co to za światła? [IS 200]

Pozostałe problemy występujące w naszych Lexusach
Post Reply
tomekb
Lex Master
Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.

Re: co to za światła? [IS 200]

Post by tomekb »

te chyba nie podejda bo is nie ma minusa na karoserii tylko po stacyjce
Damian87
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Post by Damian87 »

rsz1981/2 wrote:ja jutro ze swoim modulem jade do elektryka wiec bede wiedzial co i jak.
i co byłeś u tego elektryka? założony moduł?

Zna ktoś z łódzkiego elektryka który by to zrobił? ja dzwoniłem dziś do 3 ale wszyscy pierwszy raz o czymś takim słyszeli.. :doh:
tomekb ile wogóle dałeś za zrobienie tego?
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

tomekb wrote:te chyba nie podejda bo is nie ma minusa na karoserii tylko po stacyjce
Te kolego,takie harezje głosisz.Masa wszędzie jest rozprowadzana po karoserii,w naszych lexach też.Chyba że to jakiś wynalazek francuski się trafi z plusem na karocy.
Wracając do tego modułu można go najnormalniej wpiąć koło obudowy bezpieczników.Niebieski kabelek podłączyłem wpinając się do przewodu zasilania postojówki.Zasilanie drogowych podajesz za bezpiecznikami i wszystko działa.Kiedyś taki moduł był w sprzedazy pod nazwą SD1,nie wiem czy to inna produkcja jednak zasady pracy są identyczne.U mnie swiatła zaczeły swiecić zbyt intensywnie i nieraz jadący z przeciwka dają mi do zrozumienia że oślepiem.Muszę pogrzebać w tej puszce i ustawić mniejszą intensywność swiecenia.
MoodY
Lex user
Model Lexusa: Gs430

Post by MoodY »

tomekb wrote:te chyba nie podejda bo is nie ma minusa na karoserii tylko po stacyjce
Ty masz Tomku plus na masie, jak w Syrenie... hehehehe???
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wku....., to już żaden problem...
Swapy, tuning, mechanika... poprawianie po drrrrrrruciarzach!!! - Hasło reklamowe 2012.
Damian87
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Post by Damian87 »

carinus a możesz przesłać mi link do konkretnego modułu jaki Ty kupiłeś.. gdybyś zrobił fotki jak to u siebie podłączyłeś będzie widać dokładnie co i jak? Jeśli tak to prośba była by taka z mojej strony ;)
tomekb
Lex Master
Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.

Post by tomekb »

przepraszam, po kosultacji z elektrykiem, długie w isie sa zasilane masą , źle go zrozumiałem. Dziś będziemy robic długie by sie świeciły. W isie z xenoenami jest inaczej.
maniek_ls400
Lex Master
Model Lexusa: W221 S500

Post by maniek_ls400 »

tomekb wrote:przepraszam, po kosultacji z elektrykiem, długie w isie sa zasilane masą , źle go zrozumiałem. Dziś będziemy robic długie by sie świeciły. W isie z xenoenami jest inaczej.
Hehe co za bzdury. Jak można coś zasilać masą czyli zerem (0V) ? Można sterować masą czyli odcinać ją powodując brak przepływu napięcia ale zasilać masą się nie da !
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
hydrant23
Lex Driver
Model Lexusa: GS430 mkIII

Post by hydrant23 »

na pewno chodzi o sterowanie masą , a plus na karoserii hehe to nie chciałbym myć auta szlauchem na boso :D
maniek_ls400
Lex Master
Model Lexusa: W221 S500

Post by maniek_ls400 »

hydrant23 wrote: a plus na karoserii hehe to nie chciałbym myć auta szlauchem na boso :D
Masz aku 24V ? dopiero takie napięcie przy odpowiednim prądzie zaczyna być odczuwalne - 12V nic Ci zrobi :-) Dlatego 'pastuchy' dla zwierząt są na 24V.
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

maniek_ls400 wrote:
hydrant23 wrote: a plus na karoserii hehe to nie chciałbym myć auta szlauchem na boso :D
Masz aku 24V ? dopiero takie napięcie przy odpowiednim prądzie zaczyna być odczuwalne - 12V nic Ci zrobi :-) Dlatego 'pastuchy' dla zwierząt są na 24V.
Trzeba to pomnożyć tak x1000 i wtedy coś odczujemy.Teraz nie mam dojscia do lexa,jutro dopiero jade do domu i w sobotę moge dokładnie rozeznać się w temacie podłaczenia.Nie ma problemu z żadnym sterownikiem,nawet jeśli polaryzacje napieć sterujących są inne to zawsze można zastosować dodatkowy przekaźnik za 15 zeta i po problemie.Nigdy nie spotkałem się zeby toyota podawała napięcie zasilania na żarówki i sterowała to masą,w razie przebicia kabelka sterujacego zaczyna nam działać a nie powinno.
Post Reply

Return to “Pozostałe”