OC Łódź
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
OC Łódź
Mi w axa około 600 tez wyszło i to z niewielkimi zniżkach więc nie macie co narzekać,a wiek wiadomo jak świeży kierowca bez doświadczenia to i ryzyko większe więc to raczej normalne ze ubezpieczenie wyższe :)i nie narzekajcie bo ja zaczynałem od malucha a nie od lexa.
- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Re: OC Łódź
Ja z max zniżkami zapłaciłem w tym roku 730zł w Link4, niestety jak się mieszka blisko Wawy czy ogólnie w mazowieckim to płaci się więcej, także 1000+zł dla młodego kierowcy to raczej standard.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
- Dawid0ss
- Lex Master
- Model Lexusa: Lexus GS450h mk3
What da ... ?!Ekspert Link4 wrote:Zapraszamy do zapoznania się z naszym kalkulatorem zajmuje to około minutę, a rozeznanie to podstawa.
- Rici
- Administrator
- Model Lexusa: 3GS
- KowaLazer
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200
Uu Pana experta mamy na forum 

- Rici
- Administrator
- Model Lexusa: 3GS
-
- Lex user
- Model Lexusa: MKII, IS250, 2010, PL
Z tym dopisywaniem też nie jest różowo ... jak było kiedy jak ja się 'dopisywałem'.KowaLazer wrote:No chyba właśnie tak będzie, że dopisze kogoś z bólem serca ...![]()
Mowa cały czas o koszmarnie wysokim OC , o tym ze AC mniej wiecej tyle kosztuje -wiem.
Pozdrawiam
Faktycznie jak ojca dopiszesz dostaniesz jego zniżki ale ojciec podczas zakupu będzie musiał deklarować czy autem będzie jeździł kierowca poniżej 24 lat lub z prawem jady poniżej roku (różne firmy rożnie maja) i ten fakt podniesie składkę ubezpieczenia - czyli zapomnij o 60% zniżce.
A jeśli całkowicie przekażesz ojcu samochód, a ojciec nie zadeklaruje że autem będzie jeździć osoba 'młoda' to dostanie informacje że w razie jakieś szkody jego udział własny będzie wynosić ileś tam kasy np 1000 pln na zdarzenie.
Z drugiej strony, osoby młode i niedoświadczone powodują najwięcej wypadków, 2 tyg temu w teścia wjechał jakiś gnojek stara 3-ka i skasował mu nowy samochód ... teścia auto przje.. jeszcze w auto z przodu i tamto w jeszcze kolejne. ;(
Statystyki są nieubłagane.
/turmoll
Teraz: Volvo V60 AWD D4 + PoleStar 2017 PL
Wcześniej: MKII, IS250, 2010, PL
- już nie mój lex: http://www.lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=85&t=7208&start=20#p92608
- koszty utrzymania: http://www.lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=128&t=7983#p61634
- wykres z hamowni: http://www.lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=85&t=7208&start=10#p77556
Opel Vectra C, CDTI, 150KM (188KM po chipie), Opel Astra II Bertone Coupe
Wcześniej: MKII, IS250, 2010, PL
- już nie mój lex: http://www.lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=85&t=7208&start=20#p92608
- koszty utrzymania: http://www.lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=128&t=7983#p61634
- wykres z hamowni: http://www.lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=85&t=7208&start=10#p77556
Opel Vectra C, CDTI, 150KM (188KM po chipie), Opel Astra II Bertone Coupe
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
No mnie zgadza się:) czyli mówicie chłopaki że te 600zł nie jest taka tragedia no spoko to nie ma sensu szukać po mieście żeby 10zł oszczędzić a jak się trafią jakieś kody i rabaty to się skorzystaKowaLazer wrote:Ja pitole, gdybym miał 600 PLN na rok to bym chyba płakał z radości . Na razie mam przedłużenie oc poprzedniego właściciela (ok700 pln)ponieważ HDI nie naliczało różnic , boje się ile będę musiał płacić, jak się aktualne skończy . Na dzień dzisiejszy w HESTIA naliczyli mi około 1700 pln i chyba będę smuszony oddać kawałek samochodu mamuśce, co by jakaś zniżka wpadła. Myślę, że mniej niż 1200 PLN nie będę miał .![]()
Słyszałem , że w m-banku mają dobre opcje .
PS. To Ciebie kiedyś zgarnąłem z drogi pod garaż ?
Wyliczyłem teraz w AXA -1129 pln ... chyba sie nie obejdzie bez opcji darowizny 1/3 pojazdu
- KowaLazer
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200
Dzisiaj byłem w ubezpieczalni i tak jak mówicie ... Rodzic ma 60% znizki w moim przypadku, jednak przez to ze mam 20 lat i prawko od 2 nie ma co liczyc na to ze zaoszczędzę fortunę ...
W styczniu się będę zastanawiał, choć coraz częściej myślę nad bokolotem - szkoda mi lexusa na zimę , więc może wyjść tak że ubezpieczonko będę musiał pyknąć zaraz.
Pozdrawiam !
W styczniu się będę zastanawiał, choć coraz częściej myślę nad bokolotem - szkoda mi lexusa na zimę , więc może wyjść tak że ubezpieczonko będę musiał pyknąć zaraz.
Pozdrawiam !
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
OC Łódź
Masz racje statystykibsą takie a nie inne i dopisywanie się tez nie jest najlepszą opcją ponieważ byłem dopisany do ojca a ojciec zmarł.Zalatwiania tyle że szkoda gadać i więcej problemów niż korzyści chyba że ktoś lubi biegać po urzędach :)I następna sprawa kupuje się takie auto na jakie jest stać, a nie narzekanie pózniej że ubezpieczenie za drogie że za dużo pali że utrzymanie drogie.Kupujac lexa przykładowo klocki hamulcowe czy opony nie będą kosztować 20zł jak do cinqecento i trzeba sobie z tego zdać sprawe najlepiej przed zakupem.Miałem juz takiego znajomego co jeździł cinqecento a nowy acord stał w garażu bo szkoda ...A dla młodego pokolenia, wiem że nie te czasy ale lepiej niech uczy sie jeździć na czymś czym dostanie w kość i nie podzaleje za bardzo a nabędzie umiejętności i myślenia na drodze.turmoll wrote:Z tym dopisywaniem też nie jest różowo ... jak było kiedy jak ja się 'dopisywałem'.KowaLazer wrote:No chyba właśnie tak będzie, że dopisze kogoś z bólem serca ...![]()
Mowa cały czas o koszmarnie wysokim OC , o tym ze AC mniej wiecej tyle kosztuje -wiem.
Pozdrawiam
Faktycznie jak ojca dopiszesz dostaniesz jego zniżki ale ojciec podczas zakupu będzie musiał deklarować czy autem będzie jeździł kierowca poniżej 24 lat lub z prawem jady poniżej roku (różne firmy rożnie maja) i ten fakt podniesie składkę ubezpieczenia - czyli zapomnij o 60% zniżce.
A jeśli całkowicie przekażesz ojcu samochód, a ojciec nie zadeklaruje że autem będzie jeździć osoba 'młoda' to dostanie informacje że w razie jakieś szkody jego udział własny będzie wynosić ileś tam kasy np 1000 pln na zdarzenie.
Z drugiej strony, osoby młode i niedoświadczone powodują najwięcej wypadków, 2 tyg temu w teścia wjechał jakiś gnojek stara 3-ka i skasował mu nowy samochód ... teścia auto przje.. jeszcze w auto z przodu i tamto w jeszcze kolejne. ;(
Statystyki są nieubłagane.
/turmoll