[Lexus IS200] dziwne czucie na nie wyzywamy na forum gazu.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 300
[Lexus IS200] dziwne czucie na nie wyzywamy na forum gazu.
Witam, chciałbym kupić IS 200 i po obejrzeniu jednego egzemplarza (z niskim potwierdzonym przebiegiem 92 000 km) po przejechaniu się miałem dziwne uczucie pedała gazu. Jakbym czuł żyłkę, albo dziwny opór. czy to normalne? pedał gazu nie był luźny, a sprzedawca mówił że to normalne że tak jest podpięty do zyłki...
- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Re: [Lexus IS200] dziwne czucie na nie wyzywamy na forum gazu.
Trudno powiedzieć co to może być. Ja na Twoim miejscu przejechałbym się innym IS200 i obadał czy inny tak ma jak piszesz czy nie

-
- Lex Driver
jadę jutro na stacje diagnostyczną i sprawdzą mi dodatkowo jeszcze parę rzeczy. zwrócę uwagę na ten gaz.
czy jest coś na co dodatkowo zwrócić uwagę? samochód ma 92000km więc bardzo mało i wszystko w książce serwisowej jest zawarte.
właściciel mówi, że zdarza się czasem (raz tak a potem długo nie) jakieś puknięcie z przodu zawieszenia. Nie może dojść co to jest i na szarpakach też nie mogli. wiecie co to może być? ktoś ma podobnie? podobno najczęściej się zdarza jak na zakręcie wolno się jedzie i dodatkowo hamuje (duży skręt kołami).
pozdrawiam.
czy jest coś na co dodatkowo zwrócić uwagę? samochód ma 92000km więc bardzo mało i wszystko w książce serwisowej jest zawarte.
właściciel mówi, że zdarza się czasem (raz tak a potem długo nie) jakieś puknięcie z przodu zawieszenia. Nie może dojść co to jest i na szarpakach też nie mogli. wiecie co to może być? ktoś ma podobnie? podobno najczęściej się zdarza jak na zakręcie wolno się jedzie i dodatkowo hamuje (duży skręt kołami).
pozdrawiam.
- Mariano
- Lex user
- Model Lexusa: Był IS200 jest GS430
zakładam, że mogą to być zaciski, prowadnice do sprawdzenia....poza tym dziwne, że sprzedający mówi o wadzie która nie występuje...nie chce nic insynuować ale jakby chciał od czego innego odwrócić uwagę....jak masz w okolicy to podjedź do salonu lexa albo toyoty zapłacisz trochę więcej ale pewność o wiele większagrucha2666 wrote: właściciel mówi, że zdarza się czasem (raz tak a potem długo nie) jakieś puknięcie z przodu zawieszenia. Nie może dojść co to jest i na szarpakach też nie mogli. wiecie co to może być? ktoś ma podobnie? podobno najczęściej się zdarza jak na zakręcie wolno się jedzie i dodatkowo hamuje (duży skręt kołami).
pozdrawiam.
DIESEL AUTORYZOWANY SERWIS DELPHI, NAPRAWY UKŁADÓW WTRYSKOWYCH DIESEL WSZYSTKICH MAREK
- LinkPL
- Lex Maniak
- Model Lexusa: RX 500h
Ja mam
wadliwy lewy sworzeń ... Nie ma luzów, a czasami słychać odgłos pękającego metalu ... Mam tak już ze 30k km ... nic się nie dzieje ... Jak potraktuje go smarem to wtedy na miesiąc jest spokój 
Jakie to jest dziwne uczucie pedału gazu ?? Tzn... wciskasz pedał a obroty maleją ?? Gaz jest zrobiony na zwykłej lince w pancerzu + przepustnica ze wspomaganiem elektronicznym. Nie ma tam nic dziwnego, co najwyżej przepustnica do wyczyszczenia, chyba że np późno reaguje cały silnik no to wtedy jakieś głębsze grzebanie

Jakie to jest dziwne uczucie pedału gazu ?? Tzn... wciskasz pedał a obroty maleją ?? Gaz jest zrobiony na zwykłej lince w pancerzu + przepustnica ze wspomaganiem elektronicznym. Nie ma tam nic dziwnego, co najwyżej przepustnica do wyczyszczenia, chyba że np późno reaguje cały silnik no to wtedy jakieś głębsze grzebanie

How far We can go ...
- klexus
- Lex Master
- Model Lexusa: GS 300
wymien ten sworzeń tez u siebie tak ratowałem go smarem az pewnego dnia wyskoczył przy kręceniu sterem dobrze ze stało sie to przed garazem a nie podczas jazdyLinkPL wrote:Ja mamwadliwy lewy sworzeń ... Nie ma luzów, a czasami słychać odgłos pękającego metalu ... Mam tak już ze 30k km ... nic się nie dzieje ... Jak potraktuje go smarem to wtedy na miesiąc jest spokój
- LinkPL
- Lex Maniak
- Model Lexusa: RX 500h
Zrobię w tym tygodniu, bo już mnie to wq ...
Gdyby nie ta miłość do marki to pokusiłbym się o stwierdzenie, że to wcale nie jest jakiś super udany samochód. Bo co i rusz coś jeszcze go boli, a pewnie za chwile będą to zawory, później sprzęgło, rozrząd i tak nie klniemy na forum do zajebania ...
Gdyby nie ta miłość do marki to pokusiłbym się o stwierdzenie, że to wcale nie jest jakiś super udany samochód. Bo co i rusz coś jeszcze go boli, a pewnie za chwile będą to zawory, później sprzęgło, rozrząd i tak nie klniemy na forum do zajebania ...
How far We can go ...
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX450h
Ja po prostu podejrzewam, że z samochodami jest wszystko w porządku - to nasze drogi odstają...
-
- Lex Driver
Więc tak: samochód kupiony. z tym pykaniem w zawieszeniu to na razie nic nie słyszałem i jak coś zauważę to będę się temu przyglądać. A ten pedał gazu to jest po prostu inny niż w większości samochodów. Chodziło mi że jak się go naciska to jest takie uczucie naciskania sprężynki, w sumie 1 raz się z tym spotkałem. Auto normalnie reaguje na gaz i chyba wszystko jest ok.
pozdrawiam.
p.s jak odkryje co było w zawieszeniu dam znać.
pozdrawiam.
p.s jak odkryje co było w zawieszeniu dam znać.