Witam
Panowie mam pytanie, dzisiaj zmienialem kola no letnie i po podlozeniu podnosnika pod auto, nie wiem o co chodzi...Oostatecznie uzylem zaby ale na przyszlosc gdzie mam podlozyc ten podnosnik?
Niby sa 2 wyciecia ale np w tyle te wyciecia zachodza na otwor do konserwacji progu i wydaje mi sie to malo stabilne jakos...Przeciez uszkodzi sie kolek zatykajacy otwor? Jak to wyglda u Was?
Pozdr
Podnoszenie is na seryjnym podnosniku
- kolunio
- Lex user
- Model Lexusa: is200
- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Re: Podnoszenie is na seryjnym podnosniku
ja to zawsze patrzyłem na taki jakby pionowo postawiony płaskownik który idzie wzdłuż auta, aby wchodził on w podnośnik a to czy sam podnośnik będzie stał 5 cm w przód czy w tył auta nie miało znaczenia
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
- prosperopro
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS400 UCF11
chociaż wyważ koła bo bedzie biło
tez tak robilem w innym samochodzie do kiedy facet nie pokazal mi jak kolo po sezonie bije mimo ze byly nieruszane ciezarki 

"Coś co jest teraz jest gorsze niż było"
"Proste sa dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
"samochody sa na benzyne. na olej napedowy jezdza traktory i ciezarowki, a na gazie gotuje sie obiad. tyle w tym temacie."
TOYOTA LEXUS LS400 ®
"Proste sa dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
"samochody sa na benzyne. na olej napedowy jezdza traktory i ciezarowki, a na gazie gotuje sie obiad. tyle w tym temacie."
TOYOTA LEXUS LS400 ®
- kolunio
- Lex user
Panowie a zapytam jeszcze o jedno...
Chcac podniesc caly tyl auta na podosiku typu "zaba" czy mozna go podlozyc pod deyfer i jechac w gore? Czy tez proponujecie pod cos innego a jezeli tak to pod co ?:)
Nie chce spowodowac jakis szkod dlatego zapytuje
Tak samo z przodem bo tam za duzo mozliwosci nie widze...:/
A jeszcze odonosie seyjnego podnosnika to po wyciagnieciu go z orgilanlego zaczepu w aucie za chiny nie moge fo tam umescic aby byl stabilny i nie latal... :/ Jakis sposob na to?
POzdr
Ps Panowie poszukuje jeszcze zdjec podwozia IS 200, moze ktos z Was ma albo wie gdzie znalesc to bylbym wdzieczny
Chcac podniesc caly tyl auta na podosiku typu "zaba" czy mozna go podlozyc pod deyfer i jechac w gore? Czy tez proponujecie pod cos innego a jezeli tak to pod co ?:)
Nie chce spowodowac jakis szkod dlatego zapytuje

A jeszcze odonosie seyjnego podnosnika to po wyciagnieciu go z orgilanlego zaczepu w aucie za chiny nie moge fo tam umescic aby byl stabilny i nie latal... :/ Jakis sposob na to?
POzdr
Ps Panowie poszukuje jeszcze zdjec podwozia IS 200, moze ktos z Was ma albo wie gdzie znalesc to bylbym wdzieczny

-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430
Siemka. Pod dyfer podnośnika nie podkładaj, bo najprawdopodobniej mogła by pęknąć obudowa - poza tym auto było by niestabilne w powietrzu.kolunio wrote:Panowie a zapytam jeszcze o jedno...
Nie chce spowodowac jakis szkod dlatego zapytujeTak samo z przodem bo tam za duzo mozliwosci nie widze...:/
POzdr
Jak chcesz podnieść cały tył to np. podnieś jedną stronę i podłóż stabilny klocek-kołek - następnie opuść na klocek - to samo zrób z drugą stroną i dopiero się zabieraj za robotę.
Jeśli chodzi o seryjny podnośnik to jak go już wpasujesz tak jak powinien siedzieć w uchwycie - to go po prostu rozkręć palcami (tak jak przy podnoszeniu auta) - i już ci nie będzie latał

<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
- kolunio
- Lex user
heh dzieki lukas78 nie pomyslalem z tym rozkreceniem podosika 
A co podnoszenia to trza bedzie zainwestowac w kobylki
Pozdr

A co podnoszenia to trza bedzie zainwestowac w kobylki

Pozdr