Jak nam wiadomo w kazdym litrze PB i ON oraz LPG sa podatki akcyzy itp , ponizej zamieszczam ciekawy artykuł co z tymi pieniazkami robi rzad i na co je przeznacza oraz ile tak naprawde kosztuje litr paliwa.
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,108 ... &startsz=x
Kolejna podwyzka paliwa
-
- Lex Maniak
- Model Lexusa: is200
Kolejna podwyzka paliwa

To już ostatnie chwile na wzięcie udziału w zlocie 2012 klik --> ZLOT Lexus-Forum 2012 <-- klik
To już ostatnie chwile na wzięcie udziału w zlocie klik --> ZLOT Lexus-Forum 2012 <-- klik
- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Re: Kolejna podwyzka paliwa
ZŁODZIEJE !!! Ja się tak zastanawiam dlaczego jeszcze w Polsce nie ma zadymy, dlaczego ludzie nie wyszli jeszcze na ulice i nie robią protestów. Owszem, nie mogą wyjść Ci co głosowali na Tuska ale reszta? Mam nadzieje że już niedługo będą w naszym kraju zamieszki bo jak będzie tak dalej to nie długo nie będzie nas stać jeździć chińskim skuterem.

-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
To co myślisz o paliwach w Polsce pomnóż sobie x10 i powiedz słowo BANKI !!!!!! Są to instytucje które mają jeszcze większy wpływ na gospodarkę, oszukują Cię zgodnie z prawem, i nie dadzą Ci wyboru jak masz kredyt to jesteś cyferką nie mającą nic do gadania. Zobacz ile ludzi angażuje się w ruch przeciwko bankom.michalm320 wrote:ZŁODZIEJE !!! Ja się tak zastanawiam dlaczego jeszcze w Polsce nie ma zadymy, dlaczego ludzie nie wyszli jeszcze na ulice i nie robią protestów. Owszem, nie mogą wyjść Ci co głosowali na Tuska ale reszta? Mam nadzieje że już niedługo będą w naszym kraju zamieszki bo jak będzie tak dalej to nie długo nie będzie nas stać jeździć chińskim skuterem.
Banki mają wpływ na podstawy gospodarki, na to czy firma będzie żyć czy nie a paliwa dotyczą wzrostu cen z którym da się funkcjonować.

-
- Lex user
- Model Lexusa: brak
Drogi Moderatorze...maxkow wrote:Jak nam wiadomo[..]
Czy to Forum Lexusa czy www.kauntrytjunink.gornyzanzibar ?
Jakiś minimalny poziom chyba powinien być zachowany...
Jak komuś nie szkoda czasu i chciałby takie wypociny czytać, to zawsze przecież może odwiedzić któryś z portali...
Jakbym jednak był jak zwykle w mniejszości , to z niecierpliwością czekam na testy instalacji do rafianacji oleju pofrytkowego dedykowanej do LS430 (chodzi o II generację po liftingu).
Pozdrawiam, Maciej Loret
Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
www.loret.bydgoszcz.pl
Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
www.loret.bydgoszcz.pl
-
- Lex Maniak
Nie bardzo rozumiem w czym problem . Jak pewnie zauwazyłes lub nie "temat'' jest w dziale "Na kazdy temat'' , wiec ten temat raczej tutaj pasuje. Jesli tobie temat nie odpowiada to po co go czytasz nikt ci nie karze sie udzielać.
Kolejna sprawa link , ktory wkleiłeś nie działa wiec nie bardzo wiem do czego mam sie odnieś.
Nastepna sprawa jesli masz gdzieś na co idą twoje podatki i za co płacisz i nie denerwuje cie kolejna podwyżka paliw , które juz do tanich nie należy , to albo sam za paliwo nie placisz (pewnie tatus sponsoruje) albo masz na tyle duzo kasy za masz w d...e ile kosztuje paliwo , ale niestety nie wszyscy maja tak dobrze
a tym bardziej ze Lexusy nie naleza do najoszczędniejszych. Mnie osobiście wkurza ze w cenie 1litra paliwa to 1/2 to podatki , które jak sie okazuje nie ida na modernizacje dróg i poprawę infrastruktury , tylko na łatanie dziury budzetowej .
Jesli tak bardzo interesują cie testy instalacji do Rafinacji oleju pofrytkowego to proponuje założyć osobny temat i podzielic sie swoja wiedza.
Kolejna sprawa link , ktory wkleiłeś nie działa wiec nie bardzo wiem do czego mam sie odnieś.
Nastepna sprawa jesli masz gdzieś na co idą twoje podatki i za co płacisz i nie denerwuje cie kolejna podwyżka paliw , które juz do tanich nie należy , to albo sam za paliwo nie placisz (pewnie tatus sponsoruje) albo masz na tyle duzo kasy za masz w d...e ile kosztuje paliwo , ale niestety nie wszyscy maja tak dobrze

Jesli tak bardzo interesują cie testy instalacji do Rafinacji oleju pofrytkowego to proponuje założyć osobny temat i podzielic sie swoja wiedza.

To już ostatnie chwile na wzięcie udziału w zlocie 2012 klik --> ZLOT Lexus-Forum 2012 <-- klik
To już ostatnie chwile na wzięcie udziału w zlocie klik --> ZLOT Lexus-Forum 2012 <-- klik
- Thorgal1
- Moderator
- Model Lexusa: GS300 mkII '02 / GS450H mkIII '12.09
maxkow wrote:Nie bardzo rozumiem w czym problem . Jak pewnie zauwazyłes lub nie "temat'' jest w dziale "Na kazdy temat'' , wiec ten temat raczej tutaj pasuje. Jesli tobie temat nie odpowiada to po co go czytasz nikt ci nie karze sie udzielać.
Nastepna sprawa jesli masz gdzieś na co idą twoje podatki i za co płacisz i nie denerwuje cie kolejna podwyżka paliw , które juz do tanich nie należy , to albo sam za paliwo nie placisz (pewnie tatus sponsoruje) albo masz na tyle duzo kasy za masz w d...e ile kosztuje paliwo , ale niestety nie wszyscy maja tak dobrzea tym bardziej ze Lexusy nie naleza do najoszczędniejszych. Mnie osobiście wkurza ze w cenie 1litra paliwa to 1/2 to podatki , które jak sie okazuje nie ida na modernizacje dróg i poprawę infrastruktury , tylko na łatanie dziury budzetowej .

szkoda że nie ma "lubię to"

http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=86&t=8457
steam: aegirsson1, https://www.facebook.com/InsomniaSystem/
-
- Lex user
cut
Last edited by Anonymous on 30 Dec 2011, o 15:02, edited 1 time in total.
- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Toż to była jawna ironiamaxkow wrote: Kolejna sprawa link , ktory wkleiłeś nie działa wiec nie bardzo wiem do czego mam sie odnieś.

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Brawo !!!maxkow wrote:Nie bardzo rozumiem w czym problem . Jak pewnie zauwazyłes lub nie "temat'' jest w dziale "Na kazdy temat'' , wiec ten temat raczej tutaj pasuje. Jesli tobie temat nie odpowiada to po co go czytasz nikt ci nie karze sie udzielać.
Nastepna sprawa jesli masz gdzieś na co idą twoje podatki i za co płacisz i nie denerwuje cie kolejna podwyżka paliw , które juz do tanich nie należy , to albo sam za paliwo nie placisz (pewnie tatus sponsoruje) albo masz na tyle duzo kasy za masz w d...e ile kosztuje paliwo , ale niestety nie wszyscy maja tak dobrzea tym bardziej ze Lexusy nie naleza do najoszczędniejszych. Mnie osobiście wkurza ze w cenie 1litra paliwa to 1/2 to podatki , które jak sie okazuje nie ida na modernizacje dróg i poprawę infrastruktury , tylko na łatanie dziury budzetowej .

-
- Lex Maniak
Gzoom gdybys czytał uważnie , to dowiedziałbyś sie , ze odpowiedz nie była dedykowana do ciebie, ale byc może brak polskich znaków spowodował ze odczytałeś , ze odpowiedz dotyczy twojej osoby.gzoom wrote: Tatuś nie sponsoruje mi paliwa, i jest to znaczący wydatek w moim budżecie domowym. Przyjemności kosztują. Przeszkadza Ci drogie paliwko? Następnym razem zagłosuj na oszołoma, który Ci obieca, że paliwko będzie za darmo, a dziura budżetowa załata się sama. Jak to łatwo narzekać i biadolić, a jak trudno się nauczyć i zrozumieć problem, a tym bardziej samemu zaproponować coś lepszego. A wracając do tematu - kolega zwrócił uwagę że na forum Lexus pojawia się temat rodem z interia.pl/gazeta.pl czy podobnego forum, i ja się przyłączam do jego zdania. I na dokładkę, przynajmniej moderator forum powinien umieć pisać poprawną polszczyzną z użyciem polskich znaków
Odnośnie polskich znaków i błędów ortograficznych , niestety nie każdy jest idealny ,a w moim przypadku na pewno język Polski nie jest moja najmocniejsza strona ,ale potrafię sie do tego przyznać dodatkowo dochodzi do tego pospiech w pisaniu , lenistwo itp. Jeśli tak bardzo rażą cie moje dolegliwości odnośnie języka polskiego , napisz petycje do Adminów , żeby mnie usunęli z roli Moderatora .
Podejmując jednak temat
Gzoom napisal:
''Tatuś nie sponsoruje mi paliwa, i jest to znaczący wydatek w moim budżecie domowym. Przyjemności kosztują. Przeszkadza Ci drogie paliwko? Następnym razem zagłosuj na oszołoma, który Ci obieca, że paliwko będzie za darmo, a dziura budżetowa załata się sama''
To pomyśl , ty jeździsz dla ''przyjemności'' i wydatek z tego co zrozumiałem w twojej wypowiedzi jest'' znaczący'' a teraz wyobraź sobie , ze ludzie nie tylko jezdza dla przyjemności , ale tez jeżdżą bo sa po prostu" zmuszeni " np dojeżdżają do pracy maja działalności gospodarcze i sa zmuszeni do używania środku transportu jakim jest samochód ponieważ bez tego ich firmy mogą nie istnieć .
Kolejna sprawa odnośnie oszołoma , który jak piszesz obieca mi ze paliwo będzie za darmo . Zwróć uwagę , ze nie napisałem , ze chce paliwo za darmo , ale zauważ , ze paliwo znacząco poszło do góry w ciągu ostatniego roku , a zarobki nie bardzo , osobiście miałbym głęboko w d..pie ile kosztuje paliwo gdybym zarabiał tyle co np Niemiec .
Napisałeś: Czy przeszkadza mi drogie paliwo ?? Oczywiście ze tak , ale rozumiem ze dla ciebie jest nadal za tanie ??
Gzoom napisal:
'' Jak to łatwo narzekać i biadolić, a jak trudno się nauczyć i zrozumieć problem, a tym bardziej samemu zaproponować coś lepszego"
Moze zaczęli by od siebie , a dokładniej o zmniejszenie nadmiernie rozbudowanej maszyny administracyjnej , wywaleniu połowy posłów, zlikwidowaniu przywieli i zbędnych instytucji. Dlaczego zawsze najlepiej kasowac od kierowców, ponieważ i tak zaplaca i tak zapłacą. Najbardziej denerwuje mnie, ze możemy sobie tutaj pisac , a i tak nic na to nie poradzimy , dlatego już zakupiłem sobie na wiosnę skuter

Gzoom napisal:
'' A wracając do tematu - kolega zwrócił uwagę że na forum Lexus pojawia się temat rodem z interia.pl/gazeta.pl czy podobnego forum, i ja się przyłączam do jego zdania''
nadal nie bardzo rozumiem ,moze sie mylę , jeśli tak to mnie popraw.
1 temat napisałem w zlym dziale ??
2 temat zawiera tak rażące błędy ,które nie pozwalają czytać , ze zrozumieniem.
3 Czy na forum jest cenzura i w dziale '' Na kazdy temat '' sa tematy na , które nie można pisać ??
4 Czy temat ''Kolejna podwyższa paliw" jest tematem na tyle małostkowym , ze nie wypada pisać na forum Lexusa , bo przecież Lexusy maja tylko ludzie bogaci , którzy nie liczą kasy wydanej na paliwo.
5 w dziale "Na kazdy temat'' jest opis ''Rozmowy na tematy nie koniecznie związane z marką lub motoryzacją '' Czy ten temat nie spełnia tego założenia ?? Ze twierdzisz , ze nie powinien tutaj zaistnieć ??