Rejestrator trasy
- legato97
- Administrator
- Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H
- WoznY
- Lex user
- Model Lexusa: IS200 sc
Re: Rejestrator trasy
Ja używam Nokii N8. Zwykły uchwyt do szyby dołączany do zestawu. Jakość ponad HD (1280x720), odczyta się każdą rejestrację, nawet każdy uśmiech dziewczyny przechodzącej po chodniku
. Po każdym nagraniu jak się nic nie działo kasuję film, telefon biore w kieszeń i nie obawiam się, że kogoś za mocno skusi widok kamerki zostawiwonej pod blokiem w aucie... Zasilanie z ładowarki, wiec telefon nie dostaje po tyłku
A co do rejestratorów to miałem kiedyś taki za ok. 280zł.
Miałem dokładnie tydzień, po przekreceniu zapłonu za którymś razem spalił się... Wiec jak dla mnie to strata pieniędzy. Każdy smartfon ma teraz kamere przynajmniej 5Mpix wiec jakość będzię na pewno lepsza niż w niejednym rejestratorze
Kiedyś jeszcze chciałem ukryć rejestrator tj. wylutowałem sam obiektyw z niego i przedłużyłem na 24 żyłowym przewodzie. Chciałem ją ukryć za lusterkiem lub w podsufitce, ale były za duże straty napięcia na 1,5 m przewodzie i niestety obrazu nie było. - to tak jakby ktoś chciał pokombinować to odradzam.

Miałem dokładnie tydzień, po przekreceniu zapłonu za którymś razem spalił się... Wiec jak dla mnie to strata pieniędzy. Każdy smartfon ma teraz kamere przynajmniej 5Mpix wiec jakość będzię na pewno lepsza niż w niejednym rejestratorze

Kiedyś jeszcze chciałem ukryć rejestrator tj. wylutowałem sam obiektyw z niego i przedłużyłem na 24 żyłowym przewodzie. Chciałem ją ukryć za lusterkiem lub w podsufitce, ale były za duże straty napięcia na 1,5 m przewodzie i niestety obrazu nie było. - to tak jakby ktoś chciał pokombinować to odradzam.
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
N8 ma 12Mpx i robi naprawde dobre filmy JAK NA KALKULATOR
[vimeo_cust=http://vimeo.com/63456848]500,400[/vimeo_cust]
[vimeo_cust=http://vimeo.com/63456848]500,400[/vimeo_cust]
SC430 '2002
-
- Lex user
- Model Lexusa: Brak
Rejestrator trasy
Hej! Ja rownież używam rejestratora jazdy Mio 358. Zmęczyło mnie jednak codzienne wyciąganie go ze schowka wiec postanowiłem zainstalować go na stałe. Prąd poszedł z radia - postanowiłem dać ciagle napięcie co pozwala na staly "monitoring" auta. Kamerkę dałem za lusterko - przyklejona na taśmę Velcro. Nie rzuca sie w oczy. Obecnie testuje to rozwiazanie. Jeśli ktos ma jakies pomysły na montaż rejestratora jazdy niech da znac.
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
ponoć trzeba mieć teraz oznakowane auto (naklejkę) że samochód posiada kamerę i nagrywa cudze tab. rejestr.
...tak słyszałem

SC430 '2002
-
- Lex user
Rejestrator trasy
Haha, jeszcze napisze jakie inne wartościowe przedmioty zostawiłem w aucie. Kto wie co wymyśla ustawodawcy - założenia do projektu ustawy o monitoringu wizyjnym juz sa. Nie wiem na jakim etapie jest proces legislacyjny. Wracając do tematu, ktos ma na stałe kamerkę z ciągłym nagrywaniem?
-
- Lex user
- Model Lexusa: 0s
Na własny użytek można nagrywć, ale chąc udostępnić (YT, sąd w razie np wypadku) trzeba podobno sprzed gdzieś zarejestrować.
-
- Lex user
Rejestrator trasy
Bez przesady. W sytuacji filmowania w miejscach publicznych, a do tych należą niewątpliwie polskie drogi, nie trzeba mieć zadnych zezwoleń i monza bez przeszkód publikować. Aby to potwierdzić zerkne jeszcze do ustawy o prawach autorskich.