Z IS300, dlatego mocowanie jest identyczneGierade wrote:A z jakiego modelu kupiłeś lusterko?
[IS200] Lusterka
- mikrus
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430 mkII
- Alex200
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 SC
Re: Lusterka is200
http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=41&t=8281mikrus wrote:ogólnie dużo roboty z tym miałeś? jak z podłączeniem?
jakieś 2h roboty, jak masz szyberdach to max godzinę (mniej przeciągania kabelków bo mozna się wpiąć do elektryki szyberdachu)
- mikrus
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430 mkII
Re: Lusterka is200
uuu to jest problem
może poczekam do wiosny jak ze wszystkim z resztą 

Pozdrawiam
Mikołaj
Mikołaj
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS300h
[IS200] Niedziałające lusterka - Ustawianie i składanie
Hej,
Wczoraj zakupiłem swojego pierwszego Lexusa IS200. Sprawdziłem go dość dokładnie, zarówno u mechanika jak i pod komputerem.
Jednak dziś zauważyłem że nie działa ustawianie, oraz składanie lusterek. Próbowałem już w różnych konfiguracjach, i za każdym razem nie działa. Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie, ewentualnie naprawę tego samemu (jakieś mierniki mam) czy czeka mnie tylko mechanik-elektryk?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Edit1:
Trochę poczytałem, poszukałem. Wczoraj fachowiec wymieniał mi akumulator, czytam w internecie że to mogło być przyczyną uszkodzenia bezpiecznika od lusterek (nie działa ustawianie i składanie). Czy dostanę gdzieś taki bezpiecznik? I czy da się go samemu wymienić? Jest jakaś "mapa" bezpieczników, który odpowiada za co itd.?
Edit2:
Z pomocą użytkownika jankess (wielkie dzięki!) - próbowałem wymienić bezpiecznik związany z lusterkami MIR HTR 15A - Jest on powiązany za podgrzewanie, jednak wolałem sprawdzić. Niestety nie pomogło. Spróbuje jeszcze sprawdzić wszystkie pozostałe bezpieczniki. Jeżeli żaden nie będzie przepalony spróbuje sprawdzić "pilocik" od lusterek pod napięcia przy sterowaniu. Jeśli to nie pomoże, myślę że będę skazany na elektryka. Spotkał się ktoś z takim problemem?
Wczoraj zakupiłem swojego pierwszego Lexusa IS200. Sprawdziłem go dość dokładnie, zarówno u mechanika jak i pod komputerem.
Jednak dziś zauważyłem że nie działa ustawianie, oraz składanie lusterek. Próbowałem już w różnych konfiguracjach, i za każdym razem nie działa. Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie, ewentualnie naprawę tego samemu (jakieś mierniki mam) czy czeka mnie tylko mechanik-elektryk?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Edit1:
Trochę poczytałem, poszukałem. Wczoraj fachowiec wymieniał mi akumulator, czytam w internecie że to mogło być przyczyną uszkodzenia bezpiecznika od lusterek (nie działa ustawianie i składanie). Czy dostanę gdzieś taki bezpiecznik? I czy da się go samemu wymienić? Jest jakaś "mapa" bezpieczników, który odpowiada za co itd.?
Edit2:
Z pomocą użytkownika jankess (wielkie dzięki!) - próbowałem wymienić bezpiecznik związany z lusterkami MIR HTR 15A - Jest on powiązany za podgrzewanie, jednak wolałem sprawdzić. Niestety nie pomogło. Spróbuje jeszcze sprawdzić wszystkie pozostałe bezpieczniki. Jeżeli żaden nie będzie przepalony spróbuje sprawdzić "pilocik" od lusterek pod napięcia przy sterowaniu. Jeśli to nie pomoże, myślę że będę skazany na elektryka. Spotkał się ktoś z takim problemem?
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
-
- Lex user
Re: [IS200] Lusterka
Mam pytanie, czy lusterko kierowcy od wersji angielskiej będzie pasowało do europejskiej (będzie możliwość wyregulować). Pytam ponieważ chcę się upewnić bo wyczytałem gdzieś, że nie będzie pasować. Z góry dzięki za pomoc.
-
- Lex user
- Model Lexusa: is300
Lusterka są takie same, różnią się jedynie trójkątne mocowania, jeśli twoje mocowanie jest ok to możesz przełożyć lusterko od anglika. różnica jest jeszcze w kostkach przed liftowe mają 7 pinów a po liftowe 9 pinów.
-
- Lex user
Mam już IS'a parę miesięcy ale dopiero teraz przypomniało mi się, że mam przycisk do składania lusterek, a lusterka nigdy się nie składały. Poprzedni właściciel mówił mi, że też do tego nie zaglądał
Co może być przyczyną niesprawnego składania? Który bezpiecznik za to odpowiada?
Pozdrawiam!

Co może być przyczyną niesprawnego składania? Który bezpiecznik za to odpowiada?
Pozdrawiam!
-
- Lex user
Mam właśnie uszkodzone to trójkątne mocowanie i dlatego mam pytanie czy jeżeli kupie lusterko w wersji europejskiej z innym kolorem od czoła niż ja posiadam, jest możliwość przekrecenia tego kolorowego plastiku? Ciężko jest znaleźć lusterko w wersji europejskiej o zielonym kolorzedarnik wrote:Lusterka są takie same, różnią się jedynie trójkątne mocowania, jeśli twoje mocowanie jest ok to możesz przełożyć lusterko od anglika. różnica jest jeszcze w kostkach przed liftowe mają 7 pinów a po liftowe 9 pinów.