albo jedziesz o 22:00 go myć tak żeby nikt ci nie przeszkadzał

Wysoki poziom argumentacjiSebek wrote:Nie musi przemawiać. Mam gdzieś jakie masz zdanie na temat korekt lakieru, trwałości usług i sesnu tego robienia. Po co po sraniu wycierasz dupe, skoro przy następnym razie i tak ją ubrudzisz?Yarecki wrote:gdyż samo stwierdzenie "mylisz się" słabo do mnie przemawia.![]()
Nic nie ma sensu, samo mycie auta też.![]()
Samochód porysować można nawet niewłaściwą mikrofibrą docierając wosk. To z kolei ja chętnie posłucham jak ty dbasz o auto, że po 1dnym/2óch myciach nie widać, że cokolwiek było robione z lakierem.
Jeżeli dobrze rozumiem, to co robie nie ma sensu bo lakier po lewej, po 2óch myciach będzie wyglądał znowu jak lakier po prawej i ty sie przekonałeś o tym na własnej skórze?
od szczotek na automacie , nieowczar wrote:Czy powłoka kwarcowa uchroni przed swirlami po myjni?
do wycierania polecam za 30zl : http://showcarshine.pl/osuszanie/174-sh ... pper-.html
i sciągać wode z auta a nie robić to kolistymi ruchami jak szmatką. Więcej zarysowań zrobi wiatr ganiając drobinki piachu po aucie które stoi niegarażowane.
O tym pisałem wcześniej, pytanie kto ma na to czas by celebrować każde mycie auta. - auto specjalnej troskiforest wrote:wiadro - dobra gąbka - drogi szampon ... i jedziesz
Rewelka, rozumie zimą teżforest wrote:jedziesz tam gdzie są myjki bezdotykowe - dogadujesz się z obsługą i po problemie
albo jedziesz o 22:00 go myć tak żeby nikt ci nie przeszkadzał
Macie chłopaki zacięcie widzęj0hnDEER wrote:wieczorem cisza i spokój![]()
Pianownica ręczna ,2 wiadra i pędzel do felg i do dzieła
Naprwdę mam już dosyć nawracania Cie...ten przykład to "normalny" lakier w odpalonych halogenach, który w zwykłym świetle dziennym wyglądał "w miarę ok".Yarecki wrote: Przykład który pokazałeś to mega nadużycie bo nie wiem co trzeba robić by mieć taki styrany lakier jak na tej focie.
Bo masz niezabezpieczony lakier, dlatego musisz jej używać.owczar wrote:Bez niej nie za bardzo widzę możliwość domycia auta. Jednak ta szczotka też zostawia ślady.
To na pewno ma znaczenie. Ale zabezpieczenie jakąś trwałą powłoką bez korekty nie wchodzi w grę. Czy są jakieś woski, którymi mogę zabezpieczyć lakier na powiedzmy 3-4 mycia?Sebek wrote:
Bo masz niezabezpieczony lakier, dlatego musisz jej używać.
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests