Zakup grupowy MINI VCI J2534 z Chin

Rozmowy na tematy nie koniecznie związane z marką lub motoryzacją
Post Reply
czaplon
Lex user
Model Lexusa: IS 200

Re: Zakup grupowy MINI VCI J2534 z Chin

Post by czaplon »

dS wrote:Przejrzałem na szybko temat i nie dopatrzyłem się informacji o kosztach z tytułu cła które należy uiścić w wysokości 19% gdy importujemy towar z poza UE o wartości powyżej 150Euro. No i trzeba jeszcze doliczyć koszty wysyłki w PL.
Przed tygodniem doszły do mnie paczki z USA i Hong-Kongu. Żadna nie stanęła na cle a były droższe niż 150 Euro (jedna samolotem, druga drogą morską). Nie ma zasady - bierze się wyrywkowo do clenia.
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

Przez magazyny celne przechodzą wszystkie paczki bez wyjątku nawet te z UE. Kiedyś paczka z UK zawieruszyła się na cle to przyszła przepakowana przez nich po 2 miechach :fiu: Wyrywkowo to się zagląda do środka. W przypadku wysyłki przez firmę na liście przewozowym musi być chyba informacja o rodzaju towaru oraz zadeklarowana jej wartość. W przypadku wysyłki przez osobę prywatną już nie bo poniekąd wysyłasz swoją własność. I do takich paczek zagląda się wyrywkowo i jeśli znajdą tam funkiel nówkę towar to listonosz zażyczy sobie kasy za cło.
W przypadku przesyłek morskich sposób clenia może wyglądać nieco inaczej, bo nie zaglądają do każdej paczki w kontenerze. Ale w przypadku paczek lotniczych każda paczka która leciała do mnie z US albo Honkongu , import zbiorowy gier na PS3 :biggrin2: , za każdym razem trzeb było płacić cło.

Tak więc lepiej od razu założyć że trzeba zapłacić to cło niż później osoba zamawiająca będzie musiała z własnej kieszeni wykładać kasę i później dopominać się o swoje.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
czaplon
Lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by czaplon »

Tak czy siak będzie okazyjnie :)
Mariano
Lex user
Model Lexusa: Był IS200 jest GS430

Post by Mariano »

Teraz pytanie jak koszty rozliczenia? kto się zajmie zamówieniem? wpłacamy zaliczki na konto, ktoś wyłozy? później reszta?
bo to chyba najistotniejsza kwestia w tym temacie na chwilę obecną skoro mamy już jakąs liste :)

Panowie zadecydujmy bo nigdy nie dojdzie do zamówienia,
wiadomo każdy się pewnie boi wpłacić pieniążki (a nikt nie będzie chciał i miał wyłożyć za wszystkich) więc moja propozycja a zatem serdeczne zapytanie do
MODA KLEXUS'a którego mamy na liście jako osobę zarządzającą forum czy podejmie się zbiórki pieniędzy (wpłaty na jego konto), zamówienia i rozesłania owego kabelka?
czekam na opinie
DIESEL AUTORYZOWANY SERWIS DELPHI, NAPRAWY UKŁADÓW WTRYSKOWYCH DIESEL WSZYSTKICH MAREK
LinkPL
Lex Maniak
Model Lexusa: RX 500h

Post by LinkPL »

Tak na prawdę to wolałbym najpierw zamówić jedną i zobaczyć czy to w ogóle działa. A jak jedna będzie działać to wszystkie będą ;) W ogóle zobaczyć czy to przyjdzie ... Konto już założyłem u nich wczoraj. 1 sztukę wysłał bym pocztą i niech idzie. Dojdzie ... sprawdzę i podzielę się wynikami. Potem będzie w ogóle wiadomo czy strona jest rzetelna, czy przewód działa, wtedy mogę zamówić wszystkim w 2 transzach i po sprawie ... Bo tak to zamówimy 10 sztuk, albo przyjdzie albo nie, albo będą problemy z działaniem, albo jeszcze coś innego wypadnie i tak w kółko do zajeb... Czekam na opinie do 22
How far We can go ...
Marchol
Lex Driver
Model Lexusa: is 200

Post by Marchol »

Jak już napisałem , sklep jest sprawdzony, przedmioty w nim zamówione przychodzą i działają tak jak należy , z tego co widzę będzie robiona płatność przez paypal oni też sami gwarantują zwrot kasy jeżeli coś tam pójdzie nie tak. Można zrobić dwie paczki po 5 osób wtedy większe prawdopodobieństwo że się ominie cło bo paka nie będzie tak wielka.
Image
adas
Lex user
Model Lexusa: gs300

Post by adas »

a ja juz mam mini vci, poki co zainstalowalem techa na laptopie z windows7 i nie laczy sie, musze zainstalowac xp na jednym z laptopow i powinno dzialac
LinkPL
Lex Maniak
Model Lexusa: RX 500h

Post by LinkPL »

adas wrote:a ja juz mam mini vci, poki co zainstalowalem techa na laptopie z windows7 i nie laczy sie, musze zainstalowac xp na jednym z laptopow i powinno dzialac
wystarczy mieć system 32 bitowy i powinno być ok. Może spróbuj zrobić sobie obraz vmware i też niby powinno chodzić...

Mogę zamówić 5 sztuk dla pierwszych 5 osób z listy. Jak przyjdzie stuff to będziemy się liczyć. Przesyłkę chyba wezmę dhl, to raczej pewna firma ...

Ds ma rację też tak można ...

Zasilam już konto na paypalu ;)
Last edited by LinkPL on 22 Feb 2012, o 22:38, edited 1 time in total.
How far We can go ...
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

LinkPL wrote: wystarczy mieć system 32 bitowy i powinno być ok. Może spróbuj zrobić sobie obraz vmware i też niby powinno chodzić...
albo zassać sobie z netu LiveCD np XPka, bo przy wirtualce nie dość że trzeba ciągnąc pełny obraz to jeszcze trzeba go później instalować, a i tak pozostaje problem wykrycia sprzętu podpiętego pod USB i jego poprawnego działania, a tak mamy gotowy do pracy fizyczny system który możemy sobie wypalić na cd lub pendraku
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Mariano
Lex user
Model Lexusa: Był IS200 jest GS430

Post by Mariano »

LinkPL wrote:
adas wrote:a ja juz mam mini vci, poki co zainstalowalem techa na laptopie z windows7 i nie laczy sie, musze zainstalowac xp na jednym z laptopow i powinno dzialac
wystarczy mieć system 32 bitowy i powinno być ok. Może spróbuj zrobić sobie obraz vmware i też niby powinno chodzić...

Mogę zamówić 5 sztuk dla pierwszych 5 osób z listy. Jak przyjdzie stuff to będziemy się liczyć. Przesyłkę chyba wezmę dhl, to raczej pewna firma ...

Ds ma rację też tak można ...

Zasilam już konto na paypalu ;)
ja wchodze nie lubie sie za długo zastanawiać
DIESEL AUTORYZOWANY SERWIS DELPHI, NAPRAWY UKŁADÓW WTRYSKOWYCH DIESEL WSZYSTKICH MAREK
Post Reply

Return to “Na każdy temat”