[IS200] Jaki rozmiar koła zapasowego?
- mikrus
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430 mkII
Re: [IS200] Jaki rozmiar koła zapasowego?
Koledzy ponieważ zawsze warto mieć jednak dojazdówkę/zapasówkę chciałbym zapytać użytkowników SportCross'a i być może też kogoś, kto będzie wiedział jaki tutaj powinien znajdować się rozmiar koła, ewentualnie nawet linka z alledrogo. Mam oczywiście zestaw naprawczy, ale wiecie sami jak to jest. Nie zawsze to jest w stanie pomóc.
Pozdrawiam
Mikołaj
Mikołaj
- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
pod tym plastikiem masz miejsce na pełno wymiarowe koło
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
- mikrus
- Lex Driver
jutro sprawdzę, ale jeśli tak to niezła wtopa z mojej strony
tak ładnie to wyglądało, że myślałem, że tego się nie rusza 

Pozdrawiam
Mikołaj
Mikołaj
- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
wtopa będzie jak się okaże ze tam leży już zapas 

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
- mikrus
- Lex Driver
tego nawet nie brałem pod uwagędS wrote:wtopa będzie jak się okaże ze tam leży już zapas

Pozdrawiam
Mikołaj
Mikołaj
- mikrus
- Lex Driver
pod plasticzkiem piękne pełnowymiarowe koło
ciekawe ile jeszcze schowków posiada to auto :]

Pozdrawiam
Mikołaj
Mikołaj
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS250
za sama tylną kanapą w bagażniku tez jest długi schowek...idealny na apteczkę, trójkąt i inne duperelemikrus wrote:pod plasticzkiem piękne pełnowymiarowe kołociekawe ile jeszcze schowków posiada to auto :]

- bulikcbr
- Lex user
- Model Lexusa: był IS 200 jest RX 400
Panowie z racji że we wtorek auto idzie po LPG ,a potrzebuje troche bagażnika to mam pytanie .Jaki rozmiar koła dojazdowego moge używać w razie "pany".Obecnie mam oryginalne 16" koła ale czy moge w razie czego kupić i dojechać ewentualne kilkanaście km na dojazdówce o rozmiarze 15" ??Czy ktos używał już zestawu naprawczego ?Czy opona się nie niszczy po jego użyciu?
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
15" nie wejdzie bankowo bo się oprze o zacisk hamulcowy. Te zestawy niby są każdy je ma ale pewnie 2% ludzi używało.bulikcbr wrote:Panowie z racji że we wtorek auto idzie po LPG ,a potrzebuje troche bagażnika to mam pytanie .Jaki rozmiar koła dojazdowego moge używać w razie "pany".Obecnie mam oryginalne 16" koła ale czy moge w razie czego kupić i dojechać ewentualne kilkanaście km na dojazdówce o rozmiarze 15" ??Czy ktos używał już zestawu naprawczego ?Czy opona się nie niszczy po jego użyciu?
Poza tym to jest po to by wpuścić zawartość i dojechać do wulkanizacji od ręki a nie uznawać koło za naprawione co pewnie większość czyni

- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
bulikcbr wrote:Panowie z racji że we wtorek auto idzie po LPG ,a potrzebuje troche bagażnika to mam pytanie .Jaki rozmiar koła dojazdowego moge używać w razie "pany".Obecnie mam oryginalne 16" koła ale czy moge w razie czego kupić i dojechać ewentualne kilkanaście km na dojazdówce o rozmiarze 15" ??Czy ktos używał już zestawu naprawczego ?Czy opona się nie niszczy po jego użyciu?
Poszukaj dojazdówki od Altezzy, ona ma chyba 16 cali i będzie bez problemu paswoać. Ceny wahają się między 50-250 zł za używkę. Jak dobrze poszukasz to wyrwiesz w dolnym przedziale cenowym.
Zestaw naprawczy - może nie niszczy opony ale po nim i tak naprawić oponę trzeba a wulkanizatorzy jak słyszą o użytym wcześniej zestawie naprawczym to marudza bo dodatkowo trzeba oczyścić z tego syfu wnętrze opony przed naprawą.
Luxusem jadę...