Witam czy ktoś z was wymieniał już Katalizatory bądź regenerował ja nie wiem czy to robic czy nie ale autko ma już prawie 200000km a wiem że katalizatory wieczne nie sa i przy tym przebiegu sie powinno z tym fantem coś zrobic jakie jest wasze zdanie. Napewno jakieś kanaliki są juz zapchane
Ostatnio edytowany przez tomekb (2010-05-18 08:37:55)
[IS200] Katalizator
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
- luxus
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 2GS300 2GS430
Re: [is200] Katalizator
Ostatnio wypad mi cały plaster miodu z katalizatora i chodzi teraz jak traktor ale na razie z tym nic nie robię bo w serwisie zakrzyczeli coś 2500 zł za katalizator jak dobrze pamiętam a zamienników nie ma z tego co wiem...
luxus
luxus
GDYBY BÓG PREFEROWAŁ PRZEDNI NAPĘD TO WSZYSCY CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH...
- Rici
- Administrator
- Model Lexusa: 3GS
luxus napisał:
Ostatnio wypad mi cały plaster miodu z katalizatora i chodzi teraz jak traktor ale na razie z tym nic nie robię bo w serwisie zakrzyczeli coś 2500 zł za katalizator jak dobrze pamiętam a zamienników nie ma z tego co wiem...
Mi jak wypadł to wstawiłem strumienice łuskową o wyglądzie katalizatora i wszyscy byli zadowoleni:
- diagnosta widział że jest katalizator.
- a ja cieszyłem się lepszą dynamiką jazdy (po tym jak mi wypluło środek katalizatora poczułem moc )
Wilk syty i owca cała
rici
Mi jak wypadł to wstawiłem strumienice łuskową o wyglądzie katalizatora i wszyscy byli zadowoleni:
- diagnosta widział że jest katalizator.
- a ja cieszyłem się lepszą dynamiką jazdy (po tym jak mi wypluło środek katalizatora poczułem moc )
Wilk syty i owca cała
rici

-
- Lex Master
w lexie sa 3 katalizatory o ktorym mowicie przy kazdym zauwazylem jakis czujnik jakby sada lambda
tomekb
tomekb
- max_damage
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
no właśnie nie ma jakiś setupów kolektorów sportowych + reszta wydechu bez niepotrzebnych katów, itp? tak żeby dodać parę kucy a nie wywalało błędu z każdego czujnika na wydechu...
max damage
max damage

- luxus
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 2GS300 2GS430
No właśnie zgodzę się z max_damage że zero wąskich gardeł ale jak to zrobic żeby komputer nie szalał i check nie świecił????
luxus
luxus
GDYBY BÓG PREFEROWAŁ PRZEDNI NAPĘD TO WSZYSCY CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH...
- konik_80
- Lex Driver
- Model Lexusa: kiedyś IS200 obecnie Avensis T25
lambdy w IS200 są 2 na kolektorach wydechowych i 1 za katalizatorem - po jego wywaleniu zapewne świeciłby się check engine (błąd P0420)
Aby się nie zapalał to albo by trzeba było podjechać do magików od komputerów albo kombinować z różnymi dolewkami do paliwa (tu w UK jak auto nie przechodzi spalin na przeglądzie to mechaniory coś dolewają i przechodzi bez problemów) albo kombinować może z jakimiś magnetyzerami może...?
konik80
Aby się nie zapalał to albo by trzeba było podjechać do magików od komputerów albo kombinować z różnymi dolewkami do paliwa (tu w UK jak auto nie przechodzi spalin na przeglądzie to mechaniory coś dolewają i przechodzi bez problemów) albo kombinować może z jakimiś magnetyzerami może...?
konik80
@konik emulator sondy lambda
miziek
miziek
- konik_80
- Lex Driver
- Model Lexusa: kiedyś IS200 obecnie Avensis T25
w sumie racja! - nie pomyślałem o tym
konik80
konik80
-
- Lex Master
a co myslicie o sportowym katalizatorze uniwersalnym?
tomekb
tomekb