GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
Post Reply
quasimodo
Lex user
Model Lexusa: is200

Re: GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Post by quasimodo »

A swoją drogą czy ktoś się orientuje ile takie amory wytrzymują? Pytałem się ostatnio w lexsie na co zwrócić uwagę i wspomniał o amortyzatorach oraz ze koszt jednego to ok 4000. A wiem ze z zamiennikami raczej słabo, to czy jest szansa na zregenerowanie ich w rozsądnej cenie i jakości?
Arkadyx
Lex user
Model Lexusa: GS 300 mk3 2009

Post by Arkadyx »

Nie wiem skąd ta cena i od kogo słyszałeś, ale w aso bez łaski np: na tył kosztują ok 750 za sztukę . Akurat wiem bo wymieniałem , po udzieleniu rabatu wyszło jakieś 600 z małym haczykiem ;) Nie ma zamienników
quasimodo
Lex user

Post by quasimodo »

Serio? Jak byłem w serwisie dowiadywać się o gs460 to tak powiedział mi gościu z serwisu. Chyba ze mówił o komplecie..... Ale czy to nie za tanio by było za komplet amortyzatorow pneumatycznych? A zresztą na allegro widziałem regenerowane do LS' a za 1200+stary amor, a te pewnie są podobne. Cena o której piszesz nie jest wysoka i w takim razie nie powinienem się martwić.
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

W GS nie ma pneumatyki, tylko regulacja twardości a to 2 różne rzeczy.
Jaryz wrote: Uderz w stół a nożyce się odezwą. To ja wystawiłem, cena jest do negocjacji, a jak kupujący okaże sie miłym człowiekiem dorzucę całe felgi aluminiowe 18" z sensorem :acute: A oto i one:

Image
(zdjęcie jeszcze zrobione w Niemczech)
Autko fajne ale cena to niezły kosmos. Za 10k więcej można się już rozglądać za hybrydą która jest mocniejsza , mniej pali i będzie 3 lata młodsza. Za 20k mniej można wyrwać zadbane E60 545. Wiem że Lex to Lex ale 50% wyższa cena ? Sam rozglądam się za 430 i 50k za pierwszy rocznik może był bym w stanie wyłożyć za naprawdę zadbaną sztukę ale 65k? Nigdy w życiu.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Arkadyx
Lex user

Post by Arkadyx »

Jeżeli pytałeś o gs 460 to cena może być wyższa od tej co napisałem i to sporo. Prawdopodobnie podał Ci cenę za komplet na tył lub przód. Ja kupowałem do gs 430 ;)
Lexuś
Lex user
Model Lexusa: GS300

Post by Lexuś »

Arkadyx wrote:Nie wiem skąd ta cena i od kogo słyszałeś, ale w aso bez łaski np: na tył kosztują ok 750 za sztukę . Akurat wiem bo wymieniałem , po udzieleniu rabatu wyszło jakieś 600 z małym haczykiem ;) Nie ma zamienników
To jest raczej niemożliwe ... 750zł za amortyzator w ASO Lexus ?? Miałem kiedyś Vectrę Cosmo Sport także z regulacją twardości zawieszenia i tam amor był znacznie droższy.
Z tego co pamiętam, to znajomy w ASO do GS300 ( bez utwardzania ) płacił coś 2000zł za sztukę.
quasimodo
Lex user

Post by quasimodo »

No to faktycznie problem by się rozwiązał.
owczar
Moderator
Model Lexusa: Lexus

Post by owczar »

Na toyodiy pasywny 211 euro a aktywny 304. Te ceny odpowiadają mniej więcej cenom z aso.
Lexuś
Lex user
Model Lexusa: GS300

Post by Lexuś »

To faktycznie może ceny teraz poszły w dół ...
ok 1300zł za aktywny .. to już jest pewna suma, ale z drugiej strony nie jest to kosmos.
Arkadyx
Lex user

Post by Arkadyx »

Lexuś ceny poszły w dół , ja też zakładałem że wywalę po 2000 za sztukę , ale zapłaciłem tak jak napisałem wyżej ;) aso lexus Żerań
Post Reply

Return to “Lexus GS”