audi 1.8t w Quattro 190km pomoc w zakupie,porada
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Re: audi 1.8t w Quattro 190km pomoc w zakupie,porada
Stąd że miałem, znajomi też mieli i narzekania nie było. Latało to w gazie bezawaryjnie. Zużycie oleju 2l na 10kkm to żadna tragedia. Co do awarii turbin, pomp - w zdecydowanej większości piszą o tym ludzie którzy, kupili Szwajcara z 199tys przebiegu za półdarmo, który w rzeczywistości miał 3 razy tyle. Ja tam zawsze będę polecał 1.8t bez wtrysku bezpośredniego.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Z lexusem i innymi markami pewnie jest inaczejpiotro1227 wrote: Jak trafisz dobrze będzie ci służył trafisz na ulepa będzie wkładał worek pieniędzy w niego.

Zaufaj mi jak trafisz lexa ulepa i audi ulepa to w lexa włożysz 2 x tyle co w te audi gdzie gratów do tego jest zatrzęsienie.
-
- Lex user
Nie no nie jest inaczej jest dokladnie tak samo, w każdego mozna wkładać worek pieniędzy albo dwa, nie wazne czy audi lexus opel. Kupując samochód z salonu tez mozesz trafić ulepa i mam tu na myśli tylko stan blacharski.Yarecki wrote:Z lexusem i innymi markami pewnie jest inaczejpiotro1227 wrote: Jak trafisz dobrze będzie ci służył trafisz na ulepa będzie wkładał worek pieniędzy w niego.![]()
Zaufaj mi jak trafisz lexa ulepa i audi ulepa to w lexa włożysz 2 x tyle co w te audi gdzie gratów do tego jest zatrzęsienie.
-
- Lex user
Yarecki wrote:Z lexusem i innymi markami pewnie jest inaczejpiotro1227 wrote: Jak trafisz dobrze będzie ci służył trafisz na ulepa będzie wkładał worek pieniędzy w niego.![]()
Pisałem o Audi, ale oczywiście tyczy się każdej marki. Dziś już nie ma różnicy poziomów jaka była np 20, 30 lat temu. Tak mniej więcej od początku nowego tysiąclecia auta są coraz bardziej do siebie podobne jeżeli chodzi o trwałość, z niekorzyścią dla kupujących of course

- lubelak88
- Lex user
- Model Lexusa: lesia200
kazde auto ma jakieś minusy, mimo wszystko siedząc w temacie audi....jest w cholere ciezko dorwać coś dobrego, i fakt jest taki ,że komuś coś pada poniewaz są to juz większosci wysłużone auta
- Dawid0ss
- Lex Master
- Model Lexusa: Lexus GS450h mk3
Owszem ma minusy, ma plusy. Natomiast statsy mówią same za siebie.lubelak88 wrote:kazde auto ma jakieś minusy, mimo wszystko siedząc w temacie audi....jest w cholere ciezko dorwać coś dobrego, i fakt jest taki ,że komuś coś pada poniewaz są to juz większosci wysłużone auta
Awaryjności silników Merca w pierwszych latach użytkowania około 0,6%, Toyota 0,7%, .... , Audi 2,5%, ...
Pzdr
- adamsky73
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS460 '08
Myślę że te statystyki Audi baaaaaardzo zawyżają diesle, a nie poczciwa benzyna sprawdzona w dziesiątkach modeli. A że komuś zajechana turbina wygoni litr oleju na 5000 km? Przecież turbinę można zarżnąć kilkoma ostrymi przejazdami i wyłączaniem silnika bez wystudzenia turbinki.
And in the end it's not the years in your life that count; it's the life in your years.
ABRAHAM LINCOLN
ABRAHAM LINCOLN