Artur_Alpida wrote:jesli podjedziesz od ASO to taki przegląd kosztuje ok 800 pln
Skąd bierzecie takie ceny ? Za full przegląd w ASO Chodzeń z wymianą oleju (olej kupiony na miejscu) zapłaciłem 600zł - przegląd trwał ponad 3godziny i dostałem kartkę z najmniejszym brakującym drobiazgiem - typu niedziałające podświetlenie od sterowania ogrzewania siedzeniami
Zauważyłem, że pokutuje u nas stwierdzenie podobne jak 10 lat temu o autach z automatczną skrzynią biegów - 'coś Ty kupił, przecież automat się psuje a naprawa kosztuje tyle, że pójdziesz z torbami' - ASB nigdy (odpukać) mi się nie sypnęło a zrobiłem > 500kkm automatami ze stajni toyoty.
Po drugie nawet jeśli kosztuje 8 stów, to chyba lepiej je wydać niż dowiedzieć się po zakupie i samo-sprawdzeniu auta (nie mając o nim pojęcia), że walnięty jest np. amortyzator za 3k/szt ? Kolega zrobi jak chce, ale 800zł przy 65 tys to kwota, której wielokrotność zbija się w trakcie zakupu auta więc nie wiem o czym piszecie.
Artur_Alpida wrote:
jeżeli podjedziesz z samym numerem VIN - to tez powinni podać ci informacje
I moze osiągnąć taki wynik jak w ostatnim akapicie mojej wypowiedzi..
Artur_Alpida wrote:
mysle ze raczej należy zwracać uwage na wygląd optyczny.
A ja wolałbym widzieć przycierkę na lakierze, niż naprawiać mechanikę/elektornikę w tym aucie.
Jak sprawdzić pneumatyczne zawieszenie przez 'lamera'

napisałem w wątku kupujemy auto - Lexus LS - wczoraj.
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211