GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia
-
- Lex user
- Model Lexusa: is200
Re: GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia
A swoją drogą czy ktoś się orientuje ile takie amory wytrzymują? Pytałem się ostatnio w lexsie na co zwrócić uwagę i wspomniał o amortyzatorach oraz ze koszt jednego to ok 4000. A wiem ze z zamiennikami raczej słabo, to czy jest szansa na zregenerowanie ich w rozsądnej cenie i jakości?
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 300 mk3 2009
Nie wiem skąd ta cena i od kogo słyszałeś, ale w aso bez łaski np: na tył kosztują ok 750 za sztukę . Akurat wiem bo wymieniałem , po udzieleniu rabatu wyszło jakieś 600 z małym haczykiem
Nie ma zamienników

-
- Lex user
Serio? Jak byłem w serwisie dowiadywać się o gs460 to tak powiedział mi gościu z serwisu. Chyba ze mówił o komplecie..... Ale czy to nie za tanio by było za komplet amortyzatorow pneumatycznych? A zresztą na allegro widziałem regenerowane do LS' a za 1200+stary amor, a te pewnie są podobne. Cena o której piszesz nie jest wysoka i w takim razie nie powinienem się martwić.
- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
W GS nie ma pneumatyki, tylko regulacja twardości a to 2 różne rzeczy.
Autko fajne ale cena to niezły kosmos. Za 10k więcej można się już rozglądać za hybrydą która jest mocniejsza , mniej pali i będzie 3 lata młodsza. Za 20k mniej można wyrwać zadbane E60 545. Wiem że Lex to Lex ale 50% wyższa cena ? Sam rozglądam się za 430 i 50k za pierwszy rocznik może był bym w stanie wyłożyć za naprawdę zadbaną sztukę ale 65k? Nigdy w życiu.Jaryz wrote: Uderz w stół a nożyce się odezwą. To ja wystawiłem, cena jest do negocjacji, a jak kupujący okaże sie miłym człowiekiem dorzucę całe felgi aluminiowe 18" z sensoremA oto i one:
(zdjęcie jeszcze zrobione w Niemczech)
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
-
- Lex user
Jeżeli pytałeś o gs 460 to cena może być wyższa od tej co napisałem i to sporo. Prawdopodobnie podał Ci cenę za komplet na tył lub przód. Ja kupowałem do gs 430 

- Lexuś
- Lex user
- Model Lexusa: GS300
To jest raczej niemożliwe ... 750zł za amortyzator w ASO Lexus ?? Miałem kiedyś Vectrę Cosmo Sport także z regulacją twardości zawieszenia i tam amor był znacznie droższy.Arkadyx wrote:Nie wiem skąd ta cena i od kogo słyszałeś, ale w aso bez łaski np: na tył kosztują ok 750 za sztukę . Akurat wiem bo wymieniałem , po udzieleniu rabatu wyszło jakieś 600 z małym haczykiemNie ma zamienników
Z tego co pamiętam, to znajomy w ASO do GS300 ( bez utwardzania ) płacił coś 2000zł za sztukę.
-
- Lex user
No to faktycznie problem by się rozwiązał.
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Na toyodiy pasywny 211 euro a aktywny 304. Te ceny odpowiadają mniej więcej cenom z aso.
- Lexuś
- Lex user
- Model Lexusa: GS300
To faktycznie może ceny teraz poszły w dół ...
ok 1300zł za aktywny .. to już jest pewna suma, ale z drugiej strony nie jest to kosmos.
ok 1300zł za aktywny .. to już jest pewna suma, ale z drugiej strony nie jest to kosmos.
-
- Lex user
Lexuś ceny poszły w dół , ja też zakładałem że wywalę po 2000 za sztukę , ale zapłaciłem tak jak napisałem wyżej
aso lexus Żerań