Zakup grupowy MINI VCI J2534 z Chin

Rozmowy na tematy nie koniecznie związane z marką lub motoryzacją
Post Reply
LinkPL
Lex Maniak
Model Lexusa: RX 500h

Re: Zakup grupowy MINI VCI J2534 z Chin

Post by LinkPL »

We wtorek zamawiam, więc decydować się, oczywiście jest możliwość dokupienia kabla przepinającego z OBD1. Za 13,50 georgów ...
Mariano wrote:proponuje jeszcze dodawać czy ktoś chce przejscie na OBD1 czy nie. Jak nie ma różnicy to po co przepłacać?
może niech kazdy kolejny robi kopie poprzedniego żeby nie robić snietnika?....+ płatność trzeba ustalić

1. Zestaw nr.2 wisnix
2. Zestaw nr.2 Mariano (bez przejścia)

P.S. Marchol za Techstream na pewno wszyscy będą wdzięczni. Najlepiej po Polsku :D:P
How far We can go ...
Marchol
Lex Driver
Model Lexusa: is 200

Post by Marchol »

Trochę poszperałem po różnych forach , porozmawiałem z Mańkiem i doszedłem do paru wniosków którymi chciał bym się z wami podzielić odnośnie tego interfejsu

X-horse prezentowany w tym temacie jest klonem oryginalnego produktu firmy x-horse która zaprzestała produkcję tego artykułu ze względu na jego chińskiego odpowiednika, co za tym idzie urządzenie stanęło w miejscu, a raczej sterowniki do niego, tak więc im nowsza wersja techstream tym większe problemy z komunikacją programu z autem poprzez kabel. Druga sprawa to taka że produkt X-horse , o czym się dowiedziałem podobno z oficjalnej stronki dystrybutora produktów x-horse służy wyłącznie do diagnozowania, nie można na nim robić kalibracji... z tym że nie wiem o jaką chodzi czy o kalibrację aktualizacji czy kalibracje np ecu.

Drugim kablem jest Mongoose vci również dostępny na stronce xcar360.com http://www.xcar360.com/toyota-mongoose- ... tream.html która swoją drogą jest prawdziwa i produkty dochodzą do klientów( potwierdzone przez forumowiczów z innej stronki którzy dokonali tam zakupów)
Natomiast jest to clon oryginalnego kabla produkowanego przez firmę drew technologies http://www.drewtech.com/products/Mongoo ... semfc.html ,oryginał kosztuje jedyne 495$ , z tym kablem podobno jest dużo lepiej ponieważ chodzi na sterownikach z mongoose więc lepiej współgra z programem techstream.

Tak więc reasumując, nie ma co kupować produktu X-horse tylko clona mongoose również dostępnego na stronce www.xcar360.com

Jest jeszcze opcja nr 3 , jeżeli ktoś ma trochę więcej kasy polecają produkt http://www.xcar360.com/mvci-toyota-tis- ... -dice.html
który jest najszybszy i nie ma z nim żadnych problemów do tego obsługuje większą ilość pojazdów.
Image
maniek_ls400
Lex Master
Model Lexusa: W221 S500

Post by maniek_ls400 »

Marchol wrote:Trochę poszperałem po różnych forach , porozmawiałem z Mańkiem i doszedłem do paru wniosków którymi chciał bym się z wami podzielić odnośnie tego interfejsu

X-horse prezentowany w tym temacie jest klonem oryginalnego produktu firmy x-horse która zaprzestała produkcję tego artykułu ze względu na jego chińskiego odpowiednika, co za tym idzie urządzenie stanęło w miejscu, a raczej sterowniki do niego, tak więc im nowsza wersja techstream tym większe problemy z komunikacją programu z autem poprzez kabel. Druga sprawa to taka że produkt X-horse , o czym się dowiedziałem podobno z oficjalnej stronki dystrybutora produktów x-horse służy wyłącznie do diagnozowania, nie można na nim robić kalibracji... z tym że nie wiem o jaką chodzi czy o kalibrację aktualizacji czy kalibracje np ecu.

Drugim kablem jest Mongoose vci również dostępny na stronce xcar360.com http://www.xcar360.com/toyota-mongoose- ... tream.html która swoją drogą jest prawdziwa i produkty dochodzą do klientów( potwierdzone przez forumowiczów z innej stronki którzy dokonali tam zakupów)
Natomiast jest to clon oryginalnego kabla produkowanego przez firmę drew technologies http://www.drewtech.com/products/Mongoo ... semfc.html ,oryginał kosztuje jedyne 495$ , z tym kablem podobno jest dużo lepiej ponieważ chodzi na sterownikach z mongoose więc lepiej współgra z programem techstream.

Tak więc reasumując, nie ma co kupować produktu X-horse tylko clona mongoose również dostępnego na stronce http://www.xcar360.com

Jest jeszcze opcja nr 3 , jeżeli ktoś ma trochę więcej kasy polecają produkt http://www.xcar360.com/mvci-toyota-tis- ... -dice.html
który jest najszybszy i nie ma z nim żadnych problemów do tego obsługuje większą ilość pojazdów.
Jedna uwaga co Magnoose: "The Technical Information System or TIS is your service support source for all Toyota produced vehicles marketed in North America"
Odczyty z kabla xhorse są OK, podobno jest wolniejszy (ale i sam TIS do megaszybkich nie należy) w odczytach bieżących - tutaj królem jest hand tester oryginał, który kosztuje tysiące więc odpada.
Moim zdaniem na garażowe grzebanie xhorse w pełni wystarcza - ja mogę (ja widział Marchol) - zmieniać ustawienia klimy, programować kluczyki, programować PDC i sporo innych. Pełen odczyt (wraz z opisem) poszczególnych funkcji. Są miejsca dla mnie niedostępne i sypie błędami komunikacji, ale uważam że 90% miejsc gdzie chcę zajrzeć i coś zmienić jest dostępne.
Mogę np zrobić live test sensora VVTi podając mu różne zakresy pracy i to działa. Testu z odczytami w czasie jazdy nie próbowałem ponieważ nie mam takich potrzeb.

BTW Jutro będę na Puławskiej oglądać nowego GS - kabel mam w schowku, lapcia zabiorę - jeśli ktoś będzie chętny zobaczyć jak/czy to działa możemy chwilę spędzić (mam czas 18 - 21).
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
janasek
Lex Master
Model Lexusa: SC 400

Post by janasek »

maniek_ls400 wrote:
Marchol wrote:Trochę poszperałem po różnych forach , porozmawiałem z Mańkiem i doszedłem do paru wniosków którymi chciał bym się z wami podzielić odnośnie tego interfejsu
...
BTW Jutro będę na Puławskiej oglądać nowego GS - kabel mam w schowku, lapcia zabiorę - jeśli ktoś będzie chętny zobaczyć jak/czy to działa możemy chwilę spędzić (mam czas 18 - 21).
Też będę na Puławskiej tylko troche wcześniej tak od 16 więc może uda sie nam spotkać. :) Niestety nie bede Lexem ale chętnie zobaczę jak to działa. Jak możesz zapodaj koma na PW, łatwiej nam będzie sie skumać. :)

Pozdro
Luxusem jadę... :)
Marchol
Lex Driver

Post by Marchol »

Czyli dobrze rozumiem że mongoose obsługuje pojazdy z Hameryki ? A na europejskim już nie bangla ?
Image
LinkPL
Lex Maniak

Post by LinkPL »

Więc co robimy ?? zamawiamy tego mongose ?? bo już sam nie wiem co działać i kupić żeby to jakoś działało ...

Myślę, że chodzi, nie tworzyli by innych protokołów tylko dlatego, że samochód na Europę ...
How far We can go ...
Marchol
Lex Driver

Post by Marchol »

Też tak sądzę... ja był bym za tym Mongoose :)
Image
Mariano
Lex user
Model Lexusa: Był IS200 jest GS430

Post by Mariano »

ja się nie znam na tym ale po tym co piszesz.... ile wyjdzie na lepek za ten mongose czy jak mu tam?
DIESEL AUTORYZOWANY SERWIS DELPHI, NAPRAWY UKŁADÓW WTRYSKOWYCH DIESEL WSZYSTKICH MAREK
LinkPL
Lex Maniak

Post by LinkPL »

Mariano wrote:ja się nie znam na tym ale po tym co piszesz.... ile wyjdzie na lepek za ten mongose czy jak mu tam?
Prawie tyle samo co za to mini vci ...

Przeczytałem internet i teraz jestem mądrzejszy o ten temat ...

http://www.clublexus.com/forums/gs-seco ... ur-gs.html

Na początku pier.... o elmie ale później już tylko to co nas interesuje ...
How far We can go ...
wisnix
Lex user
Model Lexusa: IS200

Post by wisnix »

No ja też był bym za Mongoose
Post Reply

Return to “Na każdy temat”