LS po-lift z Europy czy USA ?
- maniek_ls400
- Lex Master
- Model Lexusa: W221 S500
Re: LS po-lift z Europy czy USA ?
Chyba, że to auto lakiernika i miał ciągle łapy w rozpuszczalniku nitro 

Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
- MoodY
- Lex user
- Model Lexusa: Gs430
Nie mówię to o tym konkretnym egzemplarzu, ale ogólnie. Też się zgodzę z tym, że ta ma raczej grubo więcej.ledziu wrote:Miałem do czynienia z wielomaMoodY wrote:Panele sterczą w obydwóch....
Z doświadczenia wiem, że kierownicą nie ma się co sugerować,i akurat tak zajechanej kiery przy 130tyś nie widziałem a tłumaczenie że ktoś jeździł w mieście albo szybko nijak się ma do deklarowanego przebiegu.
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wku....., to już żaden problem...
Swapy, tuning, mechanika... poprawianie po drrrrrrruciarzach!!! - Hasło reklamowe 2012.
Swapy, tuning, mechanika... poprawianie po drrrrrrruciarzach!!! - Hasło reklamowe 2012.
-
- Lex user
- Model Lexusa: ES350
Szczerze mowiac to ciekawi mnie dlaczego te kierownice sa takie poprzecierane , czy to rzeczywiscie moze wskazywac na jednak wiekszy przebieg niz deklarowany ?
Czy u Was tez tak wygladaja ?
Czy w LS generalnie mozna latwo skorygowac przebieg ?
- maniek_ls400
- Lex Master
Moj ma 'chyba' 271kkm i dopiero lekko sie przeciera na styku drewna ze skora.Gumish wrote: Czy u Was tez tak wygladaja ?
Co do krecenia szafy - uzyj google - 150 do 300 pln. Z ciekawych obserwacji na pierwszym parkingu w Swiecku stal specjalista, u ktorego byla kolejka chcacych 'urealnic' w oczach kupujacego Polaka nowo wwozone auto...
Mariusz M.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
W moim GS MKII była identyczna kiera to przy 140tyś km wyglądała jak nowa. Oczywiście może być zniszczona przez pierścionki, obrączki, sygnety ale nie regularnie wytarta.Gumish wrote:Szczerze mowiac to ciekawi mnie dlaczego te kierownice sa takie poprzecierane , czy to rzeczywiscie moze wskazywac na jednak wiekszy przebieg niz deklarowany ?
Jak masz elektroniczny licznik to przebieg bardzo łatwo skorygować, oczywiście w niektórych autach przebiegi zapisane są w różnych miejscach ale bez kompa i tak tego nie zweryfikujesz.
Poza tym jak użytkuje od dłuższego czasu

-
- Lex user
tak jak w tym ? http://otomoto.pl/lexus-ls430-salon-bar ... 35645.htmlmaniek_ls400 wrote:Moj ma 'chyba' 271kkm i dopiero lekko sie przeciera na styku drewna ze skora.
a tutaj mala ciekawostka co wiecej stala niz jezdzila , zdaje sie ze takie sa nawet gorsze niz te co jezdzily non-stop http://www.autoscout24.pl/Details.aspx? ... 6760000000
- maniek_ls400
- Lex Master
Ten za 20kEU chyba byłby dla mnie podejrzany. Na zdjęciu ze zbliżeniem do lewarka biegów widać bardzo porysowaną obwódkę metalową - w 18kkm raczej tego się nie zrobi chyba, że był to właściciel z bransoletą i rękę trzymał cały czas w pobliżu tego panela ?
Moja opinia o aucie z PL - moja kierownica jest bardziej przytarta niż w aucie z ogłoszenia
. Przebieg auta z 2004 z LPG i 160kkm - moim zdaniem podejrzane. Należałoby uderzyć do ASO w Poznaniu i przeprowadzić wywiad. Swoją drogą to jeden z ładniejszych kolorów nadwozia, po czarnej perle..
Moja opinia o aucie z PL - moja kierownica jest bardziej przytarta niż w aucie z ogłoszenia

Mariusz M.
-
- Lex user
Istotnie , ten element sprawia wrażenie porysowanego , chociaż całokształt wygląda świetnie. Ciekawe co się dzieje pod spodem , tzn. co się fizycznie dzieje z silnikiem , który np. nie był uruchamiany w ogóle przez pół roku czy rok albo może nawet dłużej. A taki np. kompresor pneumatyki ? Tam zdaje się olej również go smaruje (coś jak przy klimatyzacji) , więc pewnie już się zastał albo jest kompletnie zatarty. W końcu jakiś powód przecież musiał być , że auto tyle stoi , ale to znowu chyba nierealne , przecież wtedy na taki prawie nowy samochód szybko znalazłby się nabywca. Nie znam niemieckich realiów , ale tam chyba w tej klasie raczej rządzi Mercedes.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Z silnikiem zbyt dużego problemu niema ale w nie legularnie używanym aucie (długie postoje) pojawiają się usterki hamulców, przerdzewiały wydech, głośna praca łożysk np: alternatora wszystko to daje dodatkowe koszty i upierdliwośc.Gumish wrote: Ciekawe co się dzieje pod spodem , tzn. co się fizycznie dzieje z silnikiem , który np. nie był uruchamiany w ogóle przez pół roku czy pół albo może nawet dłużej. W końcu jakiś powód przecież musiał być , ale to znowu chyba nierealne , przecież wtedy na taki prawie nowy samochód szybko znalazłby się nabywca. Nie znam niemieckich realiów , ale tak mi się przynajmniej wydaje.
Ogólnie w DE o wiele łatwiej jest kupic auto bardzo mało używane, oczywiście za odpowiednią cenę ale w wielu przypadkach i tak się opłaca.
-
- Lex user
gdyby ktos byl ciekaw historii serwisowej tego egzemplarza to skany wrzucilem tutaj - http://www.sendspace.pl/file/7e1d5953a6005f796d04e27