Witam Wszystkich:)
Jestem zainteresowany zakupem Lexusa LS460, najlepiej z AWD, choć wiem, że w moim budżecie (100 tys. zł) jest to karkołomne założenie, ale jeśli trafi mi się z napędem na tył, i dobrą historią, to także wezmę taką ofertę pod uwagę.
W związku z powyższym, byłbym wdzięczny kolegom, którzy użytkują ów model, za podzielenie sie ze mną wiedzą nt. realnego spalania (tył i AWD - czy bardzo sie różnią?), cen przeglądów w ASO jak i w niezależnych warsztatach (będe wdzieczny za namiary w okolicach Wrocławia) - tzw. małych i dużych przeglądów, dostepności części.
Czytałem tu na forum, że niektórzy koledzy wspominali, iż w przypadku stłuczki trzeba liczyć sie z wysokimi kosztami - o jakim poziomie cen mówimy? Jak wg kolegów jest faktycznie z bezawaryjnością tego modelu Lexa (wiem, że ogólnie Lexus to sam top bezawaryjności, ale wiem także, że co innego suche statystyki a co innego doświadczenia własne z użytkowania w charaterystycznych polskich warunkach - kiepska sieć serwisów, beznadziejny stan dróg). Jestem fanem Audi z quattro, ale ze względu na fakt, że preferowany przeze mnie model A8 D3 (silnik benzynowy - robie rocznie 12-13 tys. km; dodatkowo, absolutnie nie jestem fanem silników z turbo - beznyznowych i diesli - ze względu na ich awaryjność; wolę zapłacić trochę więcej za paliwo niż wydawać krocie na naprawy turobsprężrek, napinaczy, wtrysków, pomp czy wymian rozrządu) im młodszy jest tym bardziej awaryjny, przyszło mi szukać alternatywy, postawiłem na drugi najbardziej podobający mi sie model - LS460. Mam 196 cm wzrostu stąd także byłbym wdzięczny za informacje nt. wielkości wnętrza (chciałbym aby za mną zmieściła sie nogi mojej rodzinki;)).
Bedę również wdzięczny za wszelkie pozostałe informacje o których nie wspomniałem powyżej, a mogą być mi przydatne przy zakupie.
Wspomnę, że szukam auta z polskiego salonu, wyłącznie w czarnym kolorze, z przebiegiem max. 150 tys. km (z jakimi naprawami/wydatkami powinienem sie liczyć przy w/w przebiegu?). Znalazłem nawet ciekawą ofertę na "własnym podwórku" -
http://otomoto.pl/lexus-ls460-pelny-ser ... 27351.html ale wcześniej chciałbym dowiedzieć się więcej o wybranym modelu (w necie nie znalazłem zbyt wielu informacji poza peanami na temat wyposażenia i komfortu) ponieważ auto jest nadal rzadkością na naszych drogach (także na słynnym mobile.eu ów model nie występuje czesto).
Z góry dziękuję:)