[is200] podtrzymywanie maski

Czyli koła, spojlery, grille, lotki, blendy, itp
Post Reply
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Re: [is200] podtrzymywanie maski

Post by carinus »

Siłownik bardzo uniwersalny,identyczny jak w tylnej klapie starego avensisa.
tmx89
Lex Driver
Model Lexusa: IS200

Post by tmx89 »

carinus wrote:Siedzę własnie z lapkiem w garażu i robię przymiarki z mocowaniem siłownika.Pasuje jedynie przymocowanie do blachy bocznej maski zaraz gdzie przylega ona do uszczelki podszybia,zaś dolne mocowanie moze być wkrecone w gotowe otwory już nagwintowane przy kielichach zawieszenia.Po prawej stronie w ten otwór jest wkręcona śruba mocowania puszki bezpieczników,z lewej jest otworek wolny.Mam siłowniki,mam też gdzieś gotowe główki mocowania i może po świętach zrobię fotki gotowych mocowań.
podeslij fotki :)
Image
Image
carinus
Lex Master

Post by carinus »

Na pewno zrobię fotki i może pomogę tym którzy nie mają możliwości dorobienia samodzielnie mocowań.Jak sprawdzę u siebie poprawność pracy to dopiero będę mógł dorobić dowolną liczbę kompletów.Nie mam zamiaru na tym zarabiać,może w zamian sam otrzymam kiedyś jakąś pomoc od innych.
banan1984
Lex Driver
Model Lexusa: 3S-GE

Post by banan1984 »

Nie rozumiem, dlaczego poprostu nie kupic sobie z ebaya gdzie juz jest wszystko gotowe do montarzu, silowniki, instruckja wszystkie srobki, blaszki itp??

Obrazki ---> http://www.tezzaworld.com/viewtopic.php ... 8&start=45 Gdzies w polowie posta
strokus20
Lex user
Model Lexusa: is 200 :)

Post by strokus20 »

Uważam ze lepiej w miarę możliwości dojść do tego samemu lub za pomocą kolegów niż kopic gotowy zestaw z eBaya, który i tak może być marnej jakości. A wyniki swojej własnoręcznej pracy są najbardziej zadowalające.
banan1984
Lex Driver
Model Lexusa: 3S-GE

Post by banan1984 »

Zgadzam sie, ze wlasny wyrob zadowala lepiej niz gotowiec, lecz pisalem przeciez ze sam kupilem i jestem zdziwiony (jak na chinczyka) ze tak dobrze dziala, a mam zamontowane od maja tego roku.
strokus20
Lex user

Post by strokus20 »

Ok zobaczymy jak uda się rozwiązać ten temat ale już pewnie po świętach.
strokus20
Lex user

Post by strokus20 »

Znalazłem w końcu chwile czasu i dopasowałem wstępnie mocowania, jeszcze tylko muszę nabyć odpowiedni siłownik i będzie ok. W przyszłym tygodniu powinno być już wszystko gotowe, W kleje fotki jak wyszło.
dommell
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Odp: [is200] podtrzymywanie maski

Post by dommell »

banan1984 wrote:Zgadzam sie, ze wlasny wyrob zadowala lepiej niz gotowiec, lecz pisalem przeciez ze sam kupilem i jestem zdziwiony (jak na chinczyka) ze tak dobrze dziala, a mam zamontowane od maja tego roku.

Hej. A mozesz mi podeslac pare fotek po montażowych? Tak z bliska zebym zobaczyl. Trzeba cos nawiercac?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
carinus
Lex Master

Post by carinus »

Też proszę o fotki bo nie mam ostatecznej koncepcji zamocowania końcówek.Byłem pewny że zostały mi wolne kuleczki do siłowników,jednak jestem zmuszony zrobić nowe i teraz nie wiem czy mocowanie robic na gwincie,czy też spawane do blaszki.Do maski chcę przynitować to na dosyć dłuższym ramieniu niż jest to przy gotowym rozwiązaniu.
Post Reply

Return to “Tuning wizualny”