FELGI DO IS200
- Travis
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430 MK3
Re: FELGI DO IS200
pytanie: czy przy feldze 19 cali o szerokości 8,5 cala et42 i oponie 235/35 przy obniżeniu auta o 35mm będzie przycierało o nadkola? to jest pytanie za 100punktów bo coś już wypatrzone tylko waham się czy bez poszerzania nadkola się nie obejdzie. Zresztą na takiej feldze lepiej wyglądała by opona o szerokości 215 ale w tej cenie co ja szukam nic nie znalazłem :/
- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Tu masz porównanie do mojej felgi.

Z przodu od wew. strony felga przejdzie koła wahacza bez większego problemu. Będzie miało ok 1cm luzu. Od zew strony niestety nie będzie tak ciekawie gdyż przy et42 i 8,5" felga będzie praktycznie w identycznej pozycji co przy feldze et35 i 8" , czyli tak jak ja mam z tyłu, porównanie na obrazku poniżej. Przy takim osadzeniu rant felgi jest praktycznie na równo z budą, więc przy glebie nie ważne jakiej nie ma opcji aby koło nie tarło o nadkole przy dobiciu. Także bez zagniatania a może i lekkiego negatywu się nie obejdzie. Dochodzi jeszcze kwestia przycierania o plastik w nadkolu podczas skręcenia. Już teraz piszesz że ci przyciera więc przy szerszej feldze przycierało będzie jeszcze bardzie. Ale wywalenie plastiku z nadkola rozwiąże sprawę, w sumie i tak trzeba by było to zrobić aby pozagniatać nadkola.

Jeśli chodzi o tył to przy do dobiciu będzie lekko tarło, zagniatanie nadkoli załatwi sprawę.
Co do opon. Jak chcesz 235 to tylko na tył, na przód to raczej nieporozumienia, na koleinach autko będzie żyło własnym życiem, line assist pełną gębą, w dodatku koło znacznie się powiększy względem serii, ponad 2cm w średnicy co jest dość sporo, poza tym większe koło to większe problemy z przycieraniem. Osobiście wsadził bym 215/35 guma nieco węższa niż felga więc i lekki naciąg by był, w ostateczności 225/35.
tu masz Falkena 215/35R19 za 545zł, wiec w miarę rozsądna cena.
tu masz kalkulator felg jak by chciał sam popatrzeć

Z przodu od wew. strony felga przejdzie koła wahacza bez większego problemu. Będzie miało ok 1cm luzu. Od zew strony niestety nie będzie tak ciekawie gdyż przy et42 i 8,5" felga będzie praktycznie w identycznej pozycji co przy feldze et35 i 8" , czyli tak jak ja mam z tyłu, porównanie na obrazku poniżej. Przy takim osadzeniu rant felgi jest praktycznie na równo z budą, więc przy glebie nie ważne jakiej nie ma opcji aby koło nie tarło o nadkole przy dobiciu. Także bez zagniatania a może i lekkiego negatywu się nie obejdzie. Dochodzi jeszcze kwestia przycierania o plastik w nadkolu podczas skręcenia. Już teraz piszesz że ci przyciera więc przy szerszej feldze przycierało będzie jeszcze bardzie. Ale wywalenie plastiku z nadkola rozwiąże sprawę, w sumie i tak trzeba by było to zrobić aby pozagniatać nadkola.

Jeśli chodzi o tył to przy do dobiciu będzie lekko tarło, zagniatanie nadkoli załatwi sprawę.
Co do opon. Jak chcesz 235 to tylko na tył, na przód to raczej nieporozumienia, na koleinach autko będzie żyło własnym życiem, line assist pełną gębą, w dodatku koło znacznie się powiększy względem serii, ponad 2cm w średnicy co jest dość sporo, poza tym większe koło to większe problemy z przycieraniem. Osobiście wsadził bym 215/35 guma nieco węższa niż felga więc i lekki naciąg by był, w ostateczności 225/35.
tu masz Falkena 215/35R19 za 545zł, wiec w miarę rozsądna cena.
tu masz kalkulator felg jak by chciał sam popatrzeć
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
- Travis
- Lex Master
dzięki dS za full profesjonalną odpowiedź 

- Rici
- Administrator
- Model Lexusa: 3GS
- Travis
- Lex Master
szału nie ma. Przez te czarne ramiona ginie ta felga na ciemnym nadwoziu, widziałem fotki na kilku autach i odpuściłem.Rici wrote:Travis mnie zastanawia jak ten wolf wygląda na isie a nie mogę znaleźć nigdzie
Tutaj na białym IS200

photoshop na szybko

- Travis
- Lex Master
chyba wybiorę felgi ADVAN wygląda to kozacko

- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
-
- Lex user
- Model Lexusa: :)
- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Albo jeszcze tańszego DragWheelsa 
Abstrahując od DragWheelsa... jak dla mnie piękne połączenie grafitu z ...

Abstrahując od DragWheelsa... jak dla mnie piękne połączenie grafitu z ...

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is 200
jak byś znał kolor to napisz bo właśnie znalazłeś takowy do moich zimowych alumichalm320 wrote:Albo jeszcze tańszego DragWheelsa
Abstrahując od DragWheelsa... jak dla mnie piękne połączenie grafitu z ...![]()