GS MKII - 2JZ-D87

Post Reply
MJW
Nowy lex user
Model Lexusa: GS300/430

GS MKII - 2JZ-D87

Post by MJW »

Witam,

Czy słupki silnika w przedlifcie (2JZ-GE) i polifcie ("dooznaczenie" -D87) się czymś różnią?

Z góry dzięki za info
BeeMiX
Lex Driver
Model Lexusa: 97 SC300 Turbo 6spd

Re: GS MKII - 2JZ-D87

Post by BeeMiX »

Nie
MJW
Nowy lex user

Post by MJW »

Dziękuje za konkretną odpowiedź ;)
Ciekawe swoją drogą dlaczego silniki(golasy) z polifta (219KM) cenią sobie zdecydowanie bardziej i argumentem nie są chociażby ich mniejsze przeloty....
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Re:

Post by ledziu »

MJW wrote:Dziękuje za konkretną odpowiedź ;)
Ciekawe swoją drogą dlaczego silniki(golasy) z polifta (219KM) cenią sobie zdecydowanie bardziej i argumentem nie są chociażby ich mniejsze przeloty....
Bo to nie ma znaczenia... tak jak wszyscy mówią że 3uz jest słabszy od 1uz tylko jakie ma to znaczenie dla kogoś kto nie kręci niuta...

A co do samych przelotów to nie wiem czy są mniejsze czy większe ważne co i jak mogą obsłużyć więc mówienie o tym jest jak zawsze podniecające ale tylko dla tuningowców teoretyków :biggrin2:
MJW
Nowy lex user

Re: Re:

Post by MJW »

ledziu wrote: A co do samych przelotów to nie wiem czy są mniejsze czy większe ważne co i jak mogą obsłużyć więc mówienie o tym jest jak zawsze podniecające ale tylko dla tuningowców teoretyków :biggrin2:
Sorry ledziu za mój "slogan" bo z niego wynikło małe zamieszanie...pisząc "przeloty" miałem na myśli przebiegi silników oferowanych na rynku wtórnym do sprzedaży ;)
A moje pytanie było czysto pragmatyczne bo będzie do przełożenia silnik w GSie a kogo zapytać jak nie was :podziw:
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Re: GS MKII - 2JZ-D87

Post by ledziu »

Sorki :piwo: myślałem że masz plany co do "przelotów" głowicy w celu wejścia na wyżyny pałera :biggrin2:
Post Reply

Return to “GS mk2 1997-2005”