hamulce nisko biorą
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200 Classic
Re: hamulce nisko biorą
oby nie pompa... Póki co jeżdżę ale jest troche lipa z tymi hamulcami. Niby zaczynają hamować po czym robią się gumowe i trzeba deptać mocniej a skuteczność jest lichutka... Jeszcze muszę skompletować olej do skrzyni i mogę jechać umówić się ze swoim mechaniorem na serwis poszczególnych rzeczy bo trochę mnie irytuje żeby lexus szarpał przy zmianie biegów i słabo hamował 

-
- Lex Driver
więc tak, pomogła wymiana płynu hamulcowego. Jeszcze nie jest to czego bym chciał bo hamulce są lekko gumowe ale biorą od samego brzega i abs spokojnie się załącza więc chyba jest dobrze? Jeżeli sytuacja się powtórzy to pewnie będzie pompa, gdyż mechanik sprawdził serwo, przewody, zaciski, pompe abs i to wszystko działa poprawnie.
- jordi007
- Lex Driver
- Model Lexusa: Gs 450h
Witam podepne sie pod temat
Mianowicie bede miał pompe hamulcowa z serwem z anglika i moje pyianie czy sa jakies problemy z wymiana czy wszystko pasuje i czy ktos sie orietuje ile taka przyjemnosc moze kosztowac mi mechanik krzyknał 150-200zl czy to przypadkiem niezaduzo jak za taka operacje cena saqmej robocizny
Bede wdzieczny za wszelakie podpowiedzi
Mianowicie bede miał pompe hamulcowa z serwem z anglika i moje pyianie czy sa jakies problemy z wymiana czy wszystko pasuje i czy ktos sie orietuje ile taka przyjemnosc moze kosztowac mi mechanik krzyknał 150-200zl czy to przypadkiem niezaduzo jak za taka operacje cena saqmej robocizny
Bede wdzieczny za wszelakie podpowiedzi
-
- Lex Driver
hmm jeżeli nie ma wyjść na przewody z innej strony to będzie pasować. 200zł może i dużo bo pompa się trzyma na dwóch śrubkach plus dwa przewody i pewnie łączenie z serwem i to tyle ale czytałem że po wymianie pompy trzeba odpowietrzać cały układ więc pewnie stąd ta cena :/
- jordi007
- Lex Driver
- Model Lexusa: Gs 450h
no własnie ma ale moze da sie jakos przedluzyc podcisnienie jest z prawej strony narazie nie mam czasu sie za to zabrac ale jak zrobie to dam zanc