GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
Post Reply
rey
Lex user
Model Lexusa: LS430

Re: GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Post by rey »

Dzięki Pe_pe za informację, jak poradziłeś tak zrobiłem ;-)
Pomogli również z tym szwajcarskim LS ze Śremu. Kłamią skurczybyki na potęgę, srebrny GS430 odmłodzony rok, szwajcar dwa - paranoja jakaś! Coś mi się wydaje, że trochę potrwają te poszukiwania :smile:
owczar
Moderator
Model Lexusa: Lexus

Post by owczar »

Przecież odmładzanie auta to standard. Na zachodzie w dowód jako datę produkcji wpisywana jest data pierwszej rejestracji.

A sam vin możesz rozkodować np. na japancars.ru
rey
Lex user

Post by rey »

Wierzycie w takie cuda?:

http://allegro.pl/lexus-gs300-jak-nowy- ... 77683.html

Już na zdjęciach widać, że przy prawej stronie ktoś coś majstrował - różnica odcieni drzwi. Najzabawniejsze jest to, że niby bezwypadkowy, ale jak już się ktoś zorientuje, że jest coś malowane to śpiewka, że nie nic nie robił, szkoda parkingowa, albo obcierka :smile:
micrus
Lex user
Model Lexusa: GS 300 III gen.

Post by micrus »

Ale samochód może być bezwypadkowy i mieć coś malowane. Ciężko aby dziesięcioletniw auto miało oryginalny lakier.

Ale ten jest sprowadzany bo jest w kolorze "niedostępnym na polskim rynku". Nienormalny ten przebieg.

A na takie nie patrzysz?
http://www.uzywane.lexus-polska.pl/poka ... /458927902
Image
zender
Lex user
Model Lexusa: RC300h

Post by zender »

rey wrote:Wierzycie w takie cuda?:

Już na zdjęciach widać, że przy prawej stronie ktoś coś majstrował - różnica odcieni drzwi. Najzabawniejsze jest to, że niby bezwypadkowy, ale jak już się ktoś zorientuje, że jest coś malowane to śpiewka, że nie nic nie robił, szkoda parkingowa, albo obcierka :smile:

i co to ma być takie mało prawdopodobne ? Sz.P na 4 nowe auta które posiadam tylko jednego nie musiałem malować , jest na tyle mały ze zonie nie udało sie go jeszcze przytrzeć. Rekord auto porysowane przez jakiegoś ignoranta na parkingu przy hipermarkecie po tygodniu od odbioru z salonu !

jak masz wątpliwości to próbuj w Lexusie kupić tak jak kolega sugeruje... tylko uwaga bo tam tez zdążają sie słabe auta.
Arkadyx
Lex user
Model Lexusa: GS 300 mk3 2009

Post by Arkadyx »

rey wrote:Wierzycie w takie cuda?:

Ciekawe gdzieś to dojrzał na tych zdjęciach? :mda: Po zdjęciach to nie ma co patrzeć bo nic na nich nie widać. Trzeba pojechać i obejrzeć na żywo z miernikiem jak już się upierasz że 10-letni samochód ma być nietknięty.
micrus tego srebrnego z tego co wiem dawno nie ma. Dwoniłem do nich pytać o niego jak swojego kupowałem
rey
Lex user

Post by rey »

Nie szukam nie tkniętego samochodu, ale jak już pytam sprzedających czy było coś malowane najzwyczajniej nie mówią prawdy, albo kłamią, co wychodzi chwilę później, albo po sprawdzeniu po VIN. Nie sądzę, żeby ktoś wywalał na samochód kupę kasy i nie pofatygował się sprawdzić go miernikiem. Poza tym jak widzę malowane 4 elementy i słyszę o szkodzie parkingowej jakoś trudno mi w to uwierzyć :smile:

Arkadyx, różnicę odcieni widzę nawet w telefonie.

Micrus, zender
Tam też podglądam, ceny wyższe o marzę. Widziałem te same samochody co u dealerów wystawiane prywatnie w dużo niższych cenach.

Pytam o różne modele, ale szukam czegoś pod gaz. Średnie spalanie 12-14 litrów to trochę za dużo, narazie nie chcę się pogodzić z myślą, że to samochód nie do mnie. Jednak za przyjemność jazdy pojazdem z dużym silnikiem jestem skłonny wydać więcej na paliwo od kuchenek :laugh1:
Arkadyx
Lex user
Model Lexusa: GS 300 mk3 2009

Post by Arkadyx »

to jest ten sam samochód , zadzwoń i zapytaj , może ci więcej powiedzą niż właściciel :)http://uzywane.lexus-polska.pl/pokaz-oferte/273402059
rey
Lex user

Post by rey »

Problem polega na tym, że tam nie siedzi silnik 4300, czyli gazu się do niego nie wrzuci :smile: Do którego rocznika wychodziły GSy430?
owczar
Moderator
Model Lexusa: Lexus

Post by owczar »

rey dlatego musisz w końcu zdecydować czego szukasz, bo wrzucasz linki do różnych aut.
Post Reply

Return to “Lexus GS”