Lexus IS200 kilka pytań
-
- Lex user
- Model Lexusa: is200
Lexus IS200 kilka pytań
Witam !
Jestem nowy użytkownikiem Lexusa IS200 2004 wersja Elegance.
Mam kilka pytań:
1. Jaki olej wchodzi do skrzyni i tylnego dyfra i ile ?
2. Jak sprawdzić czy samochód ma szperę ?
3. Samochód nie ma czujników parkowania, ale po włożeniu wstecznego piszczy coś, czy to jest normalne ?
4. W moim Lexusie jest coś nie tak z jakimś czujnikiem xenonów chyba, wyświetla mi się przy zegarach ikonka z poziomowaniem świateł, nie wiecie co może być przyczyną ?
Pozdrawiam!
Jestem nowy użytkownikiem Lexusa IS200 2004 wersja Elegance.
Mam kilka pytań:
1. Jaki olej wchodzi do skrzyni i tylnego dyfra i ile ?
2. Jak sprawdzić czy samochód ma szperę ?
3. Samochód nie ma czujników parkowania, ale po włożeniu wstecznego piszczy coś, czy to jest normalne ?
4. W moim Lexusie jest coś nie tak z jakimś czujnikiem xenonów chyba, wyświetla mi się przy zegarach ikonka z poziomowaniem świateł, nie wiecie co może być przyczyną ?
Pozdrawiam!
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Re: Lexus IS200 kilka pytań
To ze Ci piszczy na biegu wstecznym to specjalnie żebyś wiedział ze masz wrzucony wsteczny. Co do oliwy do skrzyni i dyfra masz wszystko na forum wystarczy poszukac. Jak sprawdzić czy masz szerę masz dwa sposoby albo dajesz mu w palnik i patrzysz po śladach albo masz to oznaczone na tabliczce pod maską tez jest o tym wątek na forum.
-
- Lex user
Tu masz odnośnie szpery
viewtopic.php?f=112&t=1527&hilit=oznaczenie+szpery
viewtopic.php?f=112&t=1527&hilit=oznaczenie+szpery
-
- Lex user
Dzięki za informacje, mam oznaczenie A03 coś tam więc szpery nie ma...
Jeszcze mam jedno pytanie, czy to normalne że czuć lekkie wibracje na drązku od zmiany biegów ? Skrzynia manual.

Jeszcze mam jedno pytanie, czy to normalne że czuć lekkie wibracje na drązku od zmiany biegów ? Skrzynia manual.
-
- Lex user
wydaje mi się ze normalne ale mogę być w błędzie. Ja u siebie bardzo minimalne wibracje tez mam ale jakoś nie zwracam na to uwagi jak na razie.
- baniaq
- Lex Maniak
Dziewięćdziesiąty dziewiąty raz ten sam zestaw pytań. Wszystko na forum już było.
Jeżeli forumowa szukajka ssie, to wpisujesz w google hasło do wyszukiwania i potem dodajesz site:lexus-forum.pl i masz co chcesz...
Drążek drży, bo wychodzi ze skrzyni. To nie jest FWD, gdzie wybierak siedzi na linkach, a skrzynia jest sto kilometrów dalej.
Jeżeli forumowa szukajka ssie, to wpisujesz w google hasło do wyszukiwania i potem dodajesz site:lexus-forum.pl i masz co chcesz...
Drążek drży, bo wychodzi ze skrzyni. To nie jest FWD, gdzie wybierak siedzi na linkach, a skrzynia jest sto kilometrów dalej.
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
-
- Lex user
Mam jeszcze takie pytania:
- Czy można gdzieś dostać dywaniki gumowe do IS200, mam jasne wnętrze i jasne dywaniki, więc nie chce by stale były brudne.
- Jest możliwość zmiany zegarka na tryb 24h ? Bo sam nie mogę sobie z tym dać rady, a po Niemieckiego nie umiem
- Czy da się podłączyć lusterko fotochromatyczne w jakiś prosty sposób czy nie za bardzo ? Bo chciałbym mieć takie coś u siebie.
Pozdrawiam!
- Czy można gdzieś dostać dywaniki gumowe do IS200, mam jasne wnętrze i jasne dywaniki, więc nie chce by stale były brudne.
- Jest możliwość zmiany zegarka na tryb 24h ? Bo sam nie mogę sobie z tym dać rady, a po Niemieckiego nie umiem

- Czy da się podłączyć lusterko fotochromatyczne w jakiś prosty sposób czy nie za bardzo ? Bo chciałbym mieć takie coś u siebie.
Pozdrawiam!
- Domel
- Lex user
- Model Lexusa: is 200
Dywaników szukaj na aledrogo. Kiedyś szukałem do swojego (czarnych), ale gumowe były tylko beżowe.
Temat z lusterkiem jest na naszym forum viewtopic.php?f=41&t=8281. Do tego modu pasuej też lusterko z gsa, trzeba tylko zamienic mocowanie. http://forum.jdmstyle.pl/showthread.php ... 0-do-IS200
Temat z lusterkiem jest na naszym forum viewtopic.php?f=41&t=8281. Do tego modu pasuej też lusterko z gsa, trzeba tylko zamienic mocowanie. http://forum.jdmstyle.pl/showthread.php ... 0-do-IS200
- kupiec1985
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 SC
i tu mam problem , bo mi na nieutwardzonym podłożu zawsze zostawia dwa ślady, a oznaczenia na tablicy mam że nie mam szpery, i jej nie mam bo jak się zakopałem raz przy drodze tak że koło jedno było w powietrzu to tylko ono się kręciło i bez pomocy osób trzecich nie moglem wyjechać ...piotro1227 wrote:To ze Ci piszczy na biegu wstecznym to specjalnie żebyś wiedział ze masz wrzucony wsteczny. Co do oliwy do skrzyni i dyfra masz wszystko na forum wystarczy poszukac. Jak sprawdzić czy masz szerę masz dwa sposoby albo dajesz mu w palnik i patrzysz po śladach albo masz to oznaczone na tabliczce pod maską tez jest o tym wątek na forum.

-
- Lex user
Temat z czujnikiem poziomowania xenonów
viewtopic.php?t=9836
viewtopic.php?t=9836