1.demontujemy górny schowek(dwie śruby pod zaślepką a potem wystarczy pociągnąć), demontujemy dolny panel z przyciskami od TRAC i grzania foteli (trzeba pociągnąć do siebie jest na zatrzaskach), po tym mamy już widoczne 4 śruby od radia razem z sterowaniem klimy, odkręcamy i wyciągamy całość
2. Odpinamy wszystkie kostki i zabieramy się za kostkę od radia.
Cztery przewody dają sygnał z radia do wzmacniacza(jak patrzymy na kostkę z przodu to są one po prawej stronie) :
Lewy kanał: Biały+, czerwony-
Prawy kanał Zielony+, czarny-
3. Przecinamy te przewody, minusy czyli masy(czerwony z czarnym) po stronie wzmacniacza oraz po stronie radia łączymy ze sobą.Następnie w obwody pomiędzy radiem, a wzmacniaczem wkładamy przełączniki(na białym,zielonym oraz połączonym ze sobą czerwonym z czarnym). W tym momencie mam gotowe wyłączanie sygnału biegnącego z radia do wzmacniacza. Przycisków niestety trzeba włożyć 3 bo są 3 obwody do przerwania, mi udało się kupić jeden przycisk zamykający 2 obwody i 1 zamykający pozostały obwód i nawet ładnie wkomponowały się one w miejsce gdzie w niektórych wersjach jest grzanie foteli.
4. Teraz musimy mieć przygotowane 2 chinche żeńskie i podłączamy się bezpośrednio w kable biegnące do wzmacniacza(czerwony z czarnym do masy czyli tej obudowy w chinchach, a biały do tego bolca w chinchu gdzie chcemy mieć lewy kanał a zielony do drugiego chincha)
Gotowe

Działa to tak: gdy chcemy słuchać radia fabrycznego musimy mieć wyłączone zewnętrzne urządzenie podłączone do naszego AUX IN(czyli kabli RCA omówionych w punkcie 4) a przełączniki muszą być w położeniu ON.
Natomiast gdy chcemy słuchać muzyki z AUX IN przestawiamy wyłączniki na OFF i uruchamiamy np:mp3jkę, dźwięk z niej leci przez nasze głośniki, a głośność czy ustawienia audio robimy na naszym fabrycznym radiu

Niestety w czasie przeróbki zrobiłem mało zdjęć, ale dla rozjaśnienia zrobiłem też schemat

Drugim modem jaki ostatni zrobiłem jest, podłączenie elektrycznie sterowanego panelu od fabrycznej navi.
Monitor dotykowy u mnie już kiedyś zamontowałem w miejscu fabrycznej navi tylko nie miałem elektryki do otwierania go z przycisku, ale udało się kupić na allegro kompletny panel z elektryką i przełożyłem ją do siebie. Aby go podłączyć trzeba podłączyć się pod ACC+, 12V+ i masę. Patrząc na monitor od tyłu(tak jak jest zrobione zdjęcie) pod skrajny prawy górny pin podłączamy 12v+, pod skrajny prawy dolny pin ACC+, pod skrajny lewy dolny masę i gotowe