xenon is

Czyli wszystkie porady oraz pomysły na własnoręczne przeróbki.
Post Reply
chio1310
Nowy lex user
Model Lexusa: IS 200

xenon is

Post by chio1310 »

Witam mam pytanko czy da rade przełożyć części z lampy od anglika chodzi o xenon do lampy eu zwykła ,mam możliwość zakupu ale niewiem czy gra warta świeczki ,wiem że odbłyśnik odpada ,klosz chyba ten sam ,tylko czy żarnik pasuje ,i czy puszka się różni
jankess
Lex Maniak
Model Lexusa: is2ooT

Re: xenon is

Post by jankess »

musi być euro odbłyśnik pod xenon z eu odcięciem + poziomowanie + spryskiwacze lamp ;) (z angola pewnie w zwykłe odbłyśniki nie przełożysz palników) a czy warto to przekładać jak masz zestaw p&p w dobrej kasie to czemu nie(ale tu bym też zasięgnął opinii użytkowników xenonów czy jest duża różnica w świeceniu) bo pracy przy tym trochę jest.
Last edited by jankess on 16 Nov 2014, o 22:13, edited 1 time in total.
This IS it
chio1310
Nowy lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by chio1310 »

ok dzięki
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

Xenon tutaj to tylko bajer,żadnego lepszego oświetlenia drogi nie zauwazyłem.Może gdyby zmienić całą optykę i wsadzić soczewkę z innego modelu samochodu operacja montażu xenonów nabierze praktycznego sensu.
maniek_ls400
Lex Master
Model Lexusa: W221 S500

Post by maniek_ls400 »

carinus wrote:Może gdyby zmienić całą optykę i wsadzić soczewkę z innego modelu samochodu operacja montażu xenonów nabierze praktycznego sensu.
Przypomniałeś mi mój projekt z toyoty camry - kupiłem soczewki bi-xenon z mercedesa ML i przerobiłem lampy (polerka kloszy na gładko, wklejanie/mocowanie soczewek do odbłyśnika, elektronika - przetwornice, okablowanie). Nie robiłem oczywiście samopoziomowania i spryskiwaczy. Soczewki zamocowałem na regulowanych bolcach ze sprężynami i docelowo ustawiłem je na stacji diagnostycznej. Kosztowało to sporo pracy/roboczogodzin, ale było warto ponieważ wreszcie widziałem na znaczną odległość.
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

Maniek pamiętam jeszcze Twoje fotki na forum,mam to jeszcze na dysku.Ja polerowałem wtedy szklane klosze od Cariny i wstawiałem te same soczewki od merca,Ty miałeś łatwiej bo camry miała klosze z tworzywa.Światło wtedy było naprawdę niezłe i do tego bixenon.Gdybym miał wolne moce przerobowe to może wstawiałbym też soczewki do lexa.Mam jeszcze w domu cały zestaw,bo carina poszła na fabrycznych światłach.
Post Reply

Return to “Zrób to sam”