Witam
Czy moze ktos sie ze mna zgodzic po wszystko działało nie było problemow do dzisiaj, wieczorem wrociłem do domu postawiłem na noc a rano juz nie odpala to znaczy wydaje mi sie ze wszystko dziala tylko nie kreci rozrusznikiem. Panowie mam pytanie większość mnie pewnie wyśmieje ale ni cholery nie mogę zlokalizować rozrusznika w lexusie is 200, 99 rok obejrzałem cana prawa i lewa strone wydaje mi sie ze powienien byc kolo alternatora ale nie widze go prosze i pomoc.
Rozrusznik IS200
- jordi007
- Lex Driver
- Model Lexusa: Gs 450h
- Picakus
- Lex user
- Model Lexusa: Zależnie od chwili
Re: Rozrusznik
Zobacz czy nie jest umieszczony tak jak na tym obrazku, znaczy przy skrzyni biegów.jordi007 wrote:Witam
Czy moze ktos sie ze mna zgodzic po wszystko działało nie było problemow do dzisiaj, wieczorem wrociłem do domu postawiłem na noc a rano juz nie odpala to znaczy wydaje mi sie ze wszystko dziala tylko nie kreci rozrusznikiem. Panowie mam pytanie większość mnie pewnie wyśmieje ale ni cholery nie mogę zlokalizować rozrusznika w lexusie is 200, 99 rok obejrzałem cana prawa i lewa strone wydaje mi sie ze powienien byc kolo alternatora ale nie widze go prosze i pomoc.

- andrej7
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200, GS430 MkIII
Re: Rozrusznik IS200
Patrząc od przodu auta rozrusznik masz po prawej stronie, przy skrzyni biegów. Od spodu auta do spokojnie dostrzeżesz ( po zdjęciu osłony silnika), od góry zasłania do kolektor dolotowy.
- Attachments
-
- 3823321321.jpg
- (258.9 KiB) Downloaded 1471 times
W poszukiwaniu mocy...
- jordi007
- Lex Driver
Dzieki wielkie to juz wiem czego nie mogłem go zlokalizowac nie mam kanału ani podnosnika wic sam tego nie zrobie
bo z tego co widze nie da sie dostac normalnie od gory silnika

- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
nawet jak byś miał to powodzenia przy odkręcaniu
żeby odkręcić go od strony silnika musiał byś mieć łapy z gumy, a odkręcając od strony skrzyni potrzeba jest przedłużka 0,5m

żeby odkręcić go od strony silnika musiał byś mieć łapy z gumy, a odkręcając od strony skrzyni potrzeba jest przedłużka 0,5m

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
- jordi007
- Lex Driver
Oki wykrecony rozrusznik nie było az takiej tragedi ale jak zobaczył mechanik w jakim stanie sa szczotki to sie złapal za głowe i podejrzewa ze moze na nich jezdził od nowosci
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Twój mechanik może się dalej złapać za głowę, ponieważ szczotek podobno w Polsce nie ma do tego rozrusznika
I u mnie np. trzeba było dopasować od mercedesa...
Tulejki natomiast były dostępne
A rozrusznik jest naturalnie zawsze przy skrzyni, kole zamachowy
I u mnie np. trzeba było dopasować od mercedesa...
Tulejki natomiast były dostępne
A rozrusznik jest naturalnie zawsze przy skrzyni, kole zamachowy

- jordi007
- Lex Driver
Spoko nie strasz ludzi sa normalnie dostepne kosztowaly mnie 15 zl. czesci+ robocizna= 150 zł ale to itak duzo. Najwazniejsze ze juz wszystko działa.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Muszę z nim pogadać 
Ja dałem 100zł za całość

Ja dałem 100zł za całość
- jordi007
- Lex Driver
Bo tak biora ludzie za wyjecie go tak 50 zł +robocizna kolo 80 zł ale ja nie miałem wyjscia musialem do sasiada oddac bo jagby doszedł koszt lawety bo było by duzo wiecej