[lexus]Opony zimowe

Pytania oraz informacje ogólne związane z Przeniesieniem napędu
Post Reply
dS
Lex Master
Model Lexusa: RX500h

Re: [lexus]Opony zimowe

Post by dS »

to dlaczego definicja
Aquaplaning is a condition that can exist when an aircraft is landed on a runway surface contaminated with standing water, slush, and/or wet snow

wspomina m.in. o śniegu ?

Śnieg , woda czy lód to różne stany skupienia dlatego mają różne nazwy i określają różne właściwości fizyczne substancji. Aquaplaning to opis zjawiska, a woda ma w nim tylko charakter prowodyra, ale równie dobrze może być nim błoto pośniegowe, a zjawisko również wystąpi.
Jeśli utrata sterowalności na błocie pośniegowym ma własną nazwę to jak się to zjawisko nazywa ?
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
KRYSPIN

Post by KRYSPIN »

Ty nie wiesz? :sarcastic:

Co nie znalazłeś ? :dirol:

To sobie poszukaj, poczytaj literatury w tym zakresie to się dowiesz .... nie ma lekko na tacy nie będzie podane bo nie warto i... nie na tym forum :geek:
angrzeda
Lex user
Model Lexusa: GS300 MKII

Post by angrzeda »

dS myślę że nie ma co drążyć tematu, powiedzieliśmy co myślimy na temat aquaplaningu. Dla mnie występuje on tylko na powierzchni pokrytej wodą, bo to ona tworzy poduszkę powodującą utratę kontroli nad autem. Błoto pośniegowe czy chociażby rozsypany piasek to nie WODA. Nie można stanów skupienia wody podciągać pod tę definicję.
Jeżeli nie zgadzasz się z innymi opiniami forumowiczów, zawsze możesz zadać pytanie ekspertowi przedstawiając mu swoje przemyślenia. Chętnie dowiedziałbym się jak oni odpowiedzą na Twoje stwierdzenia. I mam nadzieję że nasze odmienne zdania nie spowodują torpedowania naszych postów na forum. Pozdrawiam. :piwko:
dS
Lex Master

Post by dS »

KRYSPIN wrote:Ty nie wiesz? :sarcastic:

To sobie poszukaj, poczytaj literatury w tym zakresie to się dowiesz .... nie ma lekko na tacy nie będzie podane bo nie warto i... nie na tym forum :geek:
twoje argumenty są nader rzeczowe :sarcastic:
KRYSPIN

Post by KRYSPIN »

dS wrote:
KRYSPIN wrote:Ty nie wiesz? :sarcastic:

twoje argumenty są nader rzeczowe :sarcastic:

liczyłem chociaż na ciętą ripostę, ale jak widać Cię przeceniłem :laugh1: :beka:

no nic proponuje się obrazić, poskarżyć wiesz gdzie, wiesz komu... :lol:
dS
Lex Master

Post by dS »

KRYSPIN wrote: liczyłem chociaż na ciętą ripostę, ale jak widać Cię przeceniłem :laugh1: :beka:

no nic proponuje się obrazić, poskarżyć wiesz gdzie, wiesz komu... :lol:
Nie każdy wyniósł takie zachowania z domu, więc nie mierz każdego swoją miarą. Dla mnie koniec tematu bo kolega nie ma zamiaru prowadzić rzeczowej rozmowy tylko bawić się w pyskówki.
KRYSPIN

Post by KRYSPIN »

zachowania wyniesione z domu.... powiadasz

jeśli twój podpis jest obrazem tego co Ty wyniosłeś ze swojego domu to pogratulować tylko.... :roll: :roll: :roll:
dS
Lex Master

Post by dS »

Mój opis dotyczy się tego co reprezentują i promują dzisiejsze media.
Flash
Lex user
Model Lexusa: IS200t; GS430 MK2

Post by Flash »

"Kolega wie że gdzieś dzwonią ale trochę się pogubił
...wow kolejna ciekawa zawiła definicja szczególnie dobry kawałek z tymi nienaturalnymi ruchami
...Ale skoro Ty nie chcesz, nie umiesz czy nie jesteś w stanie pojąc...
...Dla mnie w temacie jesteś skończony"
...Ty nie wiesz? :sarcastic: Co nie znalazłeś ?
...o nic proponuje się obrazić, poskarżyć wiesz gdzie, wiesz komu..."

Hmmm Carfan, nie Carfan... faktycznie można się pomylić :biggrin2: Eksplozja nagromadzonych frustracji i potrzeb dowartościowania się. Fakt faktem, trzeba je w jakiś sposób rozładować, ale czemu kosztem innych?... Kolego Kryspin, apeluję - ochłoń :ok: Korzystając z dobrodziejstw RWD gumy jakieś spal, skoro jesteśmy w temacie :biggrin2: i świat z powrotem nabierze koloru.
sandr
Lex user
Model Lexusa: RX450h

Post by sandr »

A wracając do tematu zbliżającej się zimy... Zimówki oczywiście posiadam (Michelin Pilot Alpine 235/45 R17) i planuję wymienić w przyszłym tygodniu, ale w tym sezonie postanowiłem ująć sobie zimowego stresu (a wręcz przeciwnie) i w ramach akcji "Zima 2012" nabyłem... Subaru Impreza 2.0 / 125KM, kombi (prawie), stały symetryczny napęd 4x4 - używka za rozsądne pieniądze, po przysłowiowe bułki jak znalazł. W tym roku Leszek przezimuje w garażu.
Post Reply

Return to “Inne”