OTWIERANIE KLAPY BAGAŻNIKA IS200
-
- Lex Maniak
- Model Lexusa: is200
Re: OTWIERANIE KLAPY BAGAŻNIKA IS200
napewno inna konstrukcja jest w SC wiec przepuszczam ze LS bedzie podobnie tam byly takie amortyzatorki, i klapa nie chciała sie podnosci wiec dodałem dodatkwe sprezyny , i wtedy klapa tylna podnosiła sie tak jak IS . Radze dobrze przymocowac taka sprezyne bo kiedys taka mi krzywde zrobiła jak sie wychaczyła. 

To już ostatnie chwile na wzięcie udziału w zlocie 2012 klik --> ZLOT Lexus-Forum 2012 <-- klik
To już ostatnie chwile na wzięcie udziału w zlocie klik --> ZLOT Lexus-Forum 2012 <-- klik
- jano
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS
A czy lexy mialy fabrycznie montowane spoilery? Moj wyglada na oryginalna lotke, taka jaka nieraz widzialem na tych autach. Nie jest to jakas wiejska wielka lotka, ktora wyhacza druty wysokiego napiecia...
-
- Lex Maniak
troche tego bylo
viewtopic.php?f=42&t=48
viewtopic.php?f=42&t=48

To już ostatnie chwile na wzięcie udziału w zlocie 2012 klik --> ZLOT Lexus-Forum 2012 <-- klik
To już ostatnie chwile na wzięcie udziału w zlocie klik --> ZLOT Lexus-Forum 2012 <-- klik
- kolunio
- Lex user
Panowie czy ktos rozwiazal juz problem z podnoszeniem sie klapy bagaznika na 1/3 wysokosci?\Bo u mnie tylko lekko odskoczy do gory i sie wogole nie podnosi...Tomek pisalem o zamku i co tam trzeba niby zrobic?Pozdr
- medyk
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
A może coś takiego...?
viewtopic.php?f=41&t=5040
viewtopic.php?f=41&t=5040
Jeżeli zrobisz to czego się boisz osiągniesz to czego chcesz...
- kolunio
- Lex user
Witam
No powiem Ci medyk ze kombinowalem z tym ale bardzo szybko guma mi sie przetarla i zaczepy sie od niej wykrzywily, byc moze za bardzo ja przyciolem i byla zbyt napieta, sprubuje zamontowac 2 sztuki po obu stronach auta i zobacze wtedy
Ale tak sobie mysle ze jezeli klapa sama nie unosi sie do tych 1/3 wysokosci to ta guma napewno ma ciezej podniesc cala klape od samego dolu...Alez ci japonce wymyslili otwieranie na prety
Mozna by jeszcze z jakas sprezyna pokombinowac i dac ja ladnie w czarny peszel tak jak bodajze klexus kombinowalcc;) Trza pomyslec
No powiem Ci medyk ze kombinowalem z tym ale bardzo szybko guma mi sie przetarla i zaczepy sie od niej wykrzywily, byc moze za bardzo ja przyciolem i byla zbyt napieta, sprubuje zamontowac 2 sztuki po obu stronach auta i zobacze wtedy

- medyk
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Jak dasz na dwie strony to na pewno nie będziesz musiał napinać aż tak mocno. Żeby wszystko sprawniej poszło proponuję Ci psiknąć jakimś olejem w sprayu na wszystkie współpracujące ze sobą elementy od tego mechanizmu. Ja mam tylko po jednej stronie wcale nie jest aż tak mocno napięta i jeżdżę już z tym ponad pół roku bez problemu. Praktycznie zapomniałem że to mam 

Jeżeli zrobisz to czego się boisz osiągniesz to czego chcesz...