Mandat

Rozmowy na tematy nie koniecznie związane z marką lub motoryzacją
legato97
Administrator
Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H

Mandat

Post by legato97 »

Napisze bo krew mnie zalala, dostalem 35 funa za parkowanie na terenie wyznaczonym dla samochodow dostawczych, ale nie zgadniecie w jaki sposob, stalem kolem na linii konczacej normalne miejsca parkingowe i zaczynajacej 2 strefe, wiec kufer wystawal, czy mozna to zaliczyc do parkowania w niedozwolonej strefie? bede sie odwolywal, zobaczymy co powiedza :biggrin2:
forest
Lex Master
Model Lexusa: stanced VIP

Re: Mandat

Post by forest »

it is a joke? ;)
SC430 '2002
carfun

Post by carfun »

forest wrote:it is a joke? ;)
"Polisz Inglisz" :sarcastic:
forest
Lex Master
Model Lexusa: stanced VIP

Post by forest »

Pozwól że ci przetłumacze: "czy to żart?" :P

Piotr a zrobiłeś fote jak auto stoi na tej linii ?
SC430 '2002
legato97
Administrator

Post by legato97 »

Oni sami robia fotki zawsze, ale mam na fonie cos, normalnie kasy chyba im trzeba, tak czy tak przesadzili gnoje.
konik_80
Lex Driver
Model Lexusa: kiedyś IS200 obecnie Avensis T25

Post by konik_80 »

Ja (4lata temu) dostałem mandat za parkowanie w strefie tylko dla mieszkańców (Edynburgh) - problem polegał na tym, że wjeżdżając na ulicę nie było żadnego znaku - jak zobaczyłem mandat zacząłem szukać znaku - znalazłem tabliczkę na murku za samochodami (niewidoczną) wymiarów 25x30cm... zaparkowałem na max 10min. UK czasami dobija.
legato97
Administrator

Post by legato97 »

No z takimi tabliczkami tez przesadzaja, u mnie ostatnio w jednym miejscu sie rozmyslili i juz nie mozna parkowac, znak jakis? nie, powiesili tabliczke niebieska wielkosci takiej jak konik pisze, i wala blokady na kola :doh:
carfun

Post by carfun »

forest wrote:it is a joke? ;)
forest wrote:Pozwól że ci przetłumacze: "czy to żart?" :P
Jak się bierzesz za tłumaczenie to chociaż złap podstawy :dance3:
Gdyż jak widać sam nie wiesz co napisałeś :sarcastic:

Odnośnie mandatów w UK to fakt sprawnie to działa, ale co mi się podoba to jak ureguluje się należność w krótkim terminie do tygodnia chyba to płaci się połowę - ot taka promocja :smoke:
Last edited by carfun on 4 Dec 2011, o 17:03, edited 1 time in total.
maniek_ls400
Lex Master
Model Lexusa: W221 S500

Post by maniek_ls400 »

Cóż może dzięki temu, że policja jest tam tak czujna i precyzyjna ludzie żyją na wyższym pozimie kultury ? Nie cieszę się z Twojego mandatu, ale wykładnia jest prosta przewinienie=kara. U nas przewinienie i: albo SM/Policji się nie chce, albo bierze w łapę, albo daje mandat za cokolwiek innego, bo 'biedny student'.. Niestety karanie jest jedyną słuszną metodą wychowawczą. (nie jestem niewinny oczywiście - też łamię przepisy i zakazy).
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
carfun

Post by carfun »

maniek_ls400 wrote:Cóż może dzięki temu, że policja jest tam tak czujna i precyzyjna ludzie żyją na wyższym pozimie kultury ? Nie cieszę się z Twojego mandatu, ale wykładnia jest prosta przewinienie=kara. U nas przewinienie i: albo SM/Policji się nie chce, albo bierze w łapę, albo daje mandat za cokolwiek innego, bo 'biedny student'.. Niestety karanie jest jedyną słuszną metodą wychowawczą. (nie jestem niewinny oczywiście - też łamię przepisy i zakazy).
Podzielam Twoje zdanie w 100%.
W UK żeby zarobić w pysk trzeba się postarać, bo każdy kto chciałby Ci przyłożyć wie co go czeka (paka), jak jest u nas każdy wie.
Mieli najbardziej awanturnych kibiców na świecie i mają, ale z palcem w oku sobie z nimi radzą bez krat jak na naszych stadionach gdzie mecze ogląda się jak zza więziennych kratek :szok:
To samo z płatnościami za wjazd do centrum ( congestion charge ) - nie ma opcji byś się prześlizgnął nie płacąc i dlatego każdy kto musi płaci albo nie wjeżdża autem, bo wie, że mu się to nie opłaca.
Post Reply

Return to “Na każdy temat”