Miałem ostatnio przykre zdarzenie, podczas wymijania się z Fiatem Ducato, ten zjechał na moją cześć jezdni i pomimo, że odbiłem w ostatniej chwili zaczepił swoim lusterkiem o moja antenę automatyczną, która złamał a antena odbijając się zrobiła mi kuku na tylnej klapie w postaci wklęśnięcia wielkości dwuzłotówki. Podałem to uszkodzenie do wyceny, lecz pan z PZU napisał w wycenie, że "brak związku".
No ale nie o tym chciałem...

. Przy tym zdarzeniu Ducato trącił moje lusterko kierowcy, które się złożyło, nie wyleciało, nie potłukło się, ale mam teraz dwa takie tęczowe kółka. Jedno w prawej dolnej części a drugie w górnej lewej. Podałem również i to uszkodzenie, które pan z PZU opisał w wycenie " szkło lusterka zewn.elektr.ust.podgrzew." 336,57 zł.
Zastanawia mnie czy nie jest to również fotochrom, ponieważ jestem raczej przekonany ze ściemnia się podczas oślepiania jeżeli mam włączone lusterko fotochromatyczne wewnętrzne.
Czy te lusterka zewnętrzne są fotochromatyczne? Do tej pory byłem przekonany że tak, może ktoś wie na pewno i mnie oświeci...