdżę w trasie.Gdy pokazuje zero to nieraz przejechałem jeszcze autostradą 140 km a i tak w baku było jeszcze kilka litrów.Po mieście zazwyczaj jeżdżę na prądzie, a jak jeżdżę na benzynie to tankuje przed zaświeceniem się rezerwy.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 450 H+
Witam wszystkich jestem nowy.
Mam pytanie
W moim Lexusie NX 450h+ przy zasięgu 0km na prądzie wskaźnik naładowania baterii pokazuje mi 34%
Czy ktoś może wypowiedzieć się jak jest u niego i czy to normalne?
Pozdrawiam.
Mam pytanie
W moim Lexusie NX 450h+ przy zasięgu 0km na prądzie wskaźnik naładowania baterii pokazuje mi 34%
Czy ktoś może wypowiedzieć się jak jest u niego i czy to normalne?
Pozdrawiam.
- marek_wasowicz
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
Wszystko jest tak jak ma być.Samochód zawsze zostawia ok 35% baterii czyli ok 5kWh po to żeby osiągi, a przede wszystkim przyspieszenie zawsze było utrzymane na tym samym poziomie nawet jeśli zasięg na baterii wynosi 0 km.