pojemność baku is200 i spalanie

Post Reply
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Re: pojemność baku is200 i spalanie

Post by Yarecki »

michalm320 wrote:
Jarek.K wrote:Kurde nie przesadzajcie dzisiaj powrocilwm z wakacji zrobiłem 1100 km i ... w jedną stronę klima w 2 bez prędkość 110-140 km/h i z 200km po mieście w tym i spalanie poniżej 8 więc nie ma co narzekać ale i przyciągnąć też za bardzo nie ma czym, więc nie ma co narzekać na dłuższe wyjazdy w sam raz bo plecy nie bolą ... Mogło by być odrobine ciszej w środku...
Ciszej? Chciałeś napisać chyba głośniej...
IS na swoje lata i klasę auta to pewnie jedno z najcichszych aut.
Znów jeśli chodzi o wygodę to fotele są nieco za małe jak dla mnie mimo iż wielki nie jestem.
mikrus
Lex Driver
Model Lexusa: GS430 mkII

Post by mikrus »

może uszczelki po prostu do wymiany dlatego jest głośniej, ale robi się mały OT.

z tym spalaniem to chyba każdy z nas się liczył, że IS nie będzie palił jak 4cylinrowiec czy też diesel. kupując go wiedziałem na co się piszę, a i tak próg spalania zawyżyłem sam sobie. na trasie spalanie potrafi mile zaskoczyć jeśli jedziemy spokojnie, bo wystarczy odrobina szaleństw i od razu podskakuje :) nie jeżdżę jak emeryt, ale też nie jak szaleniec i na trasie uzyskuję około 8l. +/- 0,5. nauczyłem się też odpuszczać tym co podpuszczają. po prostu mi się nie chce...
Pozdrawiam
Mikołaj
chairles
Lex user
Model Lexusa: is200

Post by chairles »

Yarecki wrote:
michalm320 wrote:
Jarek.K wrote:Kurde nie przesadzajcie dzisiaj powrocilwm z wakacji zrobiłem 1100 km i ... w jedną stronę klima w 2 bez prędkość 110-140 km/h i z 200km po mieście w tym i spalanie poniżej 8 więc nie ma co narzekać ale i przyciągnąć też za bardzo nie ma czym, więc nie ma co narzekać na dłuższe wyjazdy w sam raz bo plecy nie bolą ... Mogło by być odrobine ciszej w środku...
Ciszej? Chciałeś napisać chyba głośniej...
IS na swoje lata i klasę auta to pewnie jedno z najcichszych aut.
Znów jeśli chodzi o wygodę to fotele są nieco za małe jak dla mnie mimo iż wielki nie jestem.
No zdecydowanie sie nie moge zgodzic z tym , zwlaszcza powyzej 4200 jest dosc glosno, ale mi ten dzwiek akurat odpowiada ...
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

chairles wrote:
No zdecydowanie sie nie moge zgodzic z tym , zwlaszcza powyzej 4200 jest dosc glosno, ale mi ten dzwiek akurat odpowiada ...
To pokaż mi proszę auto które przy tych obrotach jest ciche, znacząco cichsze :?:
Jarek.K
Lex user
Model Lexusa: IS200

pojemność baku is200 i spalanie

Post by Jarek.K »

Już napisze o co mi chodzi. Tak więc mianowicie na 6 biegu i prędkości 90-130 są tak jakby jakieś wibracje po 140 jest już bez wibracji, a szum to raczej u mnie opony lub źle wyważone koła sam już nie wiem?
michalm320
Lex Master
Model Lexusa: Celica VII

Post by michalm320 »

Jarek.K wrote:Już napisze o co mi chodzi. Tak więc mianowicie na 6 biegu i prędkości 90-130 są tak jakby jakieś wibracje po 140 jest już bez wibracji, a szum to raczej u mnie opony lub źle wyważone koła sam już nie wiem?
Ja też mam jakieś szumy na 6 biegu. Tylko u mnie to albo mija powyżej 120 albo jadąc np. 110km/h przez jakieś 10km szumienie znika samo ale wystarczy na luz wyrzucić, wrzucić 6 bieg i znowu szumienie przez 10km. Oleje zmienione po zakupie czyli ok 2 lata temu, przebieg na tym nie wielki... ciekawi mnie to :) Może powinno się wlać więcej oleju czy co. Może to kwestia poduszek skrzyni/mostu. Oba elementy może nie są już w osi i dlatego gdzieś jakieś szumy powstają.
Image
NappyBoy
Lex Maniak
Model Lexusa: IS200 Turbo

Post by NappyBoy »

Dzis trasa Gdansk - Warszawa , Warszawa - Gdansk . lacznie 740 km ,predkosc pomiedzy 100-180 czasem 200 . litro :jazda: w pb98 64 . mysle ze wynik wysmienity :D
forest
Lex Master
Model Lexusa: stanced VIP

Post by forest »

na pełnym baku w cyklu mieszanym robiłem około 650km.
a odkąd pali mi się CHECK ENGINE (wycięty kat) na pełnym baku robię okolo 600km.

czy podaje większą mieszankę, nieznacznie ;)
SC430 '2002
NappyBoy
Lex Maniak
Model Lexusa: IS200 Turbo

Post by NappyBoy »

Ja rowniez mam wyciety kat,brak tlumika srodkoweo i wydech kakimoto. check engine zagoscil juz na stale :D
dommell
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Post by dommell »

U mnie po 3 tys wychodzi spalanie od 8.2 do 8.8. Zależy czy miasto czy mieszany tryb. Co jest dla mnie niewiarygodne, bo poprzedni (co prawda zdezelowany) Lexiu, 5 lat starszy palił od 11 do 14l. Różnica ogromna! Narazie jestem w szoku. I jestem przekonany, że potrafiłbym zejść poniżej 8l gdybym w trasie jeździł ciut wolniej.
Post Reply

Return to “IS mk1 1998-2005”