Witam,
Tak jak w temacie... Od jakiegoś czasu (i tu może się okazać on zbieżny z czasem od jakiego używam intensywnie klimatyzacji), pod nogami przedniego pasażera zbiera się wilgoć (żeby nie napisać, że jest po prostu mokro).
Podłoga była sprawdzana i jest raczej bez zastrzeżeń. Samochód nie był bity. Uszczelki wyglądają OK.
Podejrzewam trochę klimę, bo tak jak pisałem wydaje mi się, że ta sytuacja zbiega się z używaniem klimy. Pod wycieraczką jest wilgotno nawet jak jest sucho i słonecznie.
Macie może jakieś pomysły co sprawdzić? ...i czy to może byc faktycznie związane z układem klimatyzacji, itp...
Pozdr.
Adix
[IS 200] Wilgoć pod wycieraczką / Przód - pasażer
- Adix
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: lexus is 200
Re: [IS 200] Wilgoć pod wycieraczką / Przód - pasażer
sprawdz otwór odpływowy(wody która skrapla się od klimy pod autem) ,bywa żę się zapycha i woda skraplająca się od klimy wraca do środka ,miałem podobny temat w innym aucie ,ale warto od tego zaczać ,ewentualnie nagrzewnica cieknie -i tu współczuje
- Adix
- Lex user
No mam nadzieję, że to nie nagrzewnica... ehhh...
Jak tylko będę miał możliwość zajrzenia pod samochód to spróbuje poszukać tego odpływu wody z klimy... Może faktycznie to jest to... Dzięki za podpowiedź.
Pozdr.
Adix
PS.
Widzę, że kolega sąsiad
Jak tylko będę miał możliwość zajrzenia pod samochód to spróbuje poszukać tego odpływu wody z klimy... Może faktycznie to jest to... Dzięki za podpowiedź.

Pozdr.
Adix
PS.
Widzę, że kolega sąsiad

- k0zz
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
A jeśli to nagrzewnica to czemu to taki duży problem ?
Ciężkie to do naprawy ? Drogie do kupienia ?
Generalnie temat mnie nie dotyczy, ale poniważ jestem lajkonikiem w tym temacie to chętnie się dowiem czemu to taki problem.
Pzdr.
Ciężkie to do naprawy ? Drogie do kupienia ?
Generalnie temat mnie nie dotyczy, ale poniważ jestem lajkonikiem w tym temacie to chętnie się dowiem czemu to taki problem.
Pzdr.
-
- Nowy lex user
jeśli zdjęcie deski nie jest problemem
, to problemu niema
,nie wiem jak w is200 ,ale na ogól jest trochę roboty i rozkręcania ,a po drodze lubi się coś tam połamać

- Adix
- Lex user
Witam Panowie...
Więc tak...
Problem rozwiązany!
Okazało się to banalne, mianowicie spadł wężyk odprowadzający skraplaną wodę z klimatyzacji na zewnątrz.
Tam po lewej stronie, niedaleko nagrzewnicy jest taki białe, plastikowe ujście skraplanej wody i na nie nachodzi gumowy wężyk... No tak jak mówię... banał! (ale suszenia co niemiara, wylałem około 2,5L wody!, ale już na chwilę obecną jest sucho
)
Pięknie dziękuję za Wasze podpowiedzi!
Pozdr.
Adix
Więc tak...
Problem rozwiązany!
Okazało się to banalne, mianowicie spadł wężyk odprowadzający skraplaną wodę z klimatyzacji na zewnątrz.
Tam po lewej stronie, niedaleko nagrzewnicy jest taki białe, plastikowe ujście skraplanej wody i na nie nachodzi gumowy wężyk... No tak jak mówię... banał! (ale suszenia co niemiara, wylałem około 2,5L wody!, ale już na chwilę obecną jest sucho

Pozdr.
Adix
-
- Nowy lex user
poczułem się jak doktor który wyleczył pacjenta z kataruAdix wrote:Witam Panowie...
Więc tak...
Problem rozwiązany!
Tam po lewej stronie, niedaleko nagrzewnicy jest taki białe, plastikowe ujście skraplanej wody i na nie nachodzi gumowy wężyk... No tak jak mówię... banał! (ale suszenia co niemiara, wylałem około 2,5L wody!, ale już na chwilę obecną jest sucho)
Pozdr.
Adix