[IS200] Wymiana oryginalnego radia
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Re: [IS200] Wymiana oryginalnego radia
Uzywam w carinie własnie takiego pionka z serii MEH 9000,tyle ze z napędem Mini Disc bo są tańsze z racji uzywanego formatu napędu,w komplecie zmieniarka i 2 magazynki.Został mi jeszcze MEH 4200 i jego wsadze do schowka w lexie i podłączę pod wewnętrzny wzmachol.
- Damian87
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
mogę dodać tyle że przy wyjmowaniu radia warto ranty tapicerki obkleić taśmą, taką jak do malowania. Niestety przekonałem się o tym po fakcie
nie wiem czy coś da sie zrobić z tymi pościeranymi rantami

nie wiem czy coś da sie zrobić z tymi pościeranymi rantami

- Damian87
- Lex Driver
...polerka do paznokci znacznie łagodzi sprawe 

-
- Lex user
Odświeżę trochę temat. Mam radyjko seryjne wyprodukowane przez Fujitsu (fotka tutaj: https://www.dropbox.com/s/480r77hekjhm6 ... .56.23.jpg). Padła oczywiście zmieniarka. Reszta czyli radio i kasety działają. Tylko chciałem odpiąć samą zmieniarkę, żeby nie mieliła przy odpalaniu auta, ale po wyciągnięciu okazało się, że wchodzą tam tylko 2 wtyczki: 1 do głośników (prawdopodobnie bo po jej odpięciu nie było nic słychać) i druga to chyba zasilanie bo po odłączeniu radio się w ogóle nie włączało.
Teraz mam zamiar kupić narazie tą kasetę z kablem, żeby sobie puszczać muzykę z telefonu (bo to co w radiu leci to samo dziadostwo). Zastanawiam się ile by kosztowała naprawa tej zmieniarki (wypluła 2 płyty i przy próbie wyjęcia 3ciej już waliła błędem).
Z jednej strony oryginalne radio ładnie się komponuje. Z drugiej może by wstawił jakieś centrum multimedialne z nawi, jeśli naprawa będzie bardzo kosztowna.
Teraz mam zamiar kupić narazie tą kasetę z kablem, żeby sobie puszczać muzykę z telefonu (bo to co w radiu leci to samo dziadostwo). Zastanawiam się ile by kosztowała naprawa tej zmieniarki (wypluła 2 płyty i przy próbie wyjęcia 3ciej już waliła błędem).
Z jednej strony oryginalne radio ładnie się komponuje. Z drugiej może by wstawił jakieś centrum multimedialne z nawi, jeśli naprawa będzie bardzo kosztowna.
- legato97
- Administrator
- Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H
Odp: [IS200] Wymiana oryginalnego radia
Zrob jak wszyscy i kuo zmieniarke usb....
- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
Jakość dzwięku z tego adaptera jest raczej słabiutka. Zmieniarka USB jest najlepszym rozwiązaniem tyle że kosztuje kilka stówek w stosunku do adaptera za kilkakanscie złociszy.elcede wrote:...Teraz mam zamiar kupić narazie tą kasetę z kablem, żeby sobie puszczać muzykę z telefonu (bo to co w radiu leci to samo dziadostwo). ...

Luxusem jadę... 

- Travis
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430 MK3
Ja tam lece na kasetce od 2 lat i jakoś żyje. Jakość nie jest taka tragicznajanasek wrote:Jakość dzwięku z tego adaptera jest raczej słabiutka. Zmieniarka USB jest najlepszym rozwiązaniem tyle że kosztuje kilka stówek w stosunku do adaptera za kilkakanscie złociszy.elcede wrote:...Teraz mam zamiar kupić narazie tą kasetę z kablem, żeby sobie puszczać muzykę z telefonu (bo to co w radiu leci to samo dziadostwo). ...

- Damian87
- Lex Driver
a właśnie tak z ciekawości, we wszystkichTravis wrote:Ja tam lece na kasetce od 2 lat i jakoś żyje. Jakość nie jest taka tragicznajanasek wrote:Jakość dzwięku z tego adaptera jest raczej słabiutka. Zmieniarka USB jest najlepszym rozwiązaniem tyle że kosztuje kilka stówek w stosunku do adaptera za kilkakanscie złociszy.elcede wrote:...Teraz mam zamiar kupić narazie tą kasetę z kablem, żeby sobie puszczać muzykę z telefonu (bo to co w radiu leci to samo dziadostwo). ...choć nie powiem chętnie bym posłuchał jak ten harman/kardon gra płytkę a nie jakieś tam mp3 128 kb/s. Flac już sprawdzałem ale kasetka niestety ogranicza

- Travis
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430 MK3
chyba nie bo później montowali mark levinson
-
- Lex user
Heh zapomniałem zaznaczyć powiadamianie na maila o nowych postach i przegapiłem te odpowiedzi 
Kupiłem już kasetkę za 12 zł. Sprawdziłem i działa, jak na moje ucho to bardzo ładnie gra (lepiej niż te dziadowskie stacje radiowe). I myślę że narazie to wystarczy. Teraz zastanawiam się nad dobrym uchwytem na telefon. Te na szybę to jednak takie średnie są i wolałbym coś na stałe, zwłaszcza że już raz zdejmowałem całą konsolę.
Macie jakiś pomysł gdzie i jak najlepiej coś takiego zamocować? Ja myślałem żeby przykręcić do górnej prawej śruby którą się przykręca radio z panelem klimatyzacji.

Kupiłem już kasetkę za 12 zł. Sprawdziłem i działa, jak na moje ucho to bardzo ładnie gra (lepiej niż te dziadowskie stacje radiowe). I myślę że narazie to wystarczy. Teraz zastanawiam się nad dobrym uchwytem na telefon. Te na szybę to jednak takie średnie są i wolałbym coś na stałe, zwłaszcza że już raz zdejmowałem całą konsolę.
Macie jakiś pomysł gdzie i jak najlepiej coś takiego zamocować? Ja myślałem żeby przykręcić do górnej prawej śruby którą się przykręca radio z panelem klimatyzacji.