IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu IS
Post Reply
wojti
Nowy lex user
Model Lexusa: is

Re: IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia

Post by wojti »

a to co jest warte, czy jakaś wydumka?

http://otomoto.pl/lexus-is200-kompresor ... 62923.html
Venom91x
Lex user
Model Lexusa: is200/is300

Post by Venom91x »

Ja sie dowiedzialaem ze cala prawa strona robiona drzwi i tyl jak dalej to nie wiem pytanie tez czemu ten kompresor w takim stanie mi to wyglada jak by stal pod golym niebem dosc dugo bez klapy
wojti
Nowy lex user

Post by wojti »

ale warto taki model brać pod uwagę (znalazłem taki w niemczech) czy szukać is300?
dostawca
Lex user
Model Lexusa: IS SportCross

Post by dostawca »

Witam, jestem w trakcie szukania ISa w cenie tak około 15tyś, choć jeśli trafił bym SC to mogę trochę naciągnąć budżet.
Jeździłem już przeróżnymi autami słabszymi i mocniejszymi w zakresie 50-600KM.
Rodzinka mi się powiększa i szukam czegoś bardziej zrównoważonego ale z napędem na tył i manualem 6b... Niemcy mnie odpychają został kraj kwitnącej wiśni, a jako, że IS/Altezza zawsze mi się podobały to wiadomo...
:google:
Klik Kraków

SportCross Rzeszów-dobrze bo blisko, źle bo jasna skóra

Busko-zdrój, czemu tak tanio?
Znów busko, cena wyższa, przebieg mniejszy.

Rzeszów z gazem więc jest plus, tapicerka taka se...

U mnie w mieście więc skoczę zobaczyć, ksenon, fajny środek, LPG

Ogólnie wycieczkę zacząłbym od wyjazdu na rzeszów/busko.
Czego bym wymagał od auta?
Brak zgnilizny od spodu i na blachach. Z mechaniką sobie poradzę bez problemu :klucz: , części też kupię. Jestem świadom, że przy tej cenie trzeba coś zainwestować, choć nie zawsze.
Dysponuję miernikiem lakieru jak i testerem diagnostycznym, które wezmę ze sobą.
Na co zwrócić uwagę?
Pozdrawiam Paweł.
michalllw
Lex Master
Model Lexusa: IS-F

Post by michalllw »

wojti wrote:ale warto taki model brać pod uwagę (znalazłem taki w niemczech) czy szukać is300?
IS200 z kompresorem jest fajny , jeździłem ostatnio takim i jest ciut szybszy od is300 albo mi się wydawało ale ma też swoje wady jak słaba skrzynia która będzie huczeć , ryzyko wysypania się dwumasy. Seryjny is300 w automacie nie jest zły , przyzwoicie się zbiera , spalanie podobne do is200 i bardzo żywotny silnik ja osobiście wybrałbym is300 ze względu na miej awaryjną konstrukcje skrzyni ( teoretycznie bo nie wadomo nigdy co się kupi ;) )

Co do tego autka z ogłoszenia to za ile musieli to kupić że się opłaciło przytargać , takie autka są w Szwajcarii za ok 8000 CHF do tego transport , akcyza , cło i się nie kalkuluje ale warto zobaczyć , może jest solidnie wyklepany
https://www.facebook.com/MMniceCARS/
arrrdian
Lex user
Model Lexusa: IS 300

Post by arrrdian »

jaros
Lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by jaros »

arrrdian wrote:Widział ktoś tego ISa?

http://olx.pl/i2/oferta/lexus-is200-tun ... 5NSOP.html

O boże...
Rafał
Lex user
Model Lexusa: duży i ciężki

Post by Rafał »

michalllw wrote:IS200 z kompresorem jest fajny , jeździłem ostatnio takim i jest ciut szybszy od is300 albo mi się wydawało [...]
Jeżeli mowa o fabrycznie montowanym kompresorze to na pewno Ci się wydawało :) Sedan jest lżejszy od Twojego SC i to wszystko, a przy przyspieszaniu do setki kompresor nie wychodzi wcale lepiej.
wojti
Nowy lex user

Post by wojti »

michalllw wrote:
wojti wrote:ale warto taki model brać pod uwagę (znalazłem taki w niemczech) czy szukać is300?
IS200 z kompresorem jest fajny , jeździłem ostatnio takim i jest ciut szybszy od is300 albo mi się wydawało ale ma też swoje wady jak słaba skrzynia która będzie huczeć , ryzyko wysypania się dwumasy. Seryjny is300 w automacie nie jest zły , przyzwoicie się zbiera , spalanie podobne do is200 i bardzo żywotny silnik ja osobiście wybrałbym is300 ze względu na miej awaryjną konstrukcje skrzyni ( teoretycznie bo nie wadomo nigdy co się kupi ;) )

Co do tego autka z ogłoszenia to za ile musieli to kupić że się opłaciło przytargać , takie autka są w Szwajcarii za ok 8000 CHF do tego transport , akcyza , cło i się nie kalkuluje ale warto zobaczyć , może jest solidnie wyklepany
żuk wrote:
michalllw wrote:IS200 z kompresorem jest fajny , jeździłem ostatnio takim i jest ciut szybszy od is300 albo mi się wydawało [...]
Jeżeli mowa o fabrycznie montowanym kompresorze to na pewno Ci się wydawało :) Sedan jest lżejszy od Twojego SC i to wszystko, a przy przyspieszaniu do setki kompresor nie wychodzi wcale lepiej.

nie szukam auta do wściekania, tylko do jazdy na co dzień. chce cieszyć się bez awaryjną jazdą a nie szukać gratów do nie typowego auta, jak coś padnie, więc chyba dalej szukam is300 choć przeglądałem ogłoszenia i w podobnej cenie można kupić już gs'a
michalllw
Lex Master
Model Lexusa: IS-F

Post by michalllw »

żuk wrote:
Kompresor TTE 205 PS

http://www.is200.nl/kompressor/IS200_compressor.pdf
http://www.toyotaclub.hg.pl/lexus2.htm

Nic mi się nie wydawało , jeździłem sedanem is300 , kombi is300 i odczucia podobne.
https://www.facebook.com/MMniceCARS/
Post Reply

Return to “Lexus IS”