[IS200] Lusterka

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.
Post Reply
Alex200
Lex Driver
Model Lexusa: IS200 SC

Re:

Post by Alex200 »

Gierade wrote:A z jakiego modelu kupiłeś lusterko?
Z IS300, dlatego mocowanie jest identyczne
mikrus
Lex Driver
Model Lexusa: GS430 mkII

Re: Lusterka is200

Post by mikrus »

ogólnie dużo roboty z tym miałeś? jak z podłączeniem?
Pozdrawiam
Mikołaj
Alex200
Lex Driver
Model Lexusa: IS200 SC

Post by Alex200 »

mikrus wrote:ogólnie dużo roboty z tym miałeś? jak z podłączeniem?
http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=41&t=8281
jakieś 2h roboty, jak masz szyberdach to max godzinę (mniej przeciągania kabelków bo mozna się wpiąć do elektryki szyberdachu)
mikrus
Lex Driver
Model Lexusa: GS430 mkII

Post by mikrus »

uuu to jest problem ;) może poczekam do wiosny jak ze wszystkim z resztą :P
Pozdrawiam
Mikołaj
sha4ky
Lex user
Model Lexusa: IS300h

[IS200] Niedziałające lusterka - Ustawianie i składanie

Post by sha4ky »

Hej,

Wczoraj zakupiłem swojego pierwszego Lexusa IS200. Sprawdziłem go dość dokładnie, zarówno u mechanika jak i pod komputerem.

Jednak dziś zauważyłem że nie działa ustawianie, oraz składanie lusterek. Próbowałem już w różnych konfiguracjach, i za każdym razem nie działa. Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie, ewentualnie naprawę tego samemu (jakieś mierniki mam) czy czeka mnie tylko mechanik-elektryk?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Edit1:
Trochę poczytałem, poszukałem. Wczoraj fachowiec wymieniał mi akumulator, czytam w internecie że to mogło być przyczyną uszkodzenia bezpiecznika od lusterek (nie działa ustawianie i składanie). Czy dostanę gdzieś taki bezpiecznik? I czy da się go samemu wymienić? Jest jakaś "mapa" bezpieczników, który odpowiada za co itd.?

Edit2:
Z pomocą użytkownika jankess (wielkie dzięki!) - próbowałem wymienić bezpiecznik związany z lusterkami MIR HTR 15A - Jest on powiązany za podgrzewanie, jednak wolałem sprawdzić. Niestety nie pomogło. Spróbuje jeszcze sprawdzić wszystkie pozostałe bezpieczniki. Jeżeli żaden nie będzie przepalony spróbuje sprawdzić "pilocik" od lusterek pod napięcia przy sterowaniu. Jeśli to nie pomoże, myślę że będę skazany na elektryka. Spotkał się ktoś z takim problemem?
Jac
Lex user
Model Lexusa: IS200

Post by Jac »

Witam kolegów,
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak się dostać do wnętrza lusterka? Zauważyłem, że lewe mi nie grzeje i dodatkowo ma problemy z regulacją w poziomie. Silniczek chodzi, ale tak jakby jakiś trybik nie mógł załapać.

Pozdrawiam
KacperC93
Lex user

Re: [IS200] Lusterka

Post by KacperC93 »

Mam pytanie, czy lusterko kierowcy od wersji angielskiej będzie pasowało do europejskiej (będzie możliwość wyregulować). Pytam ponieważ chcę się upewnić bo wyczytałem gdzieś, że nie będzie pasować. Z góry dzięki za pomoc.
darnik
Lex user
Model Lexusa: is300

Post by darnik »

Lusterka są takie same, różnią się jedynie trójkątne mocowania, jeśli twoje mocowanie jest ok to możesz przełożyć lusterko od anglika. różnica jest jeszcze w kostkach przed liftowe mają 7 pinów a po liftowe 9 pinów.
DNL
Lex user

Post by DNL »

Mam już IS'a parę miesięcy ale dopiero teraz przypomniało mi się, że mam przycisk do składania lusterek, a lusterka nigdy się nie składały. Poprzedni właściciel mówił mi, że też do tego nie zaglądał :biggrin2:

Co może być przyczyną niesprawnego składania? Który bezpiecznik za to odpowiada?

Pozdrawiam!
KacperC93
Lex user

Post by KacperC93 »

darnik wrote:Lusterka są takie same, różnią się jedynie trójkątne mocowania, jeśli twoje mocowanie jest ok to możesz przełożyć lusterko od anglika. różnica jest jeszcze w kostkach przed liftowe mają 7 pinów a po liftowe 9 pinów.
Mam właśnie uszkodzone to trójkątne mocowanie i dlatego mam pytanie czy jeżeli kupie lusterko w wersji europejskiej z innym kolorem od czoła niż ja posiadam, jest możliwość przekrecenia tego kolorowego plastiku? Ciężko jest znaleźć lusterko w wersji europejskiej o zielonym kolorze :(
Post Reply

Return to “Elektryka”