Witam,
Chciałbym się poradzić zanim wydam kasę na specjalistów...
Pewnego pięknego słonecznego dnia wracałem do domu autem słuchając najnowszych hitów w moim radiu. Dojechałem na miejsce, zgasiłem auto i udałem się do domu.
Następnego dnia wsiadłem do auta, odpaliłem je ale zastała mnie irytująca cisza - radio nie gra.
Nie da się go włączyć - trup. Po włączeniu świateł przyciski się nawet nie podświetlają totalnie zero reakcji.
Po ok. tygodniu radio przemówiło do mnie na jakieś 10 sekund i umarło na dobre (mija jakiś miesiąc)
Bezpieczniki sprawdzone zresztą chwilowe zmartwychwstanie raczej wyklucza tę przyczynę.
Mam niewielki przeciek w bagażniku - może jakieś zwarcie?
Jak sądzicie? elektryka czy typowo radio?
Dzięki!
oryginalne radio IS200 - awaria (nie zmieniarka)
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS200 99r. autmat
- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Re: oryginalne radio IS200 - awaria (nie zmieniarka)
Skoro nie widać nawet podświetlenia to obstawiał bym problem z prądem. Radia miały problem z zacinającą się zmieniarką a nie z elektryką więc padnięte radio raczej bym obstawiał w dalszej kolejności. Zacznij od wyjęcia radia i sprawdzenia czy do kostki dochodzi prąd.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is 200
Wita. Rozebralem swoje radio, bo nie chcialo oddac cd i okazalo sie, ze jest przetarta tasma. Mozna dostac takie tasmy w internecie lub uzywkach? Gdzie szukac? Moge zrobic zdjecie i wyslac Kamil
- Travis
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430 MK3
Wyślij mi zdjęcie taśmy. Tydzień temu rozebrałem moje radio i jest na części teraz