U mnie ten problem praktycznie zniknął po wymianie dyfra na LSD i wymianie skrzyni biegów.
W ogóle sporo różnych dzwięków przestało się wydobywać... Jest jeszcze jeden dzwięk który mnie drażni... ale to już na inny temat.
krzyżak wału [Is200]
- k0zz
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
Re: krzyżak wału [Is200]
stawiałbym przy takim efekcie na poduszki dyfra
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS
Odgrzeję, coś się zepsuło w przenieseniu napędu i mam do wymiany krzyżak wały. Gdzie szukać tego typu rzeczy?
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS
andm wrote:Odgrzeję, coś się zepsuło w przenieseniu napędu i mam do wymiany krzyżak wały. Gdzie szukać tego typu rzeczy?
Wymiana krzyża wału, nie jest jakoś ekstremalnie trudna. Jest kilka rzeczy o których należy pamiętać przy wymianie takich jak po zamontowaniu, należy dobrze wyczyścić, zastosować dosyć dużą ilość smaru. I o tym, aby wkręcić kalamitki przed założeniem.
Zachęcam do sprawdzenia jeszcze tutaj: https://www.przeguby.pl/kategoria/36/krzyzaki-walow/