Witam, chciałbym wymienić w swoim lexusie światła z przodu na xenon i nie jestem do końca pewien jak to zrobić. Wiem, że muszę mieć autopoziomowanie i spryskiwacze a nie wiem jak to wszystko razem zmontować.
Czy jak kupię same spryskiwacze i wsadzę je do zderzaka to bd musiał tylko kupić przycisk i będzie działać czy jeszcze instalację jakąś będę musiał robić, to samo do autopoziomowania? I jeszcze chciałem zapytać czy muszę kupić nowe reflektory czy wystarczy, że wsadzę same żarniki z przetwornicami?
[IS200] Zmiana na xenony
- luka1994sz
- Lex user
- Model Lexusa: IS 400
- mikrus
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430 mkII
Re: [IS200] Zmiana na xenony
Reflektory muszą mieć homologację. Do standardowych możesz wsadzić, ale będzie się to wiązało z wcześniejszym czy późniejszym odbiorem dowodu rejestracyjnego.
Jeśli chodzi o instalację XENON zamiast zwykłych to musisz przerobić praktycznie całość. Nie rozumiem tylko co masz na myśli pisząc: "Czy jak kupię same spryskiwacze i wsadzę je do zderzaka to bd musiał tylko kupić przycisk i będzie działać czy jeszcze instalację jakąś będę musiał robić, to samo do autopoziomowania?" To w sumie nie jest zestaw typu plug&play więc trochę zabawy z tym będzie
Sam swego czasu chciałem to zrobić, ale dałem sobie spokój, ale już w GS będzie obowiązkowo XEN 
Jeśli chodzi o instalację XENON zamiast zwykłych to musisz przerobić praktycznie całość. Nie rozumiem tylko co masz na myśli pisząc: "Czy jak kupię same spryskiwacze i wsadzę je do zderzaka to bd musiał tylko kupić przycisk i będzie działać czy jeszcze instalację jakąś będę musiał robić, to samo do autopoziomowania?" To w sumie nie jest zestaw typu plug&play więc trochę zabawy z tym będzie

Pozdrawiam
Mikołaj
Mikołaj
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Same używane lampy xenonowe sporo kosztują,reszta gratów też nie będzie za darmo,do tego robocizna i myślę że gra nie warta świeczki.Szybciej będzie zmienić samochód.
- Guli
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
Zapytaj tutaj: http://hidretrofit.pl/ - chłopaki doskonale wiedzą co robią i nie wiem czy sam w przyszłości się do nich nie zgłoszę. Ceny nie są małe, ale robota profi i dowodu nikt Ci nie zabierze.
- baniaq
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200
A co z przeszczepem samopoziomowania? Jest to wykonalne?
P.S. Moim skromnym zdaniem soczewka w IS200
Te dwa odbłyśniki mają swój urok...
P.S. Moim skromnym zdaniem soczewka w IS200

Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
reflektory IS-a z ksenonem nie pasują zamiennie z tymi na zwykłą żarówkę.
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
- banan1984
- Lex Driver
- Model Lexusa: 3S-GE
Jedyne wyjscie to zarowka D2r z podstawa HB4, mam bardzo duzy problem taka znalesc...
- Dawid0ss
- Lex Master
- Model Lexusa: Lexus GS450h mk3
Osobiście uważam, że tutaj warto się jednak zastanowić czy gra jest naprawdę warta świeczki.
Spore koszty, a światła wcale jakoś duuużo lepiej nie świecą. Koszty eksploatacji (nowej żarówki) też znacznie wyższe.
Pzdr
Spore koszty, a światła wcale jakoś duuużo lepiej nie świecą. Koszty eksploatacji (nowej żarówki) też znacznie wyższe.
Pzdr
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Też to potwierdzam.Światła nie sa zbyt rewelacyjne i na plus można uznać chyba tylko dłuzszą żywotność palników w porównaniu ze zwykłą zarówką.Dawid0ss wrote:Osobiście uważam, że tutaj warto się jednak zastanowić czy gra jest naprawdę warta świeczki.
Pzdr
- luka1994sz
- Lex user
- Model Lexusa: IS 400
Chodziło mi o to, że jak wsadzałem fotele z grzaniem, którego wcześniej nie miałem, to instalacja była już gotowa i tylko guzik muszę kupić więc miałem nadzieję, że i tytaj będzie podobnie.mikrus wrote:Reflektory muszą mieć homologację. Do standardowych możesz wsadzić, ale będzie się to wiązało z wcześniejszym czy późniejszym odbiorem dowodu rejestracyjnego.
Jeśli chodzi o instalację XENON zamiast zwykłych to musisz przerobić praktycznie całość. Nie rozumiem tylko co masz na myśli pisząc: "Czy jak kupię same spryskiwacze i wsadzę je do zderzaka to bd musiał tylko kupić przycisk i będzie działać czy jeszcze instalację jakąś będę musiał robić, to samo do autopoziomowania?" To w sumie nie jest zestaw typu plug&play więc trochę zabawy z tym będzieSam swego czasu chciałem to zrobić, ale dałem sobie spokój, ale już w GS będzie obowiązkowo XEN
Ten temat mnie zaintrygował ponieważ rozbiłem jedną lampę i pomyślałem sobie, że skoro i tak muszę kupić to może kupie od razu dwie xenon.