IS 200 kupno za ok 20tys
- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Re: IS 200 kupno za ok 20tys
Kurde... jak bum cyk cyk ale ni ch.j nie wiem o co chodzi z tymi uszczelkami...

- Travis
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430 MK3
Przypadłość IS200 przy prędkości od 90km/h wzwyż zaczynają gwizdy docierać do środka kabiny (winne uszczelki między drzwiami i szyberdachem) na które skarży się dużo użytkowników oraz dźwięk owiewającego powietrza samochód i to jest, jak gdzieś wyczytałem spowodowane lusterkami które robią jakieś dziwne zawirowania aerodynamicznemichalm320 wrote:Kurde... jak bum cyk cyk ale ni ch.j nie wiem o co chodzi z tymi uszczelkami...

- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Kurde to muszą być jakieś znikome dźwięki bo ja u siebie absolutnie nic takiego nie zauważyłemTravis wrote:Przypadłość IS200 przy prędkości od 90km/h wzwyż zaczynają gwizdy docierać do środka kabiny (winne uszczelki między drzwiami i szyberdachem) na które skarży się dużo użytkowników oraz dźwięk owiewającego powietrza samochód i to jest, jak gdzieś wyczytałem spowodowane lusterkami które robią jakieś dziwne zawirowania aerodynamicznemichalm320 wrote:Kurde... jak bum cyk cyk ale ni ch.j nie wiem o co chodzi z tymi uszczelkami...

- Travis
- Lex Master
To chłopie ciesz się tym! 

- mikrus
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430 mkII
jest w sumie na to jedna sprawdzona rada. podgłośnić radio
)
jednak zrezygnowałem z szukania na polskim rynku IS'a. postanowiłem, że poszperam u sąsiadów z lewej
a co do wspomnianego rozrządu to spodziewałem się sumki na jakieś 1300zł nawet. jeśli zatem to takie koszta to pewnie się to zrobi
na razie szukam. każda jedna sztuka się ceni... ty chyba coś znaczy 

jednak zrezygnowałem z szukania na polskim rynku IS'a. postanowiłem, że poszperam u sąsiadów z lewej

a co do wspomnianego rozrządu to spodziewałem się sumki na jakieś 1300zł nawet. jeśli zatem to takie koszta to pewnie się to zrobi

Pozdrawiam
Mikołaj
Mikołaj
- Travis
- Lex Master
rozrząd nie jest drogi w tym aucie ale trzeba wiedzieć gdzie szukaćmikrus wrote:jest w sumie na to jedna sprawdzona rada. podgłośnić radio)
a co do wspomnianego rozrządu to spodziewałem się sumki na jakieś 1300zł nawet. jeśli zatem to takie koszta to pewnie się to zrobina razie szukam. każda jedna sztuka się ceni... ty chyba coś znaczy

- mikrus
- Lex Driver
raczej myślałem o zachodniej granicy. konkretnie niemcy.
dokładnie widziałem już kilku użytkowników którzy faktycznie mają dostęp do części i innych rzeczy odnośnie lexów
chociażby lex klinika obok poznania.
dokładnie widziałem już kilku użytkowników którzy faktycznie mają dostęp do części i innych rzeczy odnośnie lexów

Pozdrawiam
Mikołaj
Mikołaj
- Travis
- Lex Master
mikrus wrote:raczej myślałem o zachodniej granicy. konkretnie niemcy.
dokładnie widziałem już kilku użytkowników którzy faktycznie mają dostęp do części i innych rzeczy odnośnie lexówchociażby lex klinika obok poznania.
sorki miałem na myśli zachodnią granicę

- mikrus
- Lex Driver
właśnie dlatego też zmieniam samochód. miałem wcześniej vectre b 2.0 dti i ogólnie wszystko było ok, ale drobne usterki i rdzewiejąca blacha doprowadzała do frustracji... myślałem o takich autach jak alfa 147 1.9jtd (140-150KM), mazda 6 1.8, focus mk2 1.6 benzyna, mondeo mk3, a nawet chrysler 300m no i oczywiście gwiazda wieczoru IS200
sprawy wyglądały tak:
Alfa - legendarna awaryjność mnie nie przerażała, ale utrata wartości już tak. Poza tym nie chcę diesel'a a one podobno bardzo dobre i właśnie były niezawodne. Werdykt - Odpadła,
Mazda 6 - ładne auto z zewnątrz i wewnątrz, dobrze spasowane materiały, ale przeraża znów korozja nadkoli, a po co zmieniać rdzewiejącego opla na rdzewiejącą mazdę... - odpadła chociaż była mocnym konkurentem,
Focus MK2 - Po prostu bardzo mi się podoba sylwetka, jednak nie ma tego czegoś,
Mondeo MK3 - Za dużo tego już na drogach i mimo, że bardzo fajne i ładne auto to niestety silniki TDCi odstraszają (nie lubię Common Raila... przeraża mnie naprawa, serwisowanie),
Chrysler 300m - Tutaj bardzo, bardzo mi się podobało. Silnik 3,5 V6 na prawdę fajnie śmiga chociaż ma to być auto do poruszania się normalnie, a nie do ścigania, ale odpadł, bo jednak za duża krowa i spalanie na poziomie 17l w mieście raczej nie wchodziło w grę. A instalacja LPG jakoś wybaczcie, ale mnie nie bawi.
IS200 - Tak jak ktoś napisał - łobuz w garniturze. To mi się po prostu podoba. Silnik 2.0 R6 w zupełności mi wystarczy, chociaż wiadomo, że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Ponadczasowa linia nadwozia. Tył może nie urzeka, ale też nie należy do najgorszych. Z resztą o gustach się nie dyskutuje
No i prosta konstrukcja samego auta. Żadnych turbin, żadnych dziwacznych wynalazków, po prostu samochód z napędem na tył. Dla mnie to plus, chociaż wiem, że zimą może być fajnie
Pewnie ktoś powie ale dlaczego tutaj nie ma E46? ... Nie ma bo nie chcę BMW.

sprawy wyglądały tak:
Alfa - legendarna awaryjność mnie nie przerażała, ale utrata wartości już tak. Poza tym nie chcę diesel'a a one podobno bardzo dobre i właśnie były niezawodne. Werdykt - Odpadła,
Mazda 6 - ładne auto z zewnątrz i wewnątrz, dobrze spasowane materiały, ale przeraża znów korozja nadkoli, a po co zmieniać rdzewiejącego opla na rdzewiejącą mazdę... - odpadła chociaż była mocnym konkurentem,
Focus MK2 - Po prostu bardzo mi się podoba sylwetka, jednak nie ma tego czegoś,
Mondeo MK3 - Za dużo tego już na drogach i mimo, że bardzo fajne i ładne auto to niestety silniki TDCi odstraszają (nie lubię Common Raila... przeraża mnie naprawa, serwisowanie),
Chrysler 300m - Tutaj bardzo, bardzo mi się podobało. Silnik 3,5 V6 na prawdę fajnie śmiga chociaż ma to być auto do poruszania się normalnie, a nie do ścigania, ale odpadł, bo jednak za duża krowa i spalanie na poziomie 17l w mieście raczej nie wchodziło w grę. A instalacja LPG jakoś wybaczcie, ale mnie nie bawi.
IS200 - Tak jak ktoś napisał - łobuz w garniturze. To mi się po prostu podoba. Silnik 2.0 R6 w zupełności mi wystarczy, chociaż wiadomo, że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Ponadczasowa linia nadwozia. Tył może nie urzeka, ale też nie należy do najgorszych. Z resztą o gustach się nie dyskutuje

Pewnie ktoś powie ale dlaczego tutaj nie ma E46? ... Nie ma bo nie chcę BMW.
Pozdrawiam
Mikołaj
Mikołaj
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: w planach
witam.
podepnę się do postu.
co myślicie na temat tego auta.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2525371027
rok w gazie na gazie przejechał 10tyś półtora roku w Polsce jeden właściciel w Polsce reszta w ogłoszeniu.
Idąc dalej właściciel młody chłopak zdjęcia z ogłoszenia z zimy pomieszane z tablicami zagranicznymi zaraz po zakupie i dołożone świeże, jeden reflektor jak by jaśniejszy no i ta rysa ale to szczegół.
Czemu ktoś ładuje kasę w gaz i sprzedaje auto.
A co wasze wprawne oczy wypatrzą?
skoczył bym zobaczyć osobiście ale trochę daleko mam i dlatego proszę was o pomoc że tak powiem wstępna.
podepnę się do postu.
co myślicie na temat tego auta.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2525371027
rok w gazie na gazie przejechał 10tyś półtora roku w Polsce jeden właściciel w Polsce reszta w ogłoszeniu.
Idąc dalej właściciel młody chłopak zdjęcia z ogłoszenia z zimy pomieszane z tablicami zagranicznymi zaraz po zakupie i dołożone świeże, jeden reflektor jak by jaśniejszy no i ta rysa ale to szczegół.
Czemu ktoś ładuje kasę w gaz i sprzedaje auto.
A co wasze wprawne oczy wypatrzą?
skoczył bym zobaczyć osobiście ale trochę daleko mam i dlatego proszę was o pomoc że tak powiem wstępna.