[Lexus LS] Zapytanie o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu LS
Post Reply
JanB
Lex Driver
Model Lexusa: GS

Re: [Lexus LS] Zapytanie o auto z ogloszenia

Post by JanB »

pdrog, weź może sprawdź czy w 2003 r. p.Tadziu Ukleja już miał w Suchym Lesie swój salon, bo wydaje mi się, że jeszcze nie. A wtedy te dokumenty z pieczątkami serwisu ..., świadczyłyby o czymś śmierdzącym. Ale może się mylę. I jeśli się mylę to z góry przepraszam.
Pozdrawiam
JanB
Mat.
Lex user
Model Lexusa: był LS 430 jest RX400h

Post by Mat. »

http://otomoto.pl/lexus-ls400-C26455182.html

Pierwszy oglądany Leszek i od razu wtopa. Na zdjęciach i przez telefon wszystko cacy. Samochód sprzedaje właściciel, jeździła żona, wszystko sprawne poza podgrzewaniem przednich siedzeń itp. itd. Po całonocnej jeździe pociągiem to co zastałem najpierw z minuty na minute powodowało coraz większe zdziwienie, aż na końcu z niesmakiem udałem się w kolejną 12-godzinną podróż. Wolałem wracać naszym PKP niż tym Lexusem. W skrócie: stan na zdjęciach nijak nie ma się do stanu faktycznego (inna szyba, inne felgi), samochód na moje amatorskie oko na pewno nie jest bezwypadkowy i wymaga sporych inwestycji. W sumie wynotowałem 17 punktów. Zainteresowanych zapraszam na PW.

http://moto.allegro.pl/ls-400-ls400-199 ... 17828.html

Wywiad telefoniczny. Właściciela interesuje 12 tyś. Z wad stuki w zawieszeniu i niedziałające czujniki parkowania. Auto miało przerysowany bok i uderzony lewy przedni błotnik.

Pozdrawiam.
pdrog
Lex user
Model Lexusa: rx350 III

Post by pdrog »

infosoft wrote:
pdrog wrote:... może zna ktoś to auto? był widział?
http://otomoto.pl/lexus-ls430-kupoiony- ... 64477.html
owszem widziałem go, stał w Markach i wg mnie mocno zjechany, zaniedbany, wcale nie wyglądał ani na 200kkm, a ok. 300kkm; z blach robione drzwi, bo "rdza wychodziła ze spinki" jak mówił właściciel i jeszcze pęknięty zderzak; parktroniki uszkodzone, kiera wytarta przy drzewie, pedał hamulca zjechany bardziej niż w moim Mercedesie, który ma ponad 300kkm ...
Mogę tego LS430 porównać do egzemplarza z 2001 roku, który miał przejechane 200kkm i nie dość, że wszystko działało to autko było tak zadbane, że nikt nie myślał o przebiegu czy latach, pedały i kierownica były jeszcze eleganckie.
THX za info.
pzdr
jasinski
Lex user
Model Lexusa: Inne auto

Post by jasinski »

http://otomoto.pl/lexus-ls400-piekny-C26439937.html

Koledzy, a ten model ?
Bardzo mi się podoba, myślałem że przestanę myśleć o Lexie... ale ciągle choruję na GSa i LSa ;)
pdrog
Lex user
Model Lexusa: rx350 III

Post by pdrog »

JanB wrote:pdrog, weź może sprawdź czy w 2003 r. p.Tadziu Ukleja już miał w Suchym Lesie swój salon, bo wydaje mi się, że jeszcze nie. A wtedy te dokumenty z pieczątkami serwisu ..., świadczyłyby o czymś śmierdzącym. Ale może się mylę. I jeśli się mylę to z góry przepraszam.
http://www.toyota-ukleja.pl/TU-WWW/S/ASDTUOFirmie04.php

wychodzi, że 2003 to była toyota...lex dwa lata później... :down: :fiu:
celsior-fan
Nowy lex user
Model Lexusa: LS400

Post by celsior-fan »

Panowie.

Od dłuższego czasu patrzę na ten oto samochód.
http://otomoto.pl/lexus-ls400-C25240635.html
Facet nie moze go sprzedac juz kupe czasu.ogladal ktos go?czy to cena jest zbyt wygorowana i dlatego nie moze sprzedac czy z autem jest cos nie tak?
Z rozmowy telefonicznej wynika ze jest baaaardzo zadbany.Ale czy ktos widzial na zywo?
maniek_ls400
Lex Master
Model Lexusa: W221 S500

Post by maniek_ls400 »

Wysoka cena
Zastanawiajacy brak zdjec wnetrza
Mialem ten model i byl bardzo dobrym autem Jesli jest bez zastrzezen to moze warto Chociaz jest ich kilka w mobile.de w duzo lepszej cenie
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

Osobnik jest z Wawy czy gdzieś spod ? Bo ja u siebie w okolicy widziałem kilka razy takiego granatowego LS400 , więc może to te autko, i trzeba przyznać że z zewnątrz był mega zadbany. Ale cena lekko przesadzona.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
celsior-fan
Nowy lex user
Model Lexusa: LS400

Post by celsior-fan »

Zdaje się ze z Augustowa.Hoyna rozmawiał z nim przez telefon i niby facet starszy wiekiem jest i to jego 2 czy tam 3 lex.Ponoć z polskiego salonu i w wybitnie zadbanym stanie.Kłopot w tym ze nie bylem to nie widziałem.Myślałem ze ktoś może był i oglądał.No i ta cena.facet jest nieustępliwy.Biorąc pod uwagę ze chce przy nim modzić to ta cena jest zbyt wysoka :( 27-28 by było do przyjęcia.

A Ty Maniek mnie pamiętasz(maciek z Olsztyna) bo pisaliśmy swego czasu o innym LS z wawy.Do tej pory nic nie zakupiłem.

Z drugiej strony myślałem aby poodkładać kasy przez zimę i coś nowszego na wiosnę szukać.Ale ucf21 to jednak ucf21 ...

Ze wstydem przyznam ze spoglądam tez w kierunku s klasy w220 :( ale tyle tego jeździ ze w ogóle ani to ładne ani wyjątkowe :D
Parę modów na ucf21 i jest nie do przebicia.
maniek_ls400
Lex Master
Model Lexusa: W221 S500

Post by maniek_ls400 »

celsior-fan wrote:o ta cena jest zbyt wysoka :( 27-28 by było do przyjęcia.
27 a 30 to już niewiele a jeśli auto jest w bdb stanie to szybko zaoszczędzisz te 3k..
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Post Reply

Return to “Lexus LS”