Wskazówka spalania skacze

Post Reply
dab1978
Lex user
Model Lexusa: is200 był...

Wskazówka spalania skacze

Post by dab1978 »

Witajcie
jak powyżej, jadąc ze stałą prędkością km/h, równe obroty, wskazówka chwilowego spalania "dynda" sobie na 2mm góra - dół, co jest nie tak, czy to coś z przepustnicą, czy może sprzęgło zaczyna się ślizgać, chociaż tego nie czuję póki co? dodatkowo od jakiegoś czasu reakcja na pedał gazu jest jakby dziwna, raz stawia on wiekszy opór, raz jest ok...nie wiem czy to ze sobą połączyć...
IS sprzedany, jest Mazda 626 2.0 benzyna kombi
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Re: Wskazówka spalania skacze

Post by Yarecki »

dab1978 wrote:Witajcie
jak powyżej, jadąc ze stałą prędkością km/h, równe obroty, wskazówka chwilowego spalania "dynda" sobie na 2mm góra - dół, co jest nie tak, czy to coś z przepustnicą, czy może sprzęgło zaczyna się ślizgać, chociaż tego nie czuję póki co? dodatkowo od jakiegoś czasu reakcja na pedał gazu jest jakby dziwna, raz stawia on wiekszy opór, raz jest ok...nie wiem czy to ze sobą połączyć...
Jakbyś leciał w 100% w tych.samych warunkach to by "stała" reszta do pomyślenia :beach:
dab1978
Lex user
Model Lexusa: is200 był...

Re: Wskazówka spalania skacze

Post by dab1978 »

Nigdy specjalnie nie byłem w nią wpatrzony , ale mam wrazenie, ze była nieruchoma jednak przy stałych predkościach i obrotach silnika...od kilku dnia wariuje. co byś sprawdzał na początek?;)
IS sprzedany, jest Mazda 626 2.0 benzyna kombi
Post Reply

Return to “IS mk1 1998-2005”