Używam tego rodzaju bagażnik już przeszło 3 lata i z czystym sumieniem polecam ale z tego co pamiętam to kupiłem go za kwotę mniejszą niż 150PLN
Dzięki jego uniwersalności użytkowałem go w Astrze Kombi, Lanosie HTB, Megance II i III HTB, Volvo 740 a teraz będzie trzeba spróbować w Lexie.
V-max jaki jechałem z rowerami to 120km/h
Co do stabilności rowerów - jeżeli mocno je zaciśniesz pasami to nie ma opcji żeby coś się ruszyło, bujnęło - fakt faktem że jak ja montuję rowerki do uchwytu to wykorzystuję do tego 3-4 pasy

nie ma co żałować:)
Jedynym minusem podczas użytkowania jest dostęp do bagażnika, natomiast ja zawsze montuje ten uchwyt w taki sposób aby można było otworzyć klapę bagażnika (po odczepieniu pasów dolnych) razem z uchwytem i rowerami

.
Przy montażu na klapę trzeba uważać i za mocno nie dopychać do karoserii/szyby (znajomemu pękła szyba tylna od tego bagażnika - z jego winy bo za blisko podjechał do ściany...

) w miejscach styczności z lakierem używam dętki rowerowej naciągniętej na "nogi" oraz podklejam taka gąbką z klejem po jednej stronie (min. 2 warstwy) dzięki temu jest miękko, a przed montowaniem bagażnika dodatkowo oczyszczam z kurzu, piachu, błota itp.