[IS 200] Amortyzatory - jakie kupić?
-
- Lex user
- Model Lexusa: is200
Re: [IS 200] Amortyzatory - jakie kupić?
Przod mam lekko obnizony niewiem dokladnie o ile i siedza tam amorki koni zastanawiam sie jednak czy jak kupie kayab to beda pasowaly czy trzeba zmieniac sprezyny? moze to banal ale niewiem za bardzo.
- DawGad
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 >> GS430 mkIII
Nie chce zakladac nowego watku, widze ze kilka osob wymienialo amortyzatory przednie. Sam zabieram sie do tej operacji i tu kieruje prosbe do osob ktore robily to u siebie, jak mam sie do tego zabrac? Czy wystarczy scisnac sprezyny na zabudowanym amortyzatorze, odkrecic 4 sruby (3-na kielichu, 1od spodu) i amortyzator wyjdzie bokiem, czy musze rozkrecac czesc wahacza? Prosze o pkmoc.

- dommell
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
Hmm,
w obecnym Lexie też się zbliża czas na wymianę amortyzatorów. Mam pytanie...czy jest ktoś mi w stanie wyjaśnić czym się różnią podane amortyzatory?:
1) Kayaba
2) Bilstein
3) Koni
Które są bardziej renomowane, które twardsze, które spasują się z ori sprężynami, a do których trzeba by coś dokupić. Czy jakbym chciał obniżyć samochód o np 30mm, to z którymi jakie sprężyny będą najlepsze? No i generalnie co się z czym je...bo jestem zielony. W poprzednim Lexie wymieniałem tył, na Kayaba, i powiem szczerze, że niby wszystko ok, ale wydawał mi się jakiś bardziej miękki niż jak wcześniej jeździł na oryginalnych amorkach. Czy jak np. wezmę komplet Bilstein B6 Sport, to będzie dużo twardziej? Itd. itp...
w obecnym Lexie też się zbliża czas na wymianę amortyzatorów. Mam pytanie...czy jest ktoś mi w stanie wyjaśnić czym się różnią podane amortyzatory?:
1) Kayaba
2) Bilstein
3) Koni
Które są bardziej renomowane, które twardsze, które spasują się z ori sprężynami, a do których trzeba by coś dokupić. Czy jakbym chciał obniżyć samochód o np 30mm, to z którymi jakie sprężyny będą najlepsze? No i generalnie co się z czym je...bo jestem zielony. W poprzednim Lexie wymieniałem tył, na Kayaba, i powiem szczerze, że niby wszystko ok, ale wydawał mi się jakiś bardziej miękki niż jak wcześniej jeździł na oryginalnych amorkach. Czy jak np. wezmę komplet Bilstein B6 Sport, to będzie dużo twardziej? Itd. itp...
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 450H
Witam.
Wie ktoś gdzie można kupić Amortyzatory Tokico do IS200 - przednia oś ?
Wie ktoś gdzie można kupić Amortyzatory Tokico do IS200 - przednia oś ?
Last edited by forest on 17 Jul 2014, o 22:29, edited 1 time in total.
Reason: PROSZĘ ZAPOZNAĆ SIĘ Z REGULAMINEM FORUM I UŻYWAĆ OPCJI "SZUKAJ"
Reason: PROSZĘ ZAPOZNAĆ SIĘ Z REGULAMINEM FORUM I UŻYWAĆ OPCJI "SZUKAJ"
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Re: Amortyzatory Tokico
A dlaczego te właśnie jeśli można wiedzieć ?
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 450H
Takie siedzą w moim IS od początku i bardzo mi odpowiadała ich charakterystyka.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
345zł/szt i para na przód jest
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
- Popi
- Lex user
- Model Lexusa: is 250
Witam.
U mnie tez powoli zbliza sie wymiana amortyzatorow, i mam pytanie czy kupowac ori czy montowac cos innego? A jakiej firmy amorki sa montowane na pierwszy montaz?
U mnie tez powoli zbliza sie wymiana amortyzatorow, i mam pytanie czy kupowac ori czy montowac cos innego? A jakiej firmy amorki sa montowane na pierwszy montaz?
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
Odkopię temat jako że i mnie to teraz czeka. Muszę zmienić przednie amorki, co teraz jest ok?
Bo jak czytam KYB raczej już niepolecane, bardziej SACHS albo Tokico. Oczywiście mówię o nowych. Ktoś ma namiary na jakiś sklep gdzie mogę kupić w dobrych pieniądzach ? Bo o ile Sachsy jeszcze znalazłem to te Tokico już nie bardzo.
I jeszcze jedno, mam IS200 z 99' jest sens przy okazji wymienić sprężyny na jakieś używki ale młodsze, czy dać sobie spokój ?
Bo jak czytam KYB raczej już niepolecane, bardziej SACHS albo Tokico. Oczywiście mówię o nowych. Ktoś ma namiary na jakiś sklep gdzie mogę kupić w dobrych pieniądzach ? Bo o ile Sachsy jeszcze znalazłem to te Tokico już nie bardzo.
I jeszcze jedno, mam IS200 z 99' jest sens przy okazji wymienić sprężyny na jakieś używki ale młodsze, czy dać sobie spokój ?
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
moim zdaniem kyb jest ok i jak nigdzie nie ma tokico to kup kyb i mbedziesz zadowolony szczególnie że stock'owe dla lexusa tez robiła kyb