Mocniejsze żarówki
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is200
Mocniejsze żarówki
Witam. Chciałbym zasiegnąc rady co mógłbym zrobic aby polepszyć światła mijania? Mam zwykłe żarówki niestety nie xenony i strasznie słabo w nich widać. Co zamontować?
- dead_beat
- Lex Driver
- Model Lexusa: Stilo 2.4Abarth temporary
Re: Mocniejsze żarówki
Najlepsze wg mnie są "Osram Night Breaker Plus" oraz delikatna polerka lamp.
Jak kupiłem swojego ISa nie byłem w stanie jeździć w nocy, trochę zabawy w wolną sobotę i jest super efekt.
Jak kupiłem swojego ISa nie byłem w stanie jeździć w nocy, trochę zabawy w wolną sobotę i jest super efekt.
- k0zz
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
Świetne żarówki, sam używałem w Hondzie, świecą pierwsza liga. Jedyny problem to ich żywotność, strasznie szybko padają. U mnie działały trochę dłużej niż pół roku i wymiana.dead_beat wrote:Najlepsze wg mnie są "Osram Night Breaker Plus" oraz delikatna polerka lamp.
-
- Nowy lex user
Dzieki, tak zrobię.
-
- Nowy lex user
Myslałem jeszcze nad ledami do jazdy dziennej, ale jakos nie mam odwagi żeby założyć. Martwi mnie że to wpłynie negatywnie na wygląd przodu. Ktos ma jakies doświadczenie w tej kwestii?
- Gierade
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
- dead_beat
- Lex Driver
- Model Lexusa: Stilo 2.4Abarth temporary
Hmm, ja mam je już 1,5 roku i są ok, w poprzednim aucie po ponad roku nawet po wypadku świeciły i jeszcze mój kolega na nich z pół roku jeździłk0zz wrote:Świetne żarówki, sam używałem w Hondzie, świecą pierwsza liga. Jedyny problem to ich żywotność, strasznie szybko padają. U mnie działały trochę dłużej niż pół roku i wymiana.dead_beat wrote:Najlepsze wg mnie są "Osram Night Breaker Plus" oraz delikatna polerka lamp.

Philipsy to mi padały co 2 tygodnie.
Jak z jazdą nocą w deszczu?Gierade wrote:Ja w swoim mam Osram Cool Blue Intense 4200k. Też dają bardzo fajne, jasne światło. Mogę polecić.
Kiedyś miałem jakiejś innej firmy "Cool Blue", wszystko było super do ulewy w nocy, absolutnie nic nie było widać.
- Gierade
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Nie ma co się za bardzo sugerować nazwą. Powiedzmy, że bańka jest trochę niebieskawa, ale światło jakie daje żarówka jest białe.dead_beat wrote:Jak z jazdą nocą w deszczu?Gierade wrote:Ja w swoim mam Osram Cool Blue Intense 4200k. Też dają bardzo fajne, jasne światło. Mogę polecić.
Kiedyś miałem jakiejś innej firmy "Cool Blue", wszystko było super do ulewy w nocy, absolutnie nic nie było widać.
Cool Blue Intense, świecą bardzo podobnie jak w/w Osram Night Breaker Puls, na którym miałem okazję również jeździć. Niestety w deszczu to chyba dobrze się tylko na xenonach jeździ. Większość żarówek w nocy, podczas opadów deszczu nie daje wystarczającego światła.
Kiepskiej jakości zdjęcie robione telefonem: http://31.media.tumblr.com/5e938df80413 ... 1_500h.jpg
Tutaj opakowanie: http://24.media.tumblr.com/a4978a75cb8c ... 1_1280.jpg
Last edited by Gierade on 28 Nov 2013, o 15:14, edited 2 times in total.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430 mkIII
swego czasu jeździłem na Philipsy GT150 Power2Night, światłą białe i mocne, przestałem załączać długie gdy je miałem ... zdychały po ok roku , tańszą opcją są tungsramy ultra coś tam , tańsze w zakupie ale efekt mniej piorunujący
- k0zz
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
No ja napewno jeździłem na Osram Night Breaker Plus, może przesadziłem ze troche ponad pół roku, ale roku na 100 % nie wyrzymywały. Były jednak na tyle dobre że kupowalem kolejne, ale z czasem samochód dostał się żonie i wrzuciłem jej zwykłe, żeby nie zawracała głowy. Do dziś co jakiś czas mi płacze że chce tamte żarówkidead_beat wrote:Hmm, ja mam je już 1,5 roku i są ok, w poprzednim aucie po ponad roku nawet po wypadku świeciły i jeszcze mój kolega na nich z pół roku jeździłk0zz wrote:Świetne żarówki, sam używałem w Hondzie, świecą pierwsza liga. Jedyny problem to ich żywotność, strasznie szybko padają. U mnie działały trochę dłużej niż pół roku i wymiana.dead_beat wrote:Najlepsze wg mnie są "Osram Night Breaker Plus" oraz delikatna polerka lamp.
Philipsy to mi padały co 2 tygodnie.