IS mk1 zimą
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX450h
Re: IS mk1 zimą
Mieszkałem przez 10 lat w Szklarskiej-Porębie, wiem co to zima...
- dead_beat
- Lex Driver
- Model Lexusa: Stilo 2.4Abarth temporary
Odp: IS mk1 zimą
Moje pierwsze zimowe doświadczenie ISem 
W weekend miałem ciekawą jazdę do Białegostoku podczas śnieżycy i bardzo pomocny okazał się przycisk SNOW.
Auto prowadziło się spokojniej.
W miejscu gdzie parkuje jest dość ostra górka i co ciekawsze IS radził sobie z nią lepiej niż Bora bo miałem tam nią problemy, a nawet lepiej niż się spodziewałem, bo wjechałem po śniegu i lodzie bez problemu. Może to zasługa LSD
?
Ale dziś na drodze Pułtusk-Wyszków, trochę się zdziwiłem, kiedy przy wyprzedzaniu zarzuciło mi tył... Trakcja zadziałała i spoko, ale po drugim razie wcisnałem SNOW i dalej już jechało się dobrze.
Wysłane przez MOTOBLUR™ za pomocą Tapatalk 2

W weekend miałem ciekawą jazdę do Białegostoku podczas śnieżycy i bardzo pomocny okazał się przycisk SNOW.
Auto prowadziło się spokojniej.
W miejscu gdzie parkuje jest dość ostra górka i co ciekawsze IS radził sobie z nią lepiej niż Bora bo miałem tam nią problemy, a nawet lepiej niż się spodziewałem, bo wjechałem po śniegu i lodzie bez problemu. Może to zasługa LSD

Ale dziś na drodze Pułtusk-Wyszków, trochę się zdziwiłem, kiedy przy wyprzedzaniu zarzuciło mi tył... Trakcja zadziałała i spoko, ale po drugim razie wcisnałem SNOW i dalej już jechało się dobrze.
- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Oczywiście że to bardzo duża zasługa LSD, jak byś podjeżdżał borą czy IS bez LSD to mieliło by ci tylko 1 koło które trafiło na bardziej bardziej śliska nawierzchnię, a tak ciągną obydwa koła.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is200
moje wrażenia średnie:( do taj pory tylko szybkim przednionapędowymi autami jeździłem, również ze szperą, czułem się w nich zdecydowanie pewniej niż w is niestety bez szpery:( Aczkolwiek miałem przygodę z wjazdem pod górkę gdzie jakiś przednionapędowiec nie mógł podjechać i zrobił się zator na drodze, wiec po kilku minutach lewym pasem wyprzedziłem wszystkich i o dziwo wjechał:):) można trochę podriftować:)
- Travis
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430 MK3
ja tam wczoraj chciałem sprawdzić jak tam moje nowe letnie opony sprawują się w warunkach zimowych... niestety zima zawiodła i śniegu zero jedynie mróz. Skończyło się na zostawieniu sporej ilości gumy i ósemek na parkingu przed Almą
sprawdzałem ja się zachowuje lsd przy nagłych poślizgach na 2 i 3 biegu a później już na 1 upalanie
coś czuje że szybko tylne opony się skończą 

- dead_beat
- Lex Driver
Odp: IS mk1 zimą
A ja wczoraj przywiozłem śnieg z Białegostoku do nas i już biało
Narazie nie ma tragedii, ale tył rzuca przy każdej okazji

Narazie nie ma tragedii, ale tył rzuca przy każdej okazji

- mikrus
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430 mkII
no to ładnie
u mnie jak na razie tylko przymrozki, ale spodziewam się, że sypnie "trochę" śniegiem 
miałeś przy tym włączony system SNOW czy nie bardzo?

Pozdrawiam
Mikołaj
Mikołaj
- dead_beat
- Lex Driver
SNOW działa, jak sie go włączy, trzeba przyznać, że redukuje te poślizgi, ale jak ten pierwszy śnieżek spadł i było bardzo ślisko to i tak trzeba było delikatnie operować gazem na łukachmikrus wrote:no to ładnieu mnie jak na razie tylko przymrozki, ale spodziewam się, że sypnie "trochę" śniegiem

ps to moja pierwsza zima z IS

- mikrus
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430 mkII
domyślam się
czyli TRC i SNOW działały równocześnie hehe
kiedyś miałem e34 3.5 R6 gdzie nie było ani kontroli trakcji, ani innego systemu i się fajnie jeździło 

Pozdrawiam
Mikołaj
Mikołaj
- Travis
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430 MK3
no mnie dzisiaj woziło po całej drodze trc strasznie mułowato działa i włącza się już po fakcie
no i dzisiaj już miałem problemy z wyjazdem z drogi podporządkowanej bo ślisko jak cholera
pasuje wrzucić z kilka worków z piaskiem do bagażnika