Witam wszystkich !!!
Mam mały problemik - podczas silnych mrozów nie użytkowałem auta i na jakieś 3 tyg. odłaczyłem akumulator.Po jego ponownym podłaczeniu stwiedziłem ze jest jedna istotna zmiana - od strony kierowcy (drzwi) nie moge sterować elektr. szybami po prawej stronie auta czyli drzwi pasazera i tylne prawe drzwi (zarówno bezposrednio z samych drzwi pasazera i tylnych prawych mozna opuszczac i podnoscic bez problemu.Ja jako kierowca moge tylko op-pod szyby po lewej stronie auta.Prawda ze dziwne ??? NA guziku od sterowania szybami w drzwiach pasazera z przodu jest dioda ktora caly czas miga.Wiecie co moze byc przyczyna takiej przypadlosci i jak to zmienic aby bylo wszystko ok ?????
Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi !!!
Lexus IS 250
dziwny problem z szybami !!!
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 250
dziwny problem z szybami !!!
Last edited by lexusis250 on 22 Mar 2012, o 00:58, edited 1 time in total.
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS 460
Re: dziwny problem z szybami !!!
Nic się nie zepsuło.To przez odłączenie akumulatora.Przeczytaj w instrukcji co zrobić aby ponownie szyby działały.Odłączenie akumulatora powoduje reset między innymi elektryki szyb.szyberdachu,pamięci foteli i parktronica.U mnie(GS) wystarczy opuścić poszczególne szyby góra dól pare razy i jak diody przestaną migać to będzie ok i wszystko wróci do normy
- Mariano
- Lex user
- Model Lexusa: Był IS200 jest GS430
dół góra po 2 razy maksymalnie przytrzymując chwilke po otwarciu/zamknięciu z poszczególnych drzwi i będzie działało wszystko z drzwi kierowcy
DIESEL AUTORYZOWANY SERWIS DELPHI, NAPRAWY UKŁADÓW WTRYSKOWYCH DIESEL WSZYSTKICH MAREK
-
- Nowy lex user
Dzieki za szybkie odpowiedzi - jutro sprawdze w instrukcji i w samym aucie jak to wyglada 

-
- Nowy lex user
Juz wszystko ok - dzieki za podpowiedz - kazde okno góra/dół i wróciło do normy
- jeszcze raz dzieki !

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: rx300
witam
czy posiada ktos doklady opis programowania szyb szyberdachu foteli spryskiwaczy i innych takich bo w moim 300 wysypalo sie to wszystko po wymianie akumulatora
czy posiada ktos doklady opis programowania szyb szyberdachu foteli spryskiwaczy i innych takich bo w moim 300 wysypalo sie to wszystko po wymianie akumulatora

- KRYSPIN BACK
- Lex user
- Model Lexusa: IS300SC / RX330
podjedź do kogoś kto ma kompa albo nawet MVCI i sobie po programujeszbzykupiotrek wrote:witam
można oczywiście z palca
jak coś to daj znać to ci podeślę info
LEXUS.jp