Mam do was takie oto pytania odnośnie audio, może jakaś dobra dusza pomoże. Otóż mam lexa z 99 roku i ponoć audio w wersji premium. Ile powinienem mieć głośników ? Z tego co sprawdziłem mam w drzwiach z przodu, koło lusterek tweetery, no i z tyłu. Tyle że poprzedni właściciel coś modził z dzwiękiem i samochód kupiłem bez głośników z tyłu, dokupiłem oryginalne od Rikiego niby grają , ale mam pewne wątpliwości. Te głośniki co kupiłem są jakby podwójne (jakby dwa głosniki nałozone na siebie) takie powinny być w premium ? Sprawdziłem za schowkiem mam tam rzeczywiście pudełko z radiatorem czyli wzmacniacz. Ale w takim razie ile powinno iść kabelków do tych głośników z tyłu ? Ja mam tylko dwa druty na jeden glosnik, nie powinny byc 4 żeby obsłuzyć ten dugi dodatkowy ? Schemat sciągnąłem ale niewiele mi mowi. Czy to tez moze byc powodem tego ze nie dziala mi opcja FAD w radiu, ktora niby odpowiada za regulacje przod i tyl ? W sensie ze moge sobie przestawiac a gra caly czas tak samo, nie da sie zrobic zeby gral sam tyl.
Nie znam nikogo niestey z leszkiem zeby sobie porownac.
Z góry dzięki za pomoc.