IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu IS
Post Reply
turkus
Lex Driver
Model Lexusa: is 300 SC

Re: IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia

Post by turkus »

Dawid0ss wrote:
Według mnie przerażający przebieg. Skoro w ogłoszeniu podają, że 210k, to w realu ma już pewnie grubo ponad 300k :biggrin2:
Nie ma się co łudzić. 99% sprowadzonych aut ma cofnięte liczniki. Nawet handlarze się śmieją, że sami klienci najwyraźniej uwielbiają być oszukiwani i sami robią z siebie dzieci szczęścia, wrzucając siebie w ten ostatni 1%.
Pzdr
"Przerażający"? To ile 12-letnie auto ma wg Ciebie mieć przebiegu? Nawet niech ma ponad 300 tys., dla tego auta i tego silnika to jest przebieg jak najbardziej ok. To jest jednak porządny stary japoniec :) a nie najeżone elektroniką francuskie auto, które z czasem zaczyna się sypać i trzeba się go czym prędzej pozbywać. Jedyne czego bym się obawiała, to czy rozrząd jest zmieniony i przebieg jest tak skręcony, żeby się na to nie naciąć.

Nikt, kto kupuje używany samochód, nie może mieć pewności co do przebiegu. Książki serwisowe też można podrobić. "Komplet kluczy" można kupić na allegro i iść w zaparte, że to są oryginalne klucze od tego konkretnego auta. Moim zdaniem zawsze liczy się stan techniczny...
forest
Lex Master
Model Lexusa: stanced VIP

Post by forest »

przebieg lekko poniżej 200k - ŹLE!
przebieg lekko powyżej 300k. - TEŻ ŹLE!

ja już przestaje to rozumieć...
mój ma 283k. i czuję że przy sprzedaży będę się wyśmienicie bawił słuchając interesantów :sarcastic:
SC430 '2002
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

Nigdy nie interesował mnie przebieg,zawsze patrzę na stan techniczny i związaną z nim cenę.Jestem w stanie dać spore pieniądze za samochód w dobrym stanie nawet z dużym przebiegiem ,ale w dobrym stanie technicznym i wizualnym.Jeźdzę teraz starym avensisem z przebiegiem ok.400kkm i silnik chodzi na pełnym syntetyku który nie jest zbytnio wypijany,więc nie ma co się martwic o silniki naszych lexusów ze po 200kkm będzie już szrot.Wszystko zależy jak był traktowany,więc sprawdzac,sprawdzać i sprawdzac stan techniczny,olewając stan licznika.
turkus
Lex Driver
Model Lexusa: is 300 SC

Post by turkus »

carinus wrote:Jeźdzę teraz starym avensisem z przebiegiem ok.400kkm i silnik chodzi na pełnym syntetyku który nie jest zbytnio wypijany,więc nie ma co się martwic o silniki naszych lexusów ze po 200kkm będzie już szrot.
Mój lex kupiony w Polsce z niby przebiegiem 213kkm też jeździ na pełnym syntetyku, nie pije oleju i ogólnie nie narzeka ;)
fedu
Nowy lex user
Model Lexusa: szukam IS200

Post by fedu »

Co panowie powiecie o tym http://tablica.pl/oferta/lexus-is200-ga ... 3930e8e20f cena atrakcyjna i z LPG.
forest
Lex Master
Model Lexusa: stanced VIP

Post by forest »

zwróć uwagę na kiere... wystrzelona poducha czy co??
SC430 '2002
mikrus
Lex Driver
Model Lexusa: GS430 mkII

Post by mikrus »

wspomniana poducha to 1, a 2 jeszcze drzwi kierowcy strasznie różnią się odcieniem
Pozdrawiam
Mikołaj
Narf
Lex user
Model Lexusa: :)

Post by Narf »

http://allegro.pl/ladny-lexus-is-200-pr ... 42562.html
ktos go ogladal?
wydaje mnie sie ze on wisial kiedys, ze 2 lata temu na allegro, przynajmniej mial takie same lusterka...
luxus
Lex Driver
Model Lexusa: IS200 2GS300 2GS430

Post by luxus »

mikrus wrote:wspomniana poducha to 1, a 2 jeszcze drzwi kierowcy strasznie różnią się odcieniem
Ja bym powiedział że bardziej lewy błotnik niż drzwi...
GDYBY BÓG PREFEROWAŁ PRZEDNI NAPĘD TO WSZYSCY CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH...
dzibi
Lex user
Model Lexusa: is300

Post by dzibi »

fedu wrote:Co panowie powiecie o tym http://tablica.pl/oferta/lexus-is200-ga ... 3930e8e20f cena atrakcyjna i z LPG.
Mam do niego rzut beretem, to mogę podjechać w tygodniu i zobaczyć, jak ktoś zainteresowany. :)
Post Reply

Return to “Lexus IS”