[IS200] Katalizator
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX
Re: [is200] Katalizator
Dzięki:)!
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Moje auto tez zaczeło mulic niesłychanie i żona pojedzie na diagnostykę żeby sprawdzić stan dopalania,jezeli okaze się że katy nie pracują poprawnie i to one są winne,będę wycinał i wstawiał małe tłumiki przelotowe żeby zachować niezmienony dzwięk i poprawną pracę sondy.Wszystko zbiegło się z montażem gazu i dlatego moje obawy skierowały sie na problem wadliwego wpięcia czegoś do instalacji,lecz nie mam żadnych błędów.Dam znać co wykaze diagnostyka.
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX
Jak wstawimy tłumiki przelotowe w miejsce katów z miejscem na sondę to nie będzie wywalało checka?
- carinus
- Lex Master
Cały knyf polega na tym że spaliny w zbyt luźnym wydechu nie są w stanie wystarczająco długo i mocno dogrzać sondy,dlatego wywala nam check.Na początku grzałka sondy zapewnia jej szybki start i prawidłowa temp. pracy lecz po jakiejś chwili temperatura jest niewystarczająca i sonda nie ma prawidłowych warunków pracy.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
wywalasz 2 katalizatory z 3 wiec przy sondzie która mierzy spaliny za katalizatorem check nie powinien wypasc tak zrobil luxus i mu gada ładnie bez chacków
- carinus
- Lex Master
Jutro żona jest umówiona z diagnostą na przegląd i powinienem wiedziec coś wiecej na temat prawdopodobnej bolączki mojego lexa.Potem będzie decyzna o wywaleniu lub pozostawieniu katów.
Więc po diagnozie specjalisty lex zdrowy jak koń,nic mu niby nie dolega,wszystko sprawne i żadnych anomalii.Sondy pracują perfekcyjnie,spaliny rewelacja a ducha nie ma.Zgodził się ze mną,podczas rozmowy telefonicznej,żeby faktycznie sprawdzić drożność wydechu.To będzie jedyna czynność która moze cos więcej wyjasnić.
Więc po diagnozie specjalisty lex zdrowy jak koń,nic mu niby nie dolega,wszystko sprawne i żadnych anomalii.Sondy pracują perfekcyjnie,spaliny rewelacja a ducha nie ma.Zgodził się ze mną,podczas rozmowy telefonicznej,żeby faktycznie sprawdzić drożność wydechu.To będzie jedyna czynność która moze cos więcej wyjasnić.
- Kukis
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
Katalizator IS200
Witam!
Czy zna ktoś średnice rur i długość katalizatora na układzie wydechowym? Gdyż mam wrażenie, że jest on już zapchany i tylko muli mi samochód. Od czasu do czasu wywala mi również CHECK ENGINE. Nie znam dokładnie kodu błędu, ale mechanik mówił, że to błąd na sondzie za katem. Czy wstawienie w miejsce katalizatora jakiejś strumienicy (w obudowie kata) powinno dać jakiś efekt? Odmuli trochę
? Proszę o poradę 
Czy zna ktoś średnice rur i długość katalizatora na układzie wydechowym? Gdyż mam wrażenie, że jest on już zapchany i tylko muli mi samochód. Od czasu do czasu wywala mi również CHECK ENGINE. Nie znam dokładnie kodu błędu, ale mechanik mówił, że to błąd na sondzie za katem. Czy wstawienie w miejsce katalizatora jakiejś strumienicy (w obudowie kata) powinno dać jakiś efekt? Odmuli trochę

Jakie założenie masz??? - PROSTE!!! Walczyć i wygrywać!!!
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is 200
Re: Katalizator IS200
Luxus w moim IS200 (był jego poprzednim właścicielem) wyciął kata bo mu mulił i wsadził rurę , chyba pomogło bo ja nie narzekam.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430
Chłopaki temat z katami jest tu: http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=43&t=3578 

<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
- Kukis
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
Tak wiem, że jest taki temat, ale niestety nie znalazłem w nim odpowiedzi na moje pytanie. Sama rura by mogła być, ale coś co imituje katalizator by się przydało, żeby nikt się nie czepił w przyszłości
W przyszłym miesiącu chciałbym wyciąć tego kata, ale potrzebowałbym jakieś informacje odnośnie tego jakiej długości i średnicy rurę załatwić, aby to pasowało - jakoś wolę sam załatwić części i oddać to komuś do zrobienia, gdyż nie mam tutaj zaufanego mechanika, mam wrażenie, że wszyscy zdzierają na częściach 

Jakie założenie masz??? - PROSTE!!! Walczyć i wygrywać!!!