Bardzo długo wybierałem dla siebie telefon przez ostatni miesiąc, skrupulatnie szukając, porównując i ostatecznie wybór padł na
HTC One X+.
3 tygodnie temu kupiłem HTC One S, ale okazało się że przez pomyłkę dostałem słabszą jego odmianę (z560e, lepsza <S4> to z520e) ale okazało się również że nie dostanie aktualizacji do nowszego Androida, więc dołożyłem 200zł i wziąłem rzeczonego X+
Wybierałem pomiędzy Sony Xperia Z, Samsung SGS4 (mini też), HTC One mini (niedawo wszedł na rynek). Niestety Sony ma fatalny wyświetlacz i jest 5 calowym żaglem, a czy aż taki pancerny - różnie bywa

, Samsungi ze względu na słaby wyświetlacz, plastikową zabawkową obudowę, trwałość i cholerną pospolitość również odpadły.
HTC One X, czy taki jak mój X+ mają już aktualizację do Andka 4.2.2 i mega prześwietną nakładkę Sense 5, taką jak w obecnym flagowcu HTC One. Prostota, przejrzystość i funkcjonalność jaką daje jest nie do osiągnięcia dla innych producentów. Ponadto cena nowego One X to niecałe 1100-1300zł jak się dobrze znajdzie, prawie wziąłem go od razu zamiast One S, ale dobrze się stało, bo dojrzałem do One X+

. Świetny aparat, pancerność, bardzo fajnie nagrywa dźwięk w sterele, służy mi jako pendrive(po wgraniu swoich pierdół, dużych aplikacji, 60 albumów mp3 zostało mi 40GB dysku!) doskonały wyświetlacz i bateria która trzyma mi przy normalnej eksploatacji jak na smartfona 2 dni. Polecam zapoznać się z różnymi porównaniami HTC vs Samsung vs Sony nawet vs iPhone 5, przejrzałem dziesiątki filmików i porównań i mi akurat przypasował Tajwański producent.